Demokratiteater i EU där överbetalda parlamentariker festar loss

EU är väldigt bra för vissa med ”brinnande cocktails och en parlamentariker som får en smäll”, mejlar signaturen TT.

Själv skulle jag vilja ge flertalet en smäll så de vaknade upp från sitt priviligierade liv. Materiellt överfullt, men tomt i själen med ökad alienation till medborgare som de skall representera. Nej, det är fel, det är partierna de skall företräda, folket har inget att säga till om. Beslut tas bakom lykta dörrar i främst EU kommissionen efter order från den globala finanseliten.

Nu slår godhetssignaleringen nya rekord från gamla och eventuellt nya miljonär parlamentariker.

”EU:s omdiskuterade budget kan behöva växa – för Ukrainas skull. Det öppnar Centerpartiets toppkandidat Emma Wiesner för. Men hur ska det betalas? ”Man kommer behöva prioritera annorlunda på hemmaplan”. https://www.svd.se/a/bm5grA/emma-wiesner-sverige-kan-betala-mer-till-eu

Politikerna om supandet i EU: ”Ett otroligt priviligierat liv
Billigt bubbel, karatefyllor och slagsmål – partajandet i Bryssel kan vara benhårt. Nu ger bland andra de tidigare EU-parlamentarikerna Lars Adaktusson (KD) och Jakop Dalunde (MP) sin syn på festandet i Bryssel och Strasbourg. – De kan vara värda en öl då och då, säger Lars Adaktusson i Politikbyrån….” https://www.svt.se/nyheter/utrikes/politikerna-om-supandet-i-eu-ett-otroligt-priviligierat-liv

Från en journalist EDDY WAX kan ni följa festandet på inne ställen där det kan gå hett till.

”22 APRIL 2023 KL. 04.00 CETAV  STRASBOURG — När Europaparlamentet går ut går det hårt.
En kväll som började klirra i cocktails bland parlamentsledamöter och diplomater i en elegant speakeasy slutade klockan 4 på morgonen med att en utkastad parlamentstjänsteman slog en parlamentsledamot utanför en nattklubb…..”
Ambulans fick tillkallas och plenarmötet börjar kl 9.00 alltså om 4 timmar, men salen är väl nästan tom precis som i vår egen riksdag.
https://www.politico.eu/article/flaming-cocktails-meps-get-punched-eu-parliament-hits-town/

Festande pågår ständigt på klimatkonferenser, där höjdarnas resor ger stora klimatavtryck enligt en studie från Lunds Universitet. Men läsare av denna blogg känner sedan länge till klimataktivisternas hyckleri. https://samnytt.nu/studie-klimatforskare-lever-inte-som-de-lar

I valet och kvalet om EU valet skriver Kvartals chefsredaktör Jörgen Huitfelds den 5 maj. https://mailchi.mp/kvartal/5maj2024?e=2b23110366

”I veckan valde jag att sticka ut hakan lite kring EU-valet. Jag ifrågasatte rent av om det bästa jag kan göra för demokratin är att gå och rösta den 9 juni. Eller om det vore en bättre demokratisk handling att avstå från att rösta…..”

Han anser att det är alldeles för långt och krokigt avstånd mellan väljare och valda. Partierna bestämmer vilka som skall stå på listan, därefter den grupp som partierna väljer att tillhöra i EU. Exempelvis EPP (KD och M), Förnya Europa (Liberalerna) eller GUE/NGL (Vänsterpartiet).

Han tar upp parlamentets svaga inflytande på ett självsvåldig kommission och ministerråd och svårigheten att som väljare utkräva ansvar på EU-parlamentsnivån. Vem ska jag rösta bort om jag exempelvis tycker att EU ska ge blanka f-n i om jag eldar upp mina egna löv i min egen trädgård?

Han anser att det i EU handlar mer om demokratiteater än verklig demokrati, som bäst utövas i nationalstaten, som EU vill krympa till oigenkännlighet, det sistnämnda är min egen åsikt.

Bild från https://www.temu.com

Swexit en bön som aldrig lär bli besvarad, eftersom köttgrytan i EU är för välfylld och större lär den bli, när vi tvingas betala återuppbyggnad av Ukraina.

Hetsa – kriga – förstöra – återuppbygga vilken strålande affärsidé…

Till sist om EU-kampanjen: ”Riktiga karlar står till höger” om Ni inte visste det förut.

”På ungdomarnas viktigaste sociala plattform Tiktok lockar högernationalistiska AFD unga män med paroller som ”var stolt, var patriot, då funkar det också med tjejerna”. Budskapet bedöms gå hem….”
https://www.svd.se/a/al1qL5/tiktok-stjarnan-maximilian-krah-slass-om-de-unga-valjarna-i-eu-valet?

4 tankar kring ”Demokratiteater i EU där överbetalda parlamentariker festar loss

 1. ”S vill kunna utesluta länder ur EU”.

  Kan andra EU länder utesluta Sverige?
  Politiker: Hur ska vi svenska medborgare agera för att bli uteslutna från EU?
  I en demokrati skall väl en sådan möjlighet alltid finnas som en självklarhet!
  När demokratin (i EU) är belagd med sekretess, har man inte då skapat en DIKTATUR?
  Vilket alla kan se om det är det primära syftet med detta CIA projekt eller inte.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-vill-kunna-utesluta-lander-ur-eu

 2. ”det bästa jag kan göra för demokratin”.
  Kan det vara om alla röstade blankt? Vad skulle hända om mer än 50 % av rösterna är ”blanka”? Slipper vi då med att skicka några politiska dygnet runt ”festprissar” ned till EU ”kontoret”?
  Vad skulle det demokratiska utfallet bli om alla som vill att vi ska gå ut ur EU röstar blankt.
  Varje gång det är ett EU val borde väl medlemsländernas medborgare även kunna rösta för ett utträde ur EU! Har vi en demokrati i EU, om länder inte ges möjligheten till att även få rösta om utträde vid varje EU val? Om inte! Säg då som det är: NI ÄR EU:s SLAVAR.
  Varför finns det inget politiskt parti som AKTIVT verkar för ett svenskt utträde ur EU? Varför!

  1. Frågan är om Alternativ för Sverige har kvar dess Swexit? Partiet har svårt att få genomslag hos folket, till skillnad från AFD i Tyskland, som det råder klappjakt på.
   Orkade inte se EU-parlamentarikerna på SVT ikväll, Helen Fritzon (S) och vindflöjeln Alice Teodorescu Måwe (KD) fick mig att byta kanal.

 3. Nu är goda råd dyra för att stoppa SD:s befarade framgång i EU-valet för övriga partier.
  Kalla Fakta avslöjar en tunn soppa om SD:s trollfabrik.
  Men att statsmedia dagligen filtrerar och utelämnar fakta finns inte i TV4:s fantasi, eftersom de själva är en ledande aktör inom området.

  Det fria Sverige:
  ”Vad är det egentliga syftet med Kalla Faktas ”avslöjande” om SD:s ”trollfabrik?….
  Med tanke på att Kalla Fakta inte hittat någon “trollfabrik” kan vi fråga oss vad det hela egentligen handlade om. Man trodde nog man skulle hitta mer än man gjorde, det känns som det, men när man inte gjorde det så kokade man soppa på en spik. Nog inser TV4 att SD:s väljare inte kommer bekymra sig nämnvärt. Och visst, de vet att samma gamla vanliga politiskt korrekta ledarsidor och opinionsbildare kommer att arga upp sig. Men är det värt att presentera en potemkinkuliss till “dokumentär” för att uppnå?…”

  Till slut kommer sanningen i fatt även statsmedia,
  https://www.friatider.se/svt-falls-bluff-om-gymnasieafghaner
  och Big Pharmas genvaccin.
  Astra Zeneca drar in sitt vaccin https://www.svenskfarmaci.se/2024/05/13/astra-zeneca-drar-in-sitt-covidvaccin-i-hela-varlden/

Kommentarer är stängda.