Varför gick Putin in i Ukraina? Fredsavtalet spolierades av Joe Biden som hade Boris Jonson som glad budbärare

Att kommentarer är nyttiga kan upprepas ofta.

Det här är citat av en kommentar i DGS efter att Peter Engellau reflekterade över vad som var försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydéns avsikt med hans debattartikel i Dagens Nyheter den 2 april. https://detgodasamhallet.com/2024/04/04/patrik-engellau-forsvarsmaktens-overbefalhavare/

Thomas Ek den 4 april, 2024 kl. 06:23 som frågade sig:

Har vi lurats in i Ukrainakriget? och han gav svar direkt;
Ja.
Och, det är vårt EGET fel, helt och hållet

Detta behöver alla medborgare höra som enbart läser USA styrd statsmedia och är indoktrinerade med rysskräck och ser USA som världens räddare med landets export av demokrati och mänskliga rättigheter, som har miljontals liv på dess obefintliga samvete.

”…….Men vad var det som gjorde att Putin den 22 februari 2022 trots allt valde att gå in i Ukraina? frågar sig Thomas EK i sin kommentar.

Därför att vår europeiska politikerkår tillsammans med president Joe Biden klantade till alltihop. Alltihop. Hur då? Kolla här. Så här gick det till;

Putin klargjorde att han inte vill att Nato ska expandera öster ut. – Det ska du inte lägga dig i, vi gör som vi vill, sa Zelenskyj, Europas politikerkår, och Nato.
Putin försökte då tvinga parterna till förhandlingsbordet.
Zelenskyj som gick med på att förhandla, sa då ja. En månad senare fanns ett förslag på bordet, där parterna var överens. Avtalet ifråga, sa att Ryssland skulle dra sig tillbaka om Ukrainas neutralitet garanterades. Nato fick inte expandera längre öster ut.

Englands premiärminister Boris Johnson dök då oväntat upp som gubben ur lådan och stoppade sammankomsterna och i portföljen hade han ett godkännande som president Joe Biden hade skickat med. Putin blev naturligtvis ur-förbannad över att av dessa amatör-styva-i-korken-nissar som knappt kan tala engelska, behandlas så makalöst respektlöst. Putin gick därför då in i Ukraina…..”

—————————————————————————————————————————

Att väst med Nato bröt sitt löfte till Sovjet efter ww2 om att ej utvidga Nato österut är något som media undviker att tala om för läsare. Likaså att Minskavtalen aldrig fullföljdes, eftersom Ukraina då skulle få mer tid för upprustning med hjälp av väst, är något som Angela Merkel har erkänt.

Putins röda linje fick inte överträdas, men det gjorde Nato glatt, mycket för att gynna krigsindustrin i USA och Europa, med investmentsbolagens rovdrift på Ukrainas naturtillgångar och rysskräcken från Mc Carthy andan på 50-talet har nog aldrig lagt sig. Sovjet/Ryssland har alltid varit USA:s fiende nummer ett.

Hur hjärntvättade är inte det svenska folket som ännu tror att proxykriget i Ukraina handlar om att rädda vår demokrati?

37 miljarder har regeringens krigshökar hitintills slantat upp till Zelenskys regim och Jens Stoltenberg kräver allt mer till ett krig som Ukraina aldrig kan vinna. Att korruptionen blomstrar och att nazister finns i både inom Ukrainas armé och ledning blundas det för.

Att det mesta krisar i Sverige är inget som verkar beröra dessa herrar. Nu är Kristersson riktigt i gasen och vill klubba könsbyteslagen av ”personliga skäl” i riksdagen trots stora protester i hans parti. Statsministerns selektiva engagemang väcker många frågor.

https://www.friatider.se/m-topp-leder-revolt-mot-konsbyteslagen

Tyvärr styrs både opposition och regering främst av personliga skäl, svenska folkets har låg prioritet. Vi skall bara hålla tyst och rösta på fortsatt vanstyre.

Bild från regeringen.se

Trojkan Billström, Kristersson och Jonson, lika nöjd alla tre. Att krypa i stoftet för USA ger trygghet efter den politiska karriären.

4 tankar kring ”Varför gick Putin in i Ukraina? Fredsavtalet spolierades av Joe Biden som hade Boris Jonson som glad budbärare

  1. Endast en ’högerextrem foliehatt’ kan se saker komma, och lägga ett och ett samman, samt argumentera för sannolikheter utifrån fakta och skäliga antaganden.

  2. Nu får det vara nog med Moderat politik. De har ju knappt 18% av befolkningen bakom sig OM de nu har det. Röstar Riksdagen enl Moderaternas önskan så vet vi det och 349 platser borde bli lediga vid nästa val förutom de som röstar nej.

  3. Är det de tre komiska politikerna ”Knatte, Fnatte och Tjatte” som poserar inför nästa nummer av serietidningen ”Riksdagen, intet nytt”?

    1. ”Knatte, Fnatte och Tjatte” är mitt i prick. I verkligheten är de Onkel Sams förlängda arm.

Kommentarer är stängda.