I dag kan Du rädda Sverige, men frågan är vem tar vem i morgon?

 • Alternativ för Sverige
 • Sverigedemokraterna
 • Medborgerlig Samling
 • Lokala partier
 • Rösta blankt

Hej Harriet! mejlar en bloggföljare.

Från en bekant kom dessa rader.

Alla partier säger att det är viktigt att vara öppen för olika förslag och inte försvåra möjligheten att bilda regering. MP är exempelvis öppet för alla förslag, ja utom samarbete med SD, M, KD, L samt att de endast kommer att stötta S om de själva ingår i regeringen.

V är också öppet för de flesta förslag, ja förutom samarbete med M, KD, L och i synnerhet SD. V kräver också att sitta i regeringen om de ska stötta S till statsministerposten.

vill sitta i regering med S, men vill inte att V på något sätt ska ha inflytande. De kan även tänka sig samarbete med M, KD och L, ja inte om dessa tre vill ha samarbete med SD förstås. S ungdomsförbund vill dock inte att C ingår i en regering med S. Inte heller vill V det, om inte också de ingår.

S kan tänka sig en regering med C, fast inte med MP eller V. Men dock med M, KD och L om S får vara statsminister samt att SD inte är med.  

L ena halvan, vill vara med i en borglig regering, men får inte för SD och troligen inte heller för M och KD. Den andra halvan av L vill vara med S i regeringen. L vill dock inte ingå i en borglig regering om SD ska få inflytande där.

M vill bilda en borgerlig regering. Ja fast inte om L och SD ska ingå förstås.

M vill inte heller ha något rödbrunt parti i sin regering.

KD vill ingå i regering med M. Men absolut inte med SD och L eller några av de rödbruna partierna.

SD vill bilda regering med M och KD, men kan även tänka sig att ingå i en M regering tillsammans med KD, men absolut inte om L ska ingå. Alla partierna är dock måna om att ha så få röda linjer som möjligt mot andra partier och därvid underlätta för regeringsbildningen.

………………………………………………………………………………..

Tänk om AfS fick 51 % av rösterna, då slapp talmannen bjuda partiledarna på fika under flera månader….

Bild; länsstyrelsen.se

Nu, får vi bara be till vår Herre att inte den digitala rösträkningen avstannar och SD sjunker som en sten, vilket hände under förra valet.
Kanske de rödgröna får tips av demokraterna i USA?

https://samnytt.se/endast-sarskilt-utvalda-medier-far-del-av-valresultat-pa-sondag/

7 tankar kring ”I dag kan Du rädda Sverige, men frågan är vem tar vem i morgon?

 1. ”Därför är det långa köer vid din valurna Många står bakom skärmen flera minuter”!
  Försöker man ”köpa tid” till att fixa till siffrorna? Har NÅGON sett att det är låånga köer? I Örebro verkar de inte finnas i vare fall! Är det förprogrammering av de röstberättigade som propagandaapparaten tutar i oss som ”ursäkt”, ifall siffrorna står stilla IGEN! Eller NÄR de står stilla. Det blir intressant att följa hur de alla 7 ska överleva valet med dess spektakel för sin överlevnad.

 2. Själv röstade jag som förra gången på Afs, då var vi ungefär 20000 idag tror jag att vi blir bortåt 40000. Det är en dubbling för Afs men ändå en bit kvar till riksdagen, men hur många partier ökar med 100%?.
  Som vanligt flyttar socialdemokraterna focus på frågorna, det räcker att höra Magdalena prata om att hon ska ”vända på alla stenar”, det är inte stenarna som är PROBLEMET utan STENKASTARNA. Men klart att det inte går att ge dessa något straff där av gör man som vanligt… man flyttar fokus.

 3. Därför är det långa köer vid din valurna ”Många står bakom skärmen flera minuter”!
  Finns det BARA en skärm vid varje vallokal? Eller är ”flaskhalsen” till för att försena ”valsiffrorna”? – Vi får in rapporter från nästan alla röstningslokaler att folk står flera minuter bakom skärmarna, säger Örebro kommuns valansvarige Mats Guldbrand.
  Det luktar SABOTAGE, låång väg!

  https://www.na.se/2022-09-11/darfor-ar-det-langa-koer-vid-din-valurna

 4. Innan valdagen 2018 var det inbrott på Länsstyrelsen som sedan störde valrapporteringen. Man stal datorer med inloggningsuppgifter till de övriga länsstyrelserna i Sverige. Den STORA frågan idag är väl: hur kommer valsiffrorna att manipuleras denna gång? Tro inget annat eller finns det ”någon” som fortfarande tror att våra politiska valröstsammanräkningar inte sker i ”lönndom”? Vi får väl se i efterhand hur man lyckades ”stänga ute” alla andra partier, utom de 7. Rösträkningarna har ju varit gravt snedvridna sedan 2006. Vad är det som säger att det inte blir likadant ikväll? Personligen hoppas jag att vissa partier åker ut men det lär inte hände p.g.a. vår s.k. ”blockpolitik”. Med tiden kommer facit över om ”valsäkerheten” i valet 2022 har fallerats eller inte!

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=inbrott+l%C3%A4nsstyrelsen+blekinge

 5. Anna Nyqvist, Valmyndigheten, ”Hon poängterar också för Expressen att även om rösträkningen kommer igång lite senare räknar man med att den är färdig vid 03-tiden, precis som vanligt”. SOM VANLIGT! Vad är det för siffror vi fått i alla år, om man inte är klar med rösträkningen förrän vid 03-tiden??? Köerna är visst lååånga i ååår, trots att 25 % förtidsröstat! Hade de inte gjort det då hade väl valet inte kunnat avslutas under söndagen utan på måndag – tisdag, kanske.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ko-i-manga-vallokaler-sa-paverkar-det-valprocessen

 6. Den digitala rösträkningen avstannar nog inte, om man har tillgång till kvantdator. SD kommer säkert sjunka som en sten men det bror nog på att Moderaterna skulle aldrig acceptera med att bli det 3:e partiet. Med en Kvantdator kan man genomföra en beräkning som tog drygt tre minuter, eller 200 sekunder, att utföra. En uträkning som för en vanlig dator, även om det är världens snabbaste, skulle ta minst 10.000 år. Något STOPP under valkvällen lär vi inte få uppleva igen, som brukligt.
  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=quantum+datorer

  1. Var tvungen att läsa på om kvantdator som är som en Formel 1 bil jämfört med min gamla cykel.

   ”En kvantdator är en beräkningsenhet som använder kvantmekanik för att utföra flera beräkningar samtidigt. Kvantdatorer har i allmänhet enbart fast kopplad logik, jämförbart med traditionell digitalteknik, men sedan 2016 förekommer även omprogrammeringsbara kvantdatorer, som styrs av mjukvara. Wikipedia”

Kommentarer är stängda.