Berömda ord som summerar Almedalsveckan

Cicero:
”En nation kan överleva sina dårar – och till och med sina hänsynslösa karriärister. Den kan emellertid inte överleva förräderi inifrån. En fiende vid den främre porten är inte så farlig då han är känd och leder sin flagga synlig för alla.
Men förrädaren rör sig fritt innanför stadsmuren, hans diskreta viskning smyger igenom alla gränder och kan till och med kännas i regeringsbyggnaderna. Förrädaren visar sig inte som sådan. Han talar i förtroende, har ett trovärdigt ansikte, använder välkända argument och vädjar till avund som ligger djupt i varje människas hjärta.
Förrädaren arbetar för att försvaga landets själ. Han smider ränkor om natten – i hemlighet och anonymt – tills grunden i nationen undergrävts.
Han infekterar landets politiska organ tills de förlorar sin försvarskraft. Var inte rädd för en mördare. Frukta en förrädare. Han är den verkliga pesten! ” – Marcus Tullius Cicero, 106-43 före Kristus.”

Bild; https://www.adlibris.com/se/bok/bilderbergmotet-

”…..Vad är det som planeras inom Bilderberggruppen som vi vanliga inte får ta del av? Bilderberggruppen som av många anses styra världen informellt. Är det en världsregering som skapas….? 

I Draksåddens tid av Sven Delblanc
”Nationer, ska du veta, min son, likvideras på så sätt, att man först tar ifrån dem deras minne. Nationernas minnen av sitt eget förflutna, eller hela Europas minne, ja, vi insåg för sent hur nära vi hörde samman i denna gamla världsdel. Man vill förstöra våra böcker, vår bildning, vår historia. Andra skriver nu böcker åt oss, ger oss en annan bildning och tänker ut en annan historia. Europa börjar glömma vad det en gång varit.”

Bokbål; ”Bokbål är en ceremoni där man med hjälp av eld förstör böcker. Ofta på grund av moraliska, politiska eller religiösa skäl. I modern tid vill somliga gärna förstöra andra typer av media som cd-skivor, videokassettband med mera på liknande vis. Bokbål har kommit att bli en symbol för auktoritärt eller totalitärt styre …” Wikipedia

Från Kejsar Qin Shi Huang av Kina 212 f. Kristus låter bränna historie- och filosofiböcker till dagens makthavare. https://sv.wikipedia.org/wiki/Bokb%C3%A5l#Bokb%C3%A5l_i_historien

Ett Tack till bloggläsaren som skickade citaten med en upprörande berättelse om oligarkisystemet
https://www.facebook.com/pia.hellertz

”I denna kortklippta intervju berättar Calin Georgescu, tidigare FN:s verkställande direktör, för advokaten Reiner Fuellmich om oligarkisystemet som styr jorden. Han till och med nämner pedofilin inom makteliten….”

6 tankar kring ”Berömda ord som summerar Almedalsveckan

 1. Vi väljer partier vid Riksdagsvalen som ska ”leda” Sverige,
  MEN VARFÖR KAN VI INTE SOM ETT DEMOKRATISKT land VÄLJA BORT ICKE ÖNSKVÄRDA POLITIKER VIA/PÅ VALSEDELN?
  Det är ju det som är vårt lands största problem! Vi kan inte rösta bort de politiska korrupta ”LANDSFÖRRÄDDARNA”!
  De får hålla på år ut och in samtidigt som de får betalt för att haverera Sverige!
  Debatten måste handla om att i ett lands DEMOKRATI måste väl VI medborgare ha den rätten att kunna RÖSTA BORT politiker.
  Vad är annars vitsen med valet?
  Vi röstar ju för det bästa för Sverige!
  Politiker, varför gör ni alltid det sämsta för OSS medborgare?
  När politikerna inte ens vill att det ska finnas ett Tjänstemannaansvar!
  Kan någon berätta vilken välfärdsnytta som medfördes vid borttagandet av tjänstemannaansvaret? Någon?
  Ingen!

 2. Jag borde vara här nu.,
  I denna stad där kriget…
  Reserven av styrka har nästan helt torkat upp,
  Den som Herren gav mig.

  Jag måste rädda barnen,
  Från nazistiska gruvor och raketer,
  Så att de kan fortsätta växa,
  Där det inte finns något ont.

  Det är skrämmande för mig att vara i fiendens sevärdheter,
  Jag minns min familj…
  Och jag skäller mig själv för att vara svag,
  Och det blir svårare för mig.

  Men kramade korset till bröstet,
  Jag kände en våg bakom ryggen,
  Det finns trots allt alltid hopp,
  Och Herren kommer att ge dig mer styrka.

  Det är verkligen nära mitt mål,
  Låt mig vara svag nu,
  Jag ber och säger till mig själv: tro!
  Och den segrande timmen kommer

  [url=https://svos.pro] Vi ska skydda landet – vi ska skydda våra barn – vår framtid [/url]

  1. Beklagar att dessa fina rader länge har gömt sig i skräpposten, de är sannerligen inget skräp!

 3. ”Från Kejsar Qin Shi Huang av Kina 212 f.” Qin Shi Huang var statens Kinas första kejsare och det var han som etablerade staten Kina, vilken har varat ända till idag. Dessutom brände han inte alla böcker och inte alla exemplar, utan beordrade att minst ett exemplar skulle bevaras i bibliotek. Orsaken var att böckerna var vad i idag skulle kalla ”Hets Mot Folkgrupp”. Dom användes för att hetsa befolkningen i de många småstaterna som Qin Shi Huang enade till staten Kina. Han standardiserade mått, mynt och vikter på samma sätt. Han etablerade en nationell administration och nationella lagar och ett rättssystem. Hans metoder var knappas vad vi kan kalla ”demokratiska”, men han etablerade staten Kina, som har bestått.

  Hans efterträdare, Kejsaren Liu Bang (256-195 f.Kr.), rev ner mycket av det komplicerade lagsystemet, och grundade Han Dynastin 汉朝, Kinas hittills främsta glansperiod. (206 – 220 f.Kr.) Liu Bang började som en rebell ledare och kallas även Kejsar Gaozu of Han.

  Därav gruppen Han i dagens Kina. Han kineser är inte ett folk, utan otaliga folk med otaliga språk och kulturer, men med den gemensamma nämnaren att de har sina rötter i den mycket framgångsrika Han dynastin.

  1. Tack för förklaring, som borde skickas till opålitliga Wikipedia.

Kommentarer är stängda.