Nu är vi oppositionella brännmärkta av Säpo – allihopa, allihopa, du med och jag med….

Nya Dagbladet:

Säkerhetspolisen har tidigare gått ut i högt tonläge mot aktörer som framfört kritik mot makthavare i Sverige. I en ny rapport tar man nu detta ett steg längre och brännmärker inte bara en lång rad oberoende medier som delar av ”antidemokratiska extremistmiljöer”, utan pekar även ut oppositionellt inriktade bloggare, musiker och konstnärer under mycket grova beteckningar. https://nyadagbladet.se/inrikes/sapo-rapport-brannmarker-oppositionella-i-sverige/

Nu är det vänster aktivister som skrivit rapporten, med bland annat Hannah Pollack Sarnecki, vilket får mig att konstatera att äpplet inte faller långt från trädet. Kanske är det Jerzy Sarnecki som stått för rapportens rubrik ”Konspirationspropaganda, rasism och våld”

– Säkerhetspolisens uppgift är att skydda Sverige och vårt demokratiska system. Men det är hela samhällets uppgift att stå upp för det demokratiska samhället och motverka desinformation, spridande av konspirationsteorier och extremistisk propaganda. Den här rapporten hoppas vi ska öka kunskapen om de bredare författningshotande krafterna i Sverige och bidra till en bättre förståelse för de långsiktiga hot som finns mot det fria och demokratiska samhället, skriver Fredrik Hallström, som är ledaren för denna sekt.

Visst är det brett så det förslår, allt som tidigare ingick i en demokratins opposition betecknas nu som konspiration.

EU vilar heller inte på hanen för nu skall journalister övervakas med spionprogram, underförstått de som inte följer korrekthetens och globalisters manual.

Det vill säga alla som protesterar mot USA/Natos proxy krig i Ukraina, alla som avslöjat vaccin- och klimatbedrägeriet, korruptionen inom FN, EU och alla som vill ha kvar nationalstaten i stället för oligarkers världsregering.

Jag känner mig som bloggare bara hedrad av att infogas bland Nya Dagbladet, Swebbtv, Fria Tider, Samhällsnytt, Det fria Sverige och läkarupproret med flera andra namngivna desinformatörer.

”SÄPO (Säkerhetspolisen) har precis publicerat den 263 sidor långa rapporten ”Rutten demokrati – Konspirationspropaganda, rasism och våld”. Myndigheten beskriver att rapporten ”… skildrar de organisationer och nätverk som tillsammans utgör vad som i denna rapport benämns antidemokratiska extremistmiljöer.” Så för er som inte visste det, nu är det dokumenterat svart på vitt från självaste SÄPO att Läkaruppropet är att betrakta som ”en antidemokratisk extremistmiljö. Vi anser självfallet att SÄPO skjuter sig själva i foten med denna rapport, eftersom de tillämpat precis samma metoder som de kritiserar organisationerna och de enskilda för i rapporten, t.ex. genom att använda generaliserande och nedsättande epitet, att ta formuleringar ur sitt sammanhang och genom guilt by association, d.v.s. om någon obskyr organisation, t.ex. om några fåtal från en rasistisk organisation har deltagit i en demonstration, så är alla övriga över 10 000 demonstranter också rasister…..” Tweet från The Doctors’ Appeal/Läkaruppropet

Bild; Sveriges radio

Säkerhet för vem/vilka får inte diskuteras för då blir man cancellerad, vilket innebär att man kastas ut från sociala eller professionella kretsar – på internet, i sociala medier, eller från andra arenor i livet.

Nu finns risk att oppositionella kastas i fängelse om författarna, dvs. demokratins dödgrävare till denna rapport får som de vill, som förvandlar demokrati till diktatur.

15 tankar kring ”Nu är vi oppositionella brännmärkta av Säpo – allihopa, allihopa, du med och jag med….

 1. Karl Gerhards ”Den ökända hästen från Troja” återigen aktuell.
  Hur många dagar kvar innan Tage Erlanders interneringsläger för Tysklandskritiker återinvigs? Denna gång för NATO-kritiker och Putinkramare.
  Det knackar på dörren – kan det vara Gesäpo?

  1. En mycket bra påminnelse, som åter kan bli aktuell i dessa bistra tider för oss medborgare.

   1. Det var ju tur för Tyskland att Gestapo gjorde ett så bra jobb att de fick fast syskonen Scholl som spred en massa desinformation om hur kriget mot Ryssland gick. Ja, hur illa hade det inte kunnat gå för Tyskland om de fått fortsätta att sprida sina ”fake news”?
    Vi får väl hoppas att vårt Gesäpo är lika framgångsrikt i sin jakt på desinformatörer så kanske vi klarar oss lika bra som Tyskland gjorde.

    1. Tack för ny kunskap!
     ”Syskonen Hans och Sophie Scholl samt professor Kurt Huber var de ledande. De författade flygblad som manade till motstånd. I detta förklarades att ”kriget gick mot sitt säkra slut”. Adolf Hitler kunde inte vinna kriget, bara förlänga det ytterligare!” De förråddes och avrättades.
     https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/tyskt-motstand-mot-naziregimen#
     Adolf i går, Biden i dag, men majoriteten av medborgare säger tyvärr Putin.

 2. Var det inte redan Göran Persson som sa att den som talade illa om Sverige skulle sättas åt . Så dessa tongångar är inte nya . Det som är farligt är att de återkommer och utan att det blir buller om det !

 3. Varje statsbildning upplever att den har ett visst behov av hemliga aktörer för att i möjligaste mån garantera den egna maktställningen. Rumänien hade ju sin Savak som var oerhört priviligierade och säkerligen hade tillgång till hemliga maktmedel men den folkliga vreden blåste bort makteliten som en tsunami och diktator Nicolae med hustru avrättades efter en snabbt iscensatt rättegång med några skott i närheten av ett militärfordon och jag har aldrig blivit uppmärksammad att detta var moraliskt felaktigt

 4. Vi minns Säpos föregående rapport om tillståndet i riket. Liknande tongångar, där förbigicks islamisterna också med tystnad.
  Skillnaden i år är att Säpo denna gång hukar sig bakom FOI, vad är det som får försvaret att klä skott för sådant dravel?
  Är det av samma orsak som får vår vår fjant till ÖB att åma sig i pridetåget. Någon slags godhetssignalering?
  Beklämmande.

 5. Ta bort all skyddspersonal kring politiker och deras anhöriga. Det blir lite mer jämlikt mellan era väljare och ni som skall se till att rättsläget fungerar i Sverige. Det är nog väldigt nyttigt att få smaka på det som vi upplever nu i Sverige. Törs vi lämna våra barn på gator och torg för inte tala om lekplatser, parker.
  Ni som skyddar de kriminella skall inte ha något personligt skydd, inte heller åka taxi, ni skall sitta i apklassen per tåg eller flyg. Nyttigt kan det bli och vi ser fram emot ett tryggare Sverige. När det personligt nyper i skinnet eller ni drabbas av förlust av era anhöriga då hjälper det säkert med trösten av polismakten att ”ni var på fel plats vid fel tillfälle”

  1. Regeringsplanet kan de skänka till Ukraina… snart skall Pål Jonson imponera med Jas, sen är det bara att höja skatten…

 6. Säkerhetspolisens uppgift är att skydda Sverige och vårt demokratiska system.
  F.d. dåvarande SÄPO chefen Anders Thornberg gjorde du det i november 2012?

 7. Det som är verkligt skrämmande ut historiskt synpunkt att denna utveckling är en nästa exakt upprepning av hur Nazityskland och Tredje Riket utvecklades. Precis som åtgärder. Precis samma mönster.

  Allt som kunde kallas folkstyre och verklig demokrati skall nedkämpas, och makteliten, Den Djupa Staten, vet alltid bäst.

  1. Ja, inte bara på Karl W utan nu är censuren på mig också. Webbplatsen inte åtkomlig….. kommer mer frekvent numera.

 8. Fyll Riksdagen med Koraner så VI alla kan elda upp hela den sketna RIKSDAGEN, LAGLIGT!
  Det verkar som att det är bara att söka Koranbränning hos Polisen! Att Koranböckerna råkar finns i HELA Riksdagen skall väl inte påverka beslutet. Vi är ju inte ens med i NATO och ska inte heller bli det, för det ser Recep Tayyip Erdoğan själv till och med bravur.

Kommentarer är stängda.