Mer kloka ord, nu från Viktor Orbán

Jenny Piper är en idog bloggerska från Skåne, som har järnkoll på vad som händer i och utanför Ukraina. En blogg som jag varmt rekommenderar för läsare som inte hittat fram till den.

https://jennypiper.blog/2023/06/27/samarbetet-mellan-ukraina-och-vastvarlden-ar-ett-misslyckande/

Här återger hon citat av Viktor Orbán från tidningen Bildt:

”Jag står på verklighetens grund. Verkligheten är att karaktären av samarbetet mellan Ukraina och västvärlden är ett misslyckande. Att antyda att de vapen, finansiering och underrättelser som tillhandahålls till Kiev av USA och dess EU-allierade skulle tillåta Ukraina att vinna är ett missförstånd av situationen. Det är omöjligt. Problemet är att ukrainarna kommer att få slut på soldater tidigare än ryssarna och detta kommer att bli den avgörande faktorn så småningom……/ –
En vapenvila måste nås i konflikten mellan Moskva och Kiev så snart som möjligt annars kommer Ukraina att förlora en enorm mängd rikedomar och många liv samt ofattbar förstörelse kommer att ske. Det är därför fred är den enda lösningen i detta ögonblick. Striderna kommer inte sluta förrän Kievs främsta stödjare, Washington, bestämmer sig för att det ska bli fred. Det som verkligen betyder något är vad amerikaner vill göra. Ukraina är inte längre ett suveränt land. De har inga pengar. De har inga vapen. De kan bara slåss för att vi i väst stödjer dem.”

Bild från Wikipedia.

I går återgav hon nya uttalanden från Orbán.

https://jennypiper.blog/2023/07/01/var-finns-pengarna/

”…I torsdags krävde Orbán i en video på Facebook inför ett toppmöte med EU-ledare att få veta vem som är ansvarig för att EU har knuffats till randen av konkurs.

– ”Alla har en enda fråga i Bryssel just nu: vart har pengarna tagit vägen? Europeiska kommissionen har föreslagit en ändring av EU:s budget och begär hundratals miljarder mer i bidrag från medlemsländerna. Detta väcker frågan om hur det kommer sig att Europeiska unionen kunde drivas till randen av konkurs. Vart har pengarna tagit vägen?”

Orbán noterade i detalj ändringsförslaget där medlemsländerna ombads att bidraga med ytterligare 50 miljarder euro till Ukraina när det är oklart vad de första 70 miljarderna gick till eller varför det inte räckte.

-”De vill ha mycket pengar från medlemsländerna så att de kan täcka räntorna på tidigare EU-lån. Det här är lånen från vilka Polen och Ungern ännu inte har fått ett enda öre. Det är oseriöst av EU att vilja ha mer pengar för migration, dock inte för gränsskydd, utan för att få in migranter. Och naturligtvis har de inte glömt bort sig själva heller. De ber om miljarder euro för att höja lönerna för byråkraterna i Bryssel. Ungerns ståndpunkt är tydlig. Först och främst vill vi veta vad alla pengar vi har bidragit med hittills har använts till. Och så vill vi ha svar på frågan om vem som är ansvarig för att Europeiska unionen drivs till konkursens rand.”

————————————————————————————————-

Tänk om vi hade en sådan klok och verklighetsförankrad politiker, en stilla nåd att bedja om. Våra egna inställsamma och egennyttiga politiker lär nog klämma fram ytterligare miljarder till denna korrupta högborg. Neddragningar och skattehöjningar lär komma, för att gödsla dessa giriga, överbetalda och globaliseringsfrälsta byråkrater.

https://samnytt.se/orban-det-som-hander-mellan-ryssland-och-ukraina-ar-farligt-for-ungrare/

6 tankar kring ”Mer kloka ord, nu från Viktor Orbán

  1. Politiker: Finns det eller finns det ingen preskriptionstid när man som korrupt politiker begår bevisligen landsförräderi mot sitt eget land, Sverige? Finns det någon gräns överhuvudtaget när det gäller de svenska korrupta politikernas ”roffande”?

  2. – ”Alla har en enda fråga i Bryssel just nu: vart har pengarna tagit vägen”?
    Varför har VI inte en enda fråga åt ”Stockholm” just nu: vart har ALLA de svenska pengarna av dignitet tagit vägen, genom åren? En redovisning av detta år efter år från de senaste 30 åren, skulle nog sannolikt ”avslöja” vilka våra inhemska politiska landsförrädare var och är.

  3. Rättelse: Tidsangivelsen från ”demokratins dödgrävare” på Midsommarafton skall vara klockan 22:13.

  4. EU (ett CIA projekt) är och kommer alltid att urholkas till förmån till den ingrodda ”maffia kulturen” eller har EU fört något gott med sig? När kommer EU:s ekonomiska 100 % redovisning av var har alla pengar tagit vägen genom åren? Svar: Det är SEKRETESSBELAGT! Någon ”folkomröstning” om utträde ur EU kan vi NU glömma efter utspelet på Midsommarafton klockan 23:13 av ”demokratins dödgrävare”.

    1. Den paneuropeiska tanken är betydligt äldre än CIA. Det är möjligt / sannolikt att Washington DC styr Bryssel, direkt eller indirekt, och använder EU som brohuvud för sitt kontrollbehov och kraftprojektion. Kanske extra viktigt när nu hangarflottorna börjar bli utdaterade som princip för kraftprojektion; iallafall mot seriösa fiender, som Ryssland och Kina som båda skulle kunna sänka en hangargrupp med en enda supersonisk robot. Det är en enorm förlust av kapital, mannar och moral med en sådan sårbarhet. Det är däremot lätt att dominera svaga länder, men de är inga existentiella fiender.

Kommentarer är stängda.