Historien upprepar sig med rådgivare, militärt stöd innan stor krig brakar loss

Historien upprepar sig från Vietnam, samma koncept äger nu rum i Ukraina, när USA:s världsherravälde skall bevaras.

Vietnamkriget ca 1957-1975 var delvis en fortsättning på det franska kolonialkriget i Indokina (Vietnam) 1946-1954. Efter att fransmännen lämnat Vietnam delades landet i Nordvietnam som blev kommunistiskt och Sydvietnam som stöddes av USA.
https://www.so-rummet.se/kategorier/vietnamkriget

Innan Vietnam kriget brakade loss på riktigt med amerikanska trupper på plats, så skickade USA militära rådgivare till den sydvietnamesiska regimen i dess krig mot FNL-gerillan, som stöttades av Nordvietnam, Kina och Sovjetunionen. 

Vietnamkriget blev ett krig som fick en hel ungdomsgeneration medveten om de övergrepp som skedde mot länder i den så kallade tredje världen. Under slutet av 60-talet växte världsopinionen mot detta krig som tog slut 1975. USA kom att spela en stor roll i Vietnamkriget, från början som rådgivare och med ekonomiskt stöd till Sydvietnam och senare även militärt.….”  https://sverigesradio.se/artikel/3642675

Att Ryssland skall knäckas är USA:s ständiga mål och skall nu skicka ”rådgivare” till Ukraina, militärt stöd har skickats i överflöd.

Nu jublas det även i senaten efter godkännandet av det senaste stödpaket på 650 miljarder i svenska kronor. Senaten i USA:s kongress röstade ja, efter representanthusets ja i helgen, Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland (TT).

Att hemlösa ökar dramatiskt och saknar sjukvård är inget som rör demokrater. De jublar över att fler unga och numera även gamla män får dö i Ukrainas skyttegravar. Krigsindustrin går på samma högvarv som Big Pharma med deras genvaccin tidigare gjorde och har samma avsändare.

Allt medan Donald Trump utanför rättegångssalen förkunnar att Joe Biden är den sämsta president USA någonsin haft. Demokraterna vill stoppa honom till vilket pris som helst. Hans löfte om att stoppa kriget i Ukraina på 24 timmar ger dem kalla kårar och till råga på allt blir Trump allt mer populär bland unga.
Jag begriper inte att hans gamla otrohetsaffärer har hamnat i rätten, en fransman suckar och skakar på huvudet. Trump är varken den första eller sista politiker som hoppat över skaklarna och mutat sin älskarinna för tystnad. Den hyllade John F Kennedy var notorisk otrogen.

Rysslands utrikesminister Lavrov ser att risken ökar för kärnvapenkrig när USA nu även vill skicka militära rådgivare till Ukraina, vars antal snabbt kan öka. Eftersom Ukraina snart är tömt på soldater.

Bildkälla. Middle East Monitor

"Det USA-ledda väst är nu på gränsen till att orsaka kärnvapenkrig, konstaterade Lavrov, Rysslands utrikesminister. 
De tre västerländska kärnvapenmakterna är bland huvudsponsorerna för Kievregimen och huvudarrangörerna av provokationer mot Ryssland, enligt utrikesministern. 

Det USA-ledda kollektivet Väst kan orsaka ett potentiellt katastrofalt krig mellan globala kärnvapenmakter på grund av dess öppet fientliga ställning mot Ryssland och ansträngningar att undergräva befintliga vapenkontrollavtal, sade Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov på måndagen (23april). I ett tal till Moskvas icke-spridningskonferens som anordnades av Centrum för energi- och säkerhetsstudier, noterade Lavrov att världen är i ett kristillstånd när det gäller mekanismer för vapenkontroll, nedrustning och icke-spridning och att detta äventyrar internationell säkerhet.

USA utmanar med att skicka sin militära personal till Ukraina
På lördagen sa Pentagons talesman generalmajor Pat Ryder att USA överväger att skicka fler amerikanska rådgivare till Ukraina i icke-stridsroller. Anonyma källor sa till amerikanska medier att trupperna kommer att användas för att stödja logistik, underhåll och biståndstillsyn.

Trupper från USA och andra NATO-länder kommer att vara i Ukraina och slåss mot ryska trupper inom ett år, förutspådde säkerhets- och internationella relationsexperten Mark Sleboda på Sputniks The Critical Hour på måndagen..."
Källa: End Times Headline News. April 23 2024

Så nu riskerar även Sverige att få skicka soldater till Ukraina, kanske det får det sovande folket att vakna, när en make, pappa, bror eller vän kan tvingas offra sina liv, allt för att världspolisen skall hållas vid liv.