Tryggare kan ingen vara, än Löfvens väljarskara…

Först ut är Steget Efter som gjort en jämförelse av nyhetsflödet över tid.

Av Hans Thannerstig den 25 juli från facebook.

”TRYGGARE KAN INGEN VARA

Ett urval av vad som rapporterats i nyhetsflödet i Sverige inom loppet av 24 timmar.  God morgon.

1. En man har hittats stickskadad i en lägenhet i Norrköping. Polisen fick larmsamtalet klockan 23.30. Mannen har skador på överkroppen och fördes till sjukhus med ambulans för omedelbar operation.

2. En man blev skjuten till döds i Örebro strax efter midnatt. Polisen fick larmsamtal om skottlossning via 112 klockan 00.23.

3. Vid 23-tiden på fredagskvällen larmades polisen till Hovsjö i Södertälje där en person blivit skjuten.

4. En taxi körde strax före midnatt in i en folkmassa i centrala Borlänge. Fyra personer skadades, varav tre har förts till sjukhus med ambulans.

5. En man i 50-årsåldern från Västervik åtalas för flera fall av grova sexuella övergrepp på barn. Bland annat misstänks mannen för upprepade våldtäkter mot barn, sexuellt ofredande mot barn, försök till våldtäkt mot barn samt barnpornografibrott, rapporterar SVT Nyheter Småland.

6. En man i 50-årsåldern har blivit misshandlad av en bekant, en man i 60-årsåldern, utomhus i Kopparberg. Skadorna ska inte vara livshotande, men den misstänkta ska ha slagit 50-åringen flera gånger i huvudet och 50-åringen fick åka med ambulans till sjukhus med blödande sår i huvudet.

7. Flera personer har varit inblandade i ett bråk i centrala Tranås. Enligt inringarna har det varit runt fem personer, men uppgifterna har varierat berättar Björn Öberg, polisens presstalesperson i region Öst.

8. En skottlossning har inträffat i ett bostadsområde i Norsborg, söder om Stockholm. Vi fick in flera samtal från allmänheten som har hört smällar. Vi är på platsen med flera resurser och har hittat en kula i en port samt mer än en hylsa i området. Vi arbetar för fullt med vittnesförhör, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen region Stockholm.

9. Ett tiotal personer har slagits i centrala Töreboda. När polisen kommit till platsen hade de inblandade skingrats, men en person hittades skadad. Det är ännu oklart vilken typ av skada han har, men han fick föras till sjukhus med ambulans, säger Jenny Widén, presstalesperson för polisen i Väst.

10. En kvinna i övre tonåren har gripits misstänkt för mordförsök av en jämnårig kille. Mannen ska ha blivit skadad med ett vasst föremål utomhus i området Tomtaklint, Trosa, strax efter klockan 16 i dag.

11. Tre män som ska ha lurat äldre personer på sammanlagt 385 000 kronor åtalas misstänkta för bedrägeri och försök till bedrägeri, rapporterar Skånska Dagbladet.

12. Två poliser har förts till sjukhus efter att skadats i samband med ett ingripande i Malmö. Patrullen stoppade ett fordon och föraren uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Personen blev våldsam mot poliserna och det uppstod handgemäng, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen region Syd.

13. Två män i 45- och 50-årsåldern har bråkat vid en minigolfbana i Linköping. Polisen larmades till platsen och fick ta emot anmälan från bägge parter om misshandel och motanmälan om misshandel, där männen är både målsägande och misstänkta.

14. En 17-årig pojke har dömts för våldtäkt mot barn efter att en 14-årig flicka blivit våldtagen i ett trapphus i Malmö, skriver Sydsvenskan.

15. En man i 30-årsåldern knackar på en främlings bostad i Hovshaga, Växjö. Han har blivit misshandlad av två okända gärningspersoner i närheten, och ber om hjälp. De boende hjälper mannen ringer ambulans och polis, som rubricerar händelsen som grov misshandel.

16. En man har förts till sjukhus efter att ha blivit skjuten av polis i samband med ett ingripande. Det var under förmiddagen som polis larmades till en bostad i Åkersberga efter att en man sagt till sina anhöriga att han skulle ta livet av sig.

17. En man i 25-årsåldern har anhållits för mordförsök i Kisa. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket och misstänks även för grovt olaga hot och skadegörelse.

18. Två poliser skulle under torsdagskvällen kontrollera två personer som klottrade på väggar och dörrar på Södermalm i Stockholm. När polisen kom till platsen ska personerna ha gett sig på poliserna och slagit och sparkat dem flera gånger.

19. En port har blivit sprängd på en mindre ort i Bjuvs kommun under natten till i dag. Enligt HD ska det vara ett företag som blivit utsatt.

20. Igår vid 19:25 larmades polis till Viksäng i Västerås efter att en förbipasserande hittat en skadad man utomhus. Mannen, som är runt 20-årsåldern, hade huggits flera gånger med ett vasst föremål, enligt P4 Västmanland har han blivit knivskuren. Det ska också ha varit mycket blod på platsen.

21. En man ska ha blivit grovt misshandlad utomhus av flera personer i Växjö, Kronobergs län, på torsdagskvällen. Mannen ska ha blivit huggen med ett vasst föremål av flera personer. Gärningspersonerna ska sedan ha sprungit från platsen.

Källa: Aftonbladet.”

Bildkälla: Från Petterssons blogg.

…………………………………………………………………

Tyvärr är jag tvungen att hålla med Olle Ljungbecks bedömning om statsministerns mentala hälsa, som verkar ha större smittoeffekt än Covid -19 viruset.

Minns Ni Ann-Sofie Hermansson (S) som fick sparken från sitt jobb i Gtb, hon var tidigare kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för socialdemokraterna i Göteborg. Orsaken var att hon i sin politikergärning fick en smula klarsyn från verkligheten och inte snyftade tillräckligt över alla utsatta ”flyktingar.” Nu har hon fått ett låtsasjobb som utredare av samordningsåtgärder i kommunen för att minska brottsligheten. Här får ni ett exempel från en debattartikel i GP av en politiker, som tvingats krypa till korset.

Den är så menlös, så man man tar sig för pannan, floskler om samverkan och goda krafter för att stoppa brottsligheten, man mår illa för mindre….
Att hennes maktgalna parti har importerat denna valboskap, att brottslighet bara är ett medel för att söndra nationalstaten, för att göra medborgarna spaka, är en sanning som aldrig, aldrig får yppas. Vi som ändå gör det oskadliggörs med rasist och högerextremism, ja, så var det klart för en ny floskelparad utan ett uns av förpliktelse.

https://www.gp.se/ledare/brottsligheten-f%C3%A5r-inte-bli-det-nya-normala-1.31700792

8 tankar kring ”Tryggare kan ingen vara, än Löfvens väljarskara…

  1. När Peter Springare med stor erfarenhet av grova brott uttalade sig om sanningen då belönades han med uppsägning!
    Varför säger ni inte också sanningen, ALLA Poliser I Sverige?
    Blir ni uppsagda får ni i varje fall avgångsvederlag som ett plåster för sanningen.
    Sedan kan POLITIKERNA ta över rollen som POLISER, där man har sitt eget liv som insatts dagligen!
    Politikerna verkar veta mer om Polisyrket än kåren själv.
    Hur vore det om NI politiker fick ”praktisera” som Polis i de mest utsatta områdena i en månad, nattetid? Politiker, när ska NI visa på kurage?
    Ni vill att andra ska göra det, men när ska NI själva göra det?
    Poliser som tillhör kategori ”normala”, varför bildar ni inget eget Poli(s)tiskt parti?

  2. – Ökad anmälningsbenägenhet, sa Bill.
    – Tryggare än någonsin, sa Bull.

  3. Eftersom invandringen ska rädda våra pensioner, drar jag slutsatsen att våra pensioner kommer att finansieras via brottslig verksamhet.
    Det var ju en nyhet att skriva om. Fast inte i Sverige.

  4. Sverige behöver inget importerat brottsklientel, lika lite som det behövs kameler på Grönland.

  5. Kan det finnas ett samband mellan brottsutvecklingen och massinvandringen?
    Är det rasistiskt att tänka så?

    1. Sanningen är vad den är. Kalla den rasistisk om du vill, fakta står på egna ben.

Kommentarer är stängda.