Låt oss beta! Utveckla beteskravet i stället för att avveckla.

Från Djurens rätt https://jagvillbeta.nu/

Nu är de igång igen, dessa näringslivets springpojkar i regeringen.

”Sverige är det enda land i världen där det är lag på att alla nötkreatur över 6 månader (förutom tjurar) måste ges möjlighet att beta utomhus på sommaren. Det är något som de flesta av oss är stolta över. Men några tunga aktörer tycker att beteskravet är orättvist för att de tycker att det gör det dyrare att föda upp djur i Sverige än i andra EU-länder. Lantbrukarnas riksförbund, LRF är en av aktörerna som vill ta bort beteskravet med hänvisning till att bonden ska få bestämma själv över sina djur.

Dessa krav har även plockats upp av politiker. Landsbygdsminister Peter Kullgren (KD), med stöd av övriga regeringspartiet och SD, har tillsatt en utredning om ”stärkt konkurrenskraft för livsmedelsproducenter och ett starkt djurskydd”. Peter Kullgrens parti har vid flera tillfällen motionerat i riksdagen om att ta bort beteskravet ur lagen.

Vår unika svenska djurskyddslagstiftning är alltså hotad på allvar! Nötkött från Sverige innebär för många konsumenter en försäkran om att djuren fått gå på bete. Men när köttet kommer från tjurar som inte omfattas av beteskravet är svenskt ursprung ingen garanti för betande djur. När andra vill avveckla vill vi utveckla beteskravet.

Sverige är unikt med betesrätt för kossor.

Men så kanske det inte är så länge till.

Vi vill att alla nötkreatur ska ges möjlighet att beta!
Skriv under namninsamlingen.

VARFÖR? SKRIV UNDER DIREKT

”Just nu hotas betesrätten för mjölkkor och andra nötkreatur av tunga aktörer. Bete är en del av kornas naturliga beteenden och bidrar till fysiskt och psykiskt välmående. Det är avgörande att behålla och utveckla betesrätten för mjölkkor och andra nötkreatur. Ta ställning för betesrätten och ett mer naturligt liv för våra kor.”

Bildkälla; unt.se Kosläpp för lyckliga kossor med massa lagrat spring i benen.

Hur stärkt konkurrenskraft och strakt djurskydd skall gå ihop förstår jag inte.

”Tack Harriet Larsson för att du skrivit under namninsamlingen för nötkreaturs rätt att beta! Namninsamlingen kommer att skickas till landsbygdsminister Peter Kullgren.

Sprid gärna namninsamlingen i dina kanaler så att fler skriver under.

Läs mer om organisationerna som ligger bakom kampanjen:
Djurskyddet Sverige
World Animal Protection
Djurens Rätt
Svenska Djurskyddsföreningen
Vi Konsumenter
Greenpeace

Tillsammans gör vi skillnad för djuren!”

2 tankar kring ”Låt oss beta! Utveckla beteskravet i stället för att avveckla.

  1. Medan Samtiden sviker kossornas välbefinnande för Arlas vinster, precis som SD har svikit mycket av sin tidigare ideologi för att få var kvar vid både vid EU:s och regeringens köttgrytor. Bönder behöver i stället befrias från överstatliga regleringar och kvävande skattepålagor. Däremot är migrationen med beviljade medborgarskap en helig ko som inte får slaktas.

    https://samtiden.nu/2024/05/har-vi-en-ko-fientlig-regering/

    1. SD var väl riktig vara, en gång i tiden. Jag har inte koll på när partiet blev kontrollerad opposition med sionistisk lutning.

Kommentarer är stängda.