Varför förstör EU Europas ekonomi?

Svaren finns i en artikel som Lars Bern översatt från http://gaiusbaltar.substack.com.

Artikeln finns i Berns blogg Anfhropocene,https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Bern

Lars Bern, som är en flitig gäst i Swbbtv, behöver knappast någon presentation, men här är en från https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Bern i fall någon läsare ej känner till honom.

Många ?? finns om hur bedrövligt EU har hanterat Europas ekonomi med ryska sanktioner som orsakat el.brist och höjda priser, utan att få Ryssland på fall.

Nedtystning av USA:s sprängning av Nord Stream talar sitt tydliga språk om att hela EU är en medlöparorganisation till en ny världsordning, där WEF är draglok.

Utöver alla sanktioner, så har EU succesivt infört ett överstatligt regelverk som oftast kallas för framtidens gröna klimaträddning, som främst drabbar näringsliv och bönder, med allt dyrare levnadsomkostnader för oss medborgare. Medelklassen blir fattig och underklassen hamnar på gatan och vi skall bli lyckliga utan att äga någonting, eftersom den globala eliten kommer att äga och bestämma allt, när Europas nationer har skjutits i sank.

Citat:

”….Den första chocken var ökningen av energipriserna (och tillgången på energi) till följd av sanktionerna mot Ryssland. Enbart denna chock har decimerat den europeiska industrins konkurrenskraft, och många stora företag i den viktigaste delen av förädlingskedjan, särskilt grundläggande och avancerad tillverkning, har antingen lagt ned sin verksamhet eller packat sina väskor och lämnat EU…

Den andra chocken är den uppenbara och allomfattande regleringsmässiga och byråkratiska attacken från Bryssel på europeiska företag och hela sektorer i euroområdets ekonomier.

Den tredje chocken kommer att bli den ”externt framtvingade” devalveringen av euron och en massiv sänkning av den europeiska levnadsstandarden…..”

Förklaringen är att USA:s centralbank på order av regeringen låter sedelpressarna gå varma och så länge som USA dollarn är världens reservvaluta som kan säljas i utbyte mot riktiga saker som en råvara, så fortsätter dollarns överhöghet i världens ekonomier, helt gratis!

Oron är nu stor för att det globala syd med Bric sammanslutningen kommer att överge denna pappersvaluta, då faller både USA:s och Europas ekonomier.

Författaren anger att det är EU kommissionens så kallade ESG plan som är spjutspetsen som ligger bakom sanktioner och överstatliga oftast ”gröna” direktiv som tvingar näringslivet med bönder till underkastelse, som drabbar medborgare med allt högre priser på mat och andra förnödenheter.

ESG:  ”European Sustainability Reporting Standards (ESRS) för företag som omfattas av Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).” 

Vi har redan fått veta att vi skall bli lyckliga utan att äga någonting från storlobbyisten i WEF, stortysken Klaus Schwab som gärna tar tyskan Ursula von der Leyen till sitt bröst, eller om det är tvärtom?

Jag funderar på om dessa starka tyskar har samma storhetsvansinne som stor tysken Hitler hade, som gjort att de allierat sig med Davos Big bröder i stället för folket. De minns säkert att Hitlers folkliga masspsykos med Heil Hitler slutade i katastrof, därför avlägsnar de sig från medborgarna och ser dem som fiender till deras storslagna planer, men samma masspsykos råder idag om Covid pandemi och Putins krig. SVT rapporterade i går om det ryska valet i olika reportage, där alla utvalda intervju objekt önskade Putins fall.

Stortyskarna vet också att EU är en sockerbit för karriärsugna och giriga politiker med lilla Alice och Sara Skyttedal som gick bärsärkargång, när hon såg sin plats ryka som KD:s parlamentariker. EU:s täckmantel att bevara demokrati och mänskliga rättigheter passar förträffligt för dessa medlöpare.

Bild från AL Bawada News Ett kärt tyskt möte….

Rådet från författaren till näringslivet; flytta från Europa så snart som möjligt, gärna till något Bric land.

Medborgares protester slås ner utan pardon, det vet De Gröna Västarna i Frankrike och AfD medlemmar i Tyskland, som drabbas allt mer av överstatliga direktiv som låtsas skydda demokratin, dvs den begynnande diktaturen som långsamt förlamar hela Europa. Och för att hålla folket i schack så lär nya pandemier med restriktioner komma.

Klimatkris, pandemier och Rysslands skräck är fin fina medel som förvandlar medborgare till en lättstyrd fårflock.

Tidigare läsvärda Alice Teodorescu Måwe har nu bytt både åsikter och färg när EU:s förmåner lockar. En välklädd ulv i fårakläder. Tjänsten på Bullentin för 98.000 i månaden brakade ihop, men nu har Ebba Busch sträckt ut en systerhand till denna falska madame, som grundlurat oss tidigare läsare av hennes alster. Samma avveckling har skett med Ann Heberlein.

” I en intervju med Dagens Nyheter på fredagen (15/3) understryker Alice Teodorescu Måwe att hon inte har någonting gemensamt med Sverigedemokraterna, som ”står för en annan syn på världen, som jag inte delar” skriver Fria Tider.
Hon kvittrar vidare att hon vill att fler små Alicar från östländer skall tas emot. (Hon har sitt ursprung i Rumänien) och börjar redan pinka in sitt godhetsrevir enligt EU:s planer om öststatsutvidgning. https://www.friatider.se/ynkligt-jimmie-akesson-i-brak-med-kds-toppkandidat

Denna gång instämmer jag helhjärtat i vad Jimmie Åkesson skriver på X.

”Apropå ingenting alls: Jag har alltid haft så ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare. De som i all sin förnämlighet uttrycker lite lagom realism, men samtidigt är antingen för fina eller för ängsliga för att röra sig utanför de av det vänsterliberala etablissemanget bestämda ramarna. Som istället låter de inte lika fina och värdiga göra grovjobbet, kratta manegen och ta den riktiga skiten, för att sen peka finger mot denna oborstade, obildade pöbel i syfte att befästa sin egen position som finare. Ynkligt.”

Ps . Satsmedia följer i ”objektiva” SVT:s spår beträffande det ryska valet, manipulerat val, ställ Putin inför Haag, protester, rädsla, men ändå stödjer 80 % av folket försvaret mot Natos/västs östutvidgning. Aldrig ett ord om USA:s militära interventioner och vad de åstadkommit, terrorrörelser, lidande och död. https://www.svd.se/story/ryska-presidentvalet-2024. Ds.

4 tankar kring ”Varför förstör EU Europas ekonomi?

  1. ”Varför förstör EU Europas ekonomi?”

    Varför inte? Det passar bra för makteliten att hålla pöbeln på mattan, ständigt orolig och upptagen med endera ’kriser’ eller konsumism, underhållning. Ständigt är det något vi ska oroa oss och uppoffra oss för. Vi är gisslan i ett långvarigt misshandelsdrama och offer för politiker-, medie- och finanseliten. Det kommer mera…

  2. Hej Harriet. Jag har i flera år läst din blogg med stor behållning så även Julia Caesar samt danska Snaphanen
    mfl. Jag och min man är nu så upplysta att ”. att vad göra ” Kan inte ut och demonstrera
    Barnen är ”vakna” men de har familjer, jobb och små barn. Livet måste fortsätta för dem
    Oron för barnbarnen är stor. Vilket liv får de? Jag har levt i Bullerbyn. Uppväxt på 50-talet
    Vi har det bra än. Försent att fly eller flytta. Jag läste Lars Bern nu. Allt går mycket fort mot undergången. Tack för din upplysning om giftiga ingiften Dottern nu arbetsterapeut
    Vet inte hur jag får in signatur. Vill ha Kaj Tack Harriet

    1. Stort Tack för din igenkännande text! Vi 40-talister som har Luther och Jantelag i ryggmärgen, med att sköta sig och inte ligga samhället till last har svårt med denna förödande samhällsutveckling.
      Hälsa din dotter till ett gott yrkesval! Jag har under min yrkestid arbetat mycket med arbetsterapeuter både i klinik och forskningsprojekt under mina yrkesår som sjukgymnast mellan 1969-2012, den bästa tiden inom vården.

Kommentarer är stängda.