Är de privata vårdcentralerna orsaken till nedläggningar?

Funderar signaturen TT.

”Hej!

Det skulle ju bli så mycket bättre med privata vårdcentraler.
Äter de inte istället upp ekonomin för de regionala vårdcentralerna?
Hyr läkare och sköterskor fanns väl knappast i samma utsträckning innan ALLIANSEN ”snodde” åt sig makten 2006. Man reade ut vårdcentralerna till den gräns att man var tvungen att stoppa rea försäljningen.
Bättre skänka bort 100 tals miljarder till krig än att värna om sin egens befolknings behov av trygghet, vård och hälsa är nu legio.
Finns det inga möjligheter att byta ut partier och politiker, lever vi inte då under en DIKTATUR när viktiga beslut ständigt tas över våra huvuden?

Så här ser det ut i Örebro län;

Förslaget: Vårdcentraler läggs ned i Lindesbergs kommun

Hälso- och sjukvården i regionen måste spara 414 miljoner. Nu finns konkreta förslag på neddragningar inom primärvården i Lindesberg. Och det är vårdcentralerna i Storå, Fellingsbro och Frövi som berörs.

NA var först att rapportera om att Storå vårdcentral läggs ned och att de fasta läkarna där nu ersätts med läkarbesök då och då.

Behcet Barom (KD), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, säger att det föreslås bli en liknande lösning för vårdcentralen i Fellingsbro och Frövi.

– Det blir en vårdcentral i Lindesberg. Sedan kommer patienter även kunna få träffa läkare där man bor, säger han.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/forslaget-vardcentraler-laggs-ned-lindesbergs-kommun

————————————————————————————————————————-

Under tidigare alliansregering med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen skänktes  och reades vårdcentraler, skolor, förskolor ut, i privatiseringens anda från Margaret Thatchers tid.
Marknaden skulle sköta allt så mycket bättre än det offentliga, många entreprenörer blev stormrika. Skolan sattes på börsen som tom förvånade övriga EU länder, men svenska politiker vill ju alltid ligga i framkant, när det handlar om nya trender, som efter hand underminerar folket, ökar orättvisor och försvårar integration.

Nu ropar kommuner och regioner på mer statliga pengar. Besparingar, neddragning av tjänster, främst från golvets personal är det vanliga. Att rensa bort onödig administration (läkarsekreterare tillhör de nödvändiga) som producerar alla tidskrävande enkäter (för något måste de göra) och tydligt påpeka invandrares stora sjukvårdsbehov med skenande tolkhjälp, där råder tystnad för att inte stöta sig med regeringen oavsett färg.

Internet läkare är populärt för de med lindriga åkommor och mycket lönsamt för privatisten.

Vi kroniker med många sjukdomar är Svarte Petter i kortleken som ingen vill ha, vi finns bara i högtidstalen.

I min region är det nu 14 månaders väntetid för att få prova ut en hörapparat, servicecentralen under fm är sedan flera år nedlagd. Kanske var det för effektivt, för nu tvingas allt fler betala själva hos privata kliniker, som det säkert är mer lönsamt att jobba hos, samtidigt som regionen sparar pengar.

På landets rehabiliteringskliniker tar fd berikarnas skadade offer platser, så etniska svenskar med stroke blir utan rehabilitering, som har betalat skatt under hela sitt arbetsliv. Att gängvåldet kan höra samman med terrorism blundar de flesta för.
”Gängvåld och islamistisk terror smälter samman”
https://www.svd.se/a/Q7nRMR/fallet-i-tyreso-kan-vara-forsta-tydliga-crossovern-i-sverige

Under den påstådda pandemin såg vi hur gamla offrades på löpande band och nu vill allt fler länder införa dödshjälp efter Kanadas manual, där liberalernas Justin Trudeau har visat på ständiga jävelskap mot sin befolkning sedan han blev premiärminister 2015. Han är en exemplarisk WEF elev.

Bild från wikipedia

”Eutanasi eller dödshjälp är att på medicinsk väg orsaka eller bidra till en patients död på patientens eller nära anhörigs begäran. Eutanasi när det gäller människor anses vara en kontroversiell fråga världen över”

Jag tror att den offentliga dödshjälpen kommer att öka med eliminering av tärande gamla med stora vård- och omsorgsbehov, efter statens begäran. De gamla med anhöriga har då inte längre något att säga till om. Migrationens kostnader måste prioriteras så den globala eliten kan få världsherravälde, när nationalstaten sjunkit ihop.

Problemet med offentlig vård är att den är för baktung av all onödig administrativ personal samt av socialdemokraternas lyckade vänster indoktrinering. Inhyrda konsulter bestämmer vårdens riktning istället, vårdpersonal, som har liten talan. Därutöver finns korruption, dåliga upphandlingar, ingen kontroll på fakturor, utfört arbete mm, inte konstigt att gängkriminella har utvidgat sin affärsverksamhet.

Nya Dagbladet avslöjade redan under 2021 en granskning från Nya Riks om vänsterextremism på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Där fanns det 16 kommunikatörer med tydliga kopplingar till vänster extremism, som sjukhusets ledning skyddade med näbbar och klor av likasinnade chefer. Denna vårdavlägsna personal har ökat i omfattning och samma förhållande finns på många andra sjukhus efter den vedertagna manualen; vänstern är god och högern ond.

Källa: https://nyadagbladet.se/inrikes/vansterextrem-dominans-pa-sahlgrenska/

Ps. Kanske önskar Iraks tidigare försvarsminister Najah al-Shammari få påfyllning av bidrag, när han återvände till Sverige? https://samnytt.se/iraks-tidigare-forsvarsminister-gripen-pa-arlanda Ds.