Att kasta sten i glashus – varken Smith eller Svensson ser makthavares hyckleri

Nu har statsmedia gått i spinn i invektiv efter det ryska valet med en tävlan i ord som används nedsättande i syfte för att förlöjliga, förnedra eller förolämpa.

När den ena sidan framställs som svart och den andra vit, då finns det anledning att tvivla, för då har objektiviteten flyget sin kos. Genom historien vet vi att det mesta är grått och att det alltid är segraren som skriver historien.

Därför är denna artikel från Global Politics så viktig från Larry Johnson med komplettering av Anders Romelsjö som lyfter fram USA:s försök till regimskiften i hela världen.

https://www.globalpolitics.se/manniskor-som-bor-i-glashus-bor-inte-kasta-sten-i-glashus-usas-hyckleri-och-inblandning-i-andra-landers-val/

Finansiering av opposition, medias maktlöperi, brukar ske initialt för att få bort icke önskvärda regeringar, sedan följer mutor, ökad politisk infiltration, statskupper, följd av mord, terror och regelrätta krig. Allt detta är totalt bortsopat inom hela statsmedia och framställs i stället som kamp för demokrati och mänskliga rättigheter, underförstått den globala finanselitens med medlöpande lakejer, som återfinns i västvärldens regeringar.

Nu verkar det som Kristersson med sina krigshökar har efterfest med statsmedias redaktörer och höjdarna inom försvaret, efter Nato-medlemskapet.

Nu jävlar kanske vi får ut och kriga efter 200 år!

Förnöjsamheten riktigt lyser och total dövhet råder för skriken från skyttegravar och folkets jämmerrop. Från folket i Ukraina och Gaza ser och hör vi varje dag, men i Jens Stoltenbergs värld finns bara hejar rop om mera vapen och mer till Nato, så blir det fred.

Totalt förträngt inom Nato är att USA har varit involverat i många länder genom att stödja USA-vänliga regeringar eller motverka regeringar som är kritiska mot USA.

Några citat artikeln främst riktade mot aningslösa amerikaner men också till svenskar som följer i USA:s spår.

  • ”….Vi vet nu att påståendet att ”Ryssland hjälpte Trump att vinna 2016” var en falsk skapelse från Hillary Clinton-kampanjen. Naturligtvis hade hon viss hjälp av CIA, FBI och gammel media med att sprida detta nonsens och övertyga en betydande del av den amerikanska väljarkåren om att det var sant……..Sedan slutet av andra världskriget har Förenta staterna, via CIA, rutinmässigt ägnat sig åt inblandning i val i andra länder. I denna inblandning ingår att underlätta och/eller organisera statskupper. Med andra ord regimförändringar.

Om USA:s ingripande i Mellanöstern:

  • ”…..Den genomsnittlige amerikanen har under de senaste 75 åren lurats att tro att USA:s enda intresse var att främja demokrati och frihet. Men det var inte det som ledde till USA:s ingripande i Iran och Irak. Det handlade om olja och om att se till att amerikanska och europeiska företag fick tillgång till den oljan….”

Därefter följer en lista för både tvivlare och aningslösa om USA:s över 50 ingripanden med uppmaning att vi själva ställer oss dessa frågor:

Har USA:s inblandning gjort landet mer stabilt, mer välmående och mer demokratiskt? 

Avslutningsvist presenteras Dov Levin, en forskarassistent vid Institutet för politik och strategi vid Carnegie-Mellon University, som har funnit att USA försökt påverka val i främmande länder 81 gånger mellan 1946 och 2000. Efter år 2000 har USA försökt att påverka val i bland annat Ukraina, Ryssland, Frankrike, Kenya, Libanon och Afghanistan.

Men om allt detta är det knäpptyst i statsmedia och frågan är hur länge alternativ media får publicera dem och vi dissidenter sprida dem?

Ikoniska bilder fortsätter att fylla framtiden, som denna odödliga bild från Vietnam kriget Bildkälla: seriouslyphotography.com

En tanke kring ”Att kasta sten i glashus – varken Smith eller Svensson ser makthavares hyckleri

  1. Politikernas ungdomar har nu åldern inne att bli kanonmat tillsammans med det sovande folkets om det är det våra krigshetsare eftersträvar.

Kommentarer är stängda.