Pest eller kolera i detta val gör framtiden skral

Oppositionen får väl anses vara kolera för där är överlevnadschansen större än under en pest epidemi.

Trots att jag är mycket besviken på SD:s eftergivenhetspolitik, så måste de få kredit för sin framgång i väljarundersökningar. Regeringen är nu desperat, för de har kallt räknat med att behålla makten, men nu börjar svetten krypa fram på pannan. Nu är det svårare, när medelklassen inser att fortsatta el räkningar kan skapa ett mörkt hål i deras ekonomi och ju större det blir desto mindre blir deras värdegrundsfilosofi.

Steget efter illustrerar bostadsutvecklingen

”…….Under ett planerat elavbrott gäller samma rekommendationer som vid ett vanligt strömavbrott vintertid. Det handlar om enkla saker, ha varma kläder på dig, om det blir långvarigt så samla familjen eller de du bor med i ett och samma rum och värm det, är man ensam kan man bygga en koja under ett bord med filtar över och sova där, isolera fönster och dörrar, säger Anders Wallinder på Energimyndigheten…”
https://www.svd.se/a/y63v4J/bostader-ryker-forst-om-elen-kopplas-bort

I ett inslag i Rapport (5 september) om rusande el.priser undrade dottern i en medelklassfamilj om de nu är fattiga, trots egen villa med golvvärme.

Socialdemokraternas kampanj handlar bara om att svartmåla SD, resten är endast floskler med plakatretorik.

Det är som vanligt genom historien, så länge du själv inte drabbas, då går det bra att nynna med änglakören.

Per Bolund och Märta Stenevi med de största änglavingarna sågas jämt med fotknölarna av experter för deras naiva och käpprätt åt helvetespolitik, som betecknas för ett intellektuellt haveri, oavsett om det är invandring eller klimatlarm som starkt bidragit till el.krisen. Nu är det stödröster de får lita till. För de måste klara 4 % gränsen om regeringen skall kunna sitta kvar.
Dessa samhällsmarodörer klänger ännu fast vid att förklaringen till invandrares överrepresentation i brottslighet, beror på fattigdom, för att bana väg till ännu högre bidrag med röst-tack.

Varför fattiga svenskar inte kastar sten, bränner bilar, våldtar, rånar och klan-plundrar välfärdssystemen får vi inget svar på. Invandrarnas utanförskap, har de själva har försatt sig i, när Koranen får bestämma över svensk lag.

All välfärd med förmåner ingår i dragningskraften till ett land, där kravlöshet, dalt tillsammans med Koranens suror har förvandlats till viktiga byggstenar i våra parallell samhällen.

Det som är så sorligt är att skillnaderna är små mellan partierna i de stora frågorna, samsyn råder beträffande Nato anslutning, lojalitet med FN, EU, världsbanken, WEF och marknadskrafter skall råda oavsett om det handlar om el utbud, vård, skola där dementa gamla och skolungar blivet globala börsmagneter.

Här finns bara Kasselstrands AFS att välja på om Du vill rädda landet och dina barn/barnbarns framtid.

Bild från Petterssons blogg

Jag hoppas att väljare inte lika lätt fångas in av Magdalena Anderssons löfte om att rädda Sverige, när vanstyre ägt rum under hennes år i politiken. Mer upplysta väljare inser att hon är mycket farlig med sin kärlek till globala aktörer med deras folkfientliga institutioner. Från vanstyre till att kunna bättre är väl magstarkt som valbudskap. https://ledarsidorna.se/2022/09/socialdemokraternas-kamp-mot-klockan/

Ledarsidorna skriver om hur vår låtsas landsmoder ljuger sig blå om att hon har landets bästa för ögonen. Det var denna dam som var arkitekten bakom nedläggning av Ringhals reaktorer och subvention av vindkraft.

Att män inte har samma känslosvall som kvinnor är välkänt, tyvärr är högutbildade, vänstersinnade kvinnor mer indoktrinerade än män. En stor undersökning från The Economist visade att kvinnor var mer lydiga än män, svarta och latinamerikaner med att kavla upp ärmen för fler Covid sprutor. De hade stor tilltro till Bidens budskap. Om Sveriges högutbildade vänsterkvinnor skall nyktra till, då måste nog plånboken vara helt tom.

Jag känner bara en stor trötthet över att kunskap och erfarenheter från det verkliga livet under årtionden har svartmålats av politiker, där rödgröna vänsterliberaler inte minst inom akademin villigt har blandat till brunfärgen, som regeringen skänkt.

SD har använt tiden till att putsa bort mycket av sin forna ideologi och anpassat sig till oppositionen med Kristersson och Busch. Om M, KD, L tillsammans med SD skulle ta hem 175 mandat, så återstår det att se hur mycket som är kvar och vilka krav Åkesson har kvar.

Men en liten skadeglädje sipprar in i valets melankoli, när medelklassen redan börjat frysa om fötterna, då kanske de äntligen kan byta valsedel i morgon.

Bild; SR

Även om så sker, så är valrysaren inte slut, för jag är rädd att valfusket från 2018 kan upprepas, då SD plötsligt föll som en sten och valräkningen doldes för oss tittare.

Sverigedemokraterna som tippades bli Sveriges största parti fick närmare tio procentenheter mindre än vad flera mätningar visade. Samtidigt inkom omfattande rapporter om valfusk. Något stämde inte med det svenska valresultatet. Denna artikel är en återpublicerad eftervalsanalys om märkligheterna som omgav riksdagsvalet 2018…”
https://nyadagbladet.se/ledare/nagot-stammer-inte-med-sondagens-valresultat/

10 tankar kring ”Pest eller kolera i detta val gör framtiden skral

 1. Befarar att idag blir vi räddare för Sverige.
  Med 2 milj invandrad befolkning vore det konstigt om inte bidragspartierna vinner.
  Mer skatt och sämre infrastruktur blir räddningen för bidrag till elräkningarna.

  1. Magdalena sparar inte på det röda krutet, final var i Rinkeby igår, där de sista invandrarrösterna mutades in Kristofferson fick en kram från en Östermalmsdam, men de är för få mot alla förortens hucklen. Om inte el räkningarna får medelklassen att vakna, då sitter regeringen säkert i sadeln i 40 år till, men innan dess står hoppet bara till gatans parlament.

 2. Valfusk har väl pågått länge. I valet 2006 fick Moderaterna 80 % fler röster än det tidigare valet 2002! Inget parti i modern tid har haft en sådan ”uppgång”, men så stod ju valsiffrorna som vanligt stilla i c:a 3 timmar.
  Varför slängs det tidigare valets valsedlar efter det kommande valet? Här ska inget få kontrolleras i efterhand, genom åren. Det visar väl på att de samarbetar om att inte släppa in något ”nytt” parti. SvT och media i övrigt är väl ett tydligt exempel på hur politiska förhållningsorder getts om att utesluta andra partiers valprogram. Likadant är det med migrationen som ”ingen” vill ta i! Den bara rullar på och vi med den.

 3. Det svenska valet övervakades för första gången av internationella valobservatörer från Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE. Michael Aastrup Jensen från den danska OSSE-delegationen, som tidigare bevakat val bland annat i Ryssland och en rad andra östeuropeiska länder, häpnades över det undermåliga svenska valsystemet.

  – Under alla valobservationer jag varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska. Det är långt ifrån europeisk standard,säger han till TT.

  https://nyadagbladet.se/ledare/nagot-stammer-inte-med-sondagens-valresultat/

  Vem tror på ett just val?

  1. Från din länk för att friska upp minnet på väljare; när SD plötsligt tappade 5-10 % under sammanräkningen vid förra valet 2018.
   ”Tappet är så stort att det finns anledning att titta närmare på en annan typ av manipulation.
   Under natten stängdes plötsligt Länsstyrelsernas webbplats ned. Länsstyrelserna ansvarar för valnattsrapporteringen och är alltså den myndighet dit valdistrikten rapporterar in sina röstresultat. Även den svenska valmyndighetens hemsida låg under gårdagsnatten nere.
   Länsstyrelsernas webbplats stängdes av myndigheten ned av ”säkerhetsskäl”
   Förmodligen på order av storebror för att SD skulle stoppas. Och inte nog med detta så stängdes Nya Dagbladet av från sitt webbhotell dagen efter när de skrev om dessa misstänkta oegentligheter.

   1. https://nyatider.se/regeringen-vagrar-genomfora-rekommendation-fran-internationella-valobservatorer-fran-osse/

    För första gången någonsin deltog internationella valobservatörer i det svenska valet 2018.
    De blev oroade av det de fick se – partier konstateras delta på ojämlika villkor eftersom Sverige saknar gemensam valsedel för alla partier, och dessutom har man olika regler som gynnar vissa partier framför andra vid utläggningen av valsedlar.
    Det ansågs vara ett demokratiskt problem.

    Framför allt var det valsedelssystemet med olika valsedlar för olika partier som fick svidande kritik. I en utvärdering efter valet skrev man:

    ”Rapporten rekommenderar också införandet av nya regler för att säkerställa att valsedlar görs tillgängliga till samtliga väljare under lika förutsättningar för alla deltagande partier”.
    Förslaget fick även stöd av Valmyndigheten i Sverige.

    Trots detta har den svenska regeringen inför årets val vägrat att genomföra de förändringar som OSSE rekommenderar och som skulle göra valet mer demokratiskt.”

    Vem är förvånad?

    1. Ingen! Sedan orerar Sverige om valfusk i andra länder, det är grandet och bjälken om och om igen.

 4. Från min syster;
  Om denna landsmoder får bestämma efter söndag, så tror jag att Stureplancenterns skoknaprande kvinna tar styrspakarna efter valet och Magda får väl leta efter stenar om hon nu kan hitta några att vända på, medan hennes clowner håller presskonferens att vi ska vara rädda för SD! Så ser det ut hos moder Svea!

Kommentarer är stängda.