Börjar EU bli spakare och börjar statsmedia inse USA:s proxy krig mot Ryssland?

Nu skall EU ländernas energiministrar slå sina oroliga hjärnor ihop för att lugna medborgarna, när gatans parlament kommer allt närmare.

I Tjeckien demonstrerade nyligen över 70 000 mot ohemula el.priser och mot EU:s generösa vapen hjälp till Ukraina, fredsförhandlingar i stället för vapen löd ropen, som skär i öronen på kommissionen som nu tvingas lugna massorna. De är livrädda att partier som de brun smetat skall komma till makten. Intresset är stort till vårt val och till Italiens strax efter.

Pristak på gasimporter och avgifter på energibolagens supervinster. För första gången i EU:s historia förbereds stora ingrepp på energimarknaden för att förhindra att elpriserna skenar iväg ännu mer.
https://www.svd.se/a/EQ48mA/pristak-pa-gasimporter-ska-hindra-skenande-elpriser-teresa-kuchler-reder-ut

Därför håller statsmedia inte längre lika hårt i värdegrundens lika värde och låter flera åsikter komma i tryck. Ett exempel är Jenny Nordberg i SvD.

USA krigar inte, men satsar miljarder på seger”, skrev Jenny Nordberg i SvD och fortsätter med att fråga sig;
Ligger USA i krig med Ryssland? Och om det är så, hur länge hade de tänkt att kriget skulle pågå – och till vilket pris?….
Berättelsen om kriget – som inte bara utkämpas med vapen, utan också med sanktioner och information – styrs också till stor del av USA och amerikanska intressen…..
Definitionen av amerikansk krigföring har ju varit en aning luddig förr: USA är inte längre i krig i Afghanistan, men drön-avrättade ändå en al Qaida-ledare där nyss, och samma typer av attacker har skett under många år i både Pakistan och Somalia. I Jemen har amerikansk militär bidragit med underrättelseinformation till den saudisk-stödda sidan, som också använder amerikanska vapen.
Återuppbyggnaden av Ukraina beräknas kosta 750 miljarder dollar – en siffra som stiger varje dag, och det lär bli Europas nota. Så hur mycket får ett krig kosta?
I liv, i förödelse, i avslitna kroppsdelar? I generationer av sorg, extremt lidande, hat och hämnd?…..” https://www.svd.se/a/4ojLd9/usa-krigar-inte-men-satsar-miljarder-pa-seger

I detta utmattningskrig där Bidens talskrivare frenetiskt skriver att Ukraina skall segra och Ryssland förlora, kommer också EU med dess nationer att ingå i förlorarnas skara. De är ännu fast i den gode Biden och den onde Putin, som skall tryckas till, så att han aldrig reser sig mer.

Hur länge tror EU elitens höjdare att medborgarna skall känna solidaritet med ett krig där västs oligarker vill vidga sina domäner och där Putin vill trycka bort Nato från sina gränser?

Problemet är att han äger gasen som Europa gjort sig beroende av i sin undfallenhet för gröna fanatiker med övertro på ett fossilfritt samhälle. Där befintligt kärnkraft också skulle bort.

Putins ständiga reparationer sker i takt med västs sanktioner.

Gasbolaget Gazprom uppger att Ryssland stoppar alla gasleveranser till Europa via pipelinen Nord Stream 1, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg (SvD).

Bild; gd.se Reparation pågår


EU drar det kortaste strået och då biter inte höjdarnas vackra ord om solidaritet med Ukrainas folk, när deras media för läsarna bakom ljuset. Den lögnen genomskådas av allt fler inte bara av konspirationshögern i USA, som JN uttrycker det, för att få fortsätta som skribent.

När folket fryser och när de får allt svårare att få mat på bordet, då återstår gatans parlament.

Därför går sedelpressarna varma hos bankerna för nu måste kreditgarantier fort på plats för att hindra en finansiell härdsmälta. Energiproducenterna står först i kön. Staten dvs vi skattebetalare garanterar att lånen betalas tillbaka till långivarna/bankerna även om energibolagen skulle gå i konkurs. Precis som vanligt vid finanskriser.

”Ett nödvändigt ont. Så kan man beskriva regeringens utlovade kreditgarantier till elproducenter. Löftet borde räcka för att undvika en ny finanskris….” https://www.svd.se/a/dw5qEj/kan-elproducenternas-problem-trigga-en-ny-finanskris

Tänk att regeringen nu kan agera så snabbt och kraftfullt, när deras bästa vänner bankerna kan hamna i klistret.

Statsminister Magdalena Andersson med finansminister Mikael Damberg, Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen och riksbankschef Stefan Ingves. Foto: Anders Wiklund/TT Bild från artikeln i SvD.


Att medborgarna får leva i ständig otrygghet, att unga kvinnor och män med vit hudfärg kan riskera liv och lem utomhus av deras importerade väljare är det inte så noga med. För de är ju bara ute på fel tid och fel plats. Rasismen frodas inom Rosenbad och på Sveavägen 68, när lögnerna hoppar som grodor ur statsministerns mun.

För Er som orkar, ta del av Natural News analys den 9 september, som globala politiker betraktar som Fake News;

Västeuropa står inför "total kollaps" från katastrofal brist och prishöjningar kring mat, gödningsmedel, energi och industri, varnar David Dubyne, med i dagens Situation Update-podcast.

Silvergurun David Morgan, också med i dagens podcast, tillägger att europeiska banker står inför möjligheten av systemfel (och "bail-ins") på grund av exponering mot energimarknader och västeuropeiska regeringars önskan att fortsätta skriva ut pengar.

Dagens död av drottning Elizabeth II kunde inte vara mer läglig, eftersom Västeuropas död sannolikt inte kommer att ligga långt efter. Drottningen har dött, men det har också sunt förnuft, rationalitet, ekonomisk förnuft och jordbruksintegritet. Ingen civilisation kan överleva utan mat, energi och pengar, och ledarna i Västeuropa är fast beslutna att förstöra alla tre....." https://www.brighteon.com/154448a9-484e-4bab-80a6-059753c14e81

Är detta förberedelse till The Great Reseat undrar jag, då vi skall bli lyckliga utan att äga någonting? Inga händelser sker i ett vacuum.

8 tankar kring ”Börjar EU bli spakare och börjar statsmedia inse USA:s proxy krig mot Ryssland?

 1. Den nedstämdhet som bilden förmedlar kan det ha att göra att: ”Över 500 amerikaner som på olika sätt drabbats av terroristers framfart stämmer nu den svenska telekomjätten Ericsson” (Wallenbergs)? Orsaken är de utbetalningar som företaget anklagas för att ha gjort till terrorgruppen IS i Irak. Regeringen och de övriga verkar få klara sig på ”egen hand”. Wallenbergarna har inte tid med Sverige utan all tid går nog åt till hur man ska klara sig ”helskinnade”. Speciellt när INVESTOR frångått det avtal man hade med U.S. DOJ (Department of Justice). Man ”glömde” nämna att man gav ISIS miljoner dollar i mutor.

 2. https://schillerinstitutet.se/staten-skall-inte-garantera-spekulation-i-elpriser-eller-i-bankerna-fore-allt-annat/

  Statens förmögenhet skall inte slarvas bort genom tillfälliga stöd och garantier till elbolag och konsumenter för att betala spekulanternas höga elpriser. De reserver som ansamlats i bl.a. Svenska kraftnät måste användas för investeringar i Sveriges elsystem. 250 miljarder räcker till att betala 4 nya kärnkraftverk på vardera 1300 MW à 60 miljarder styck vilket blir 240 miljarder kr. De kan vara i drift om 6 till 8 år om lagarna för övervakning av kärnteknik tillåts ersätta tillämpningen av miljöbalken. Om de byggs vid de tidigare kärnkraftverken finns redan färdiga kraftledningar på rätt plats i Sverige.

  Regeringen måste därför snarast införa en nödregelring av elmarknaden med fasta priser där alla övervinster används för att upprusta elsystemet så att elpriserna långsiktigt kan hållas låga.

  1. En mycket kunskaps-och faktafylld länk;
   Ytterligare ett exempel:
   ”…..Regeringen vågar inte ta itu med den gigantiska spekulationen, och ljuger därför om orsaken till de höga gaspriserna som de skyller dem på ett ryskt energikrig. Detta trots att Ryssland varit beredd att förse Europa med all den gas som önskas och t.o.m. låtit Gazprom bygga den helt nya gasledningen Northstream 2. Bristen på gas beror inte på Ryssland utan på Sverige, EU och USA som infört sanktioner mot rysk gas och olja, och vägrat tillåta användningen av den nya gasledningen….”

 3. Varför nämnde inte ”VÅRA” politiker innan EU valet om att EU kommer bli VÅR framtida politiska överstatlighet? Hade VI gått med i EU om VI fått veta det, DÅ?

  1. Jag kommer ihåg ett plakat inför EU-valet av vilket framkom att priserna för sprit och öl var väsentligt lägre inom EU än de var inom Sverige. Detta framfördes som ett starkt argument för en ansökan om inträde, som sagt även demokratin har sina begränsningar anser jag. Lite dystert, men snart kommer nog nya tongångar min spåkula, tyvärr utan svar. Men förändringar blir det säkert och kom ihåg att det medvetna ordvalet förändringar är
   motsatsen till förbättringar.

 4. Det spelar ingen roll längre. Ridån är på väg ned för de alla 7. Man behöver inte ens vara politiker längre! Kan man vara en tyst bakom kuliss ”statist”, ja då passar man in.
  Till följd av medlemskapet i EU har medlemsstaterna enats om att överlåta sina befogenheter på vissa politikområden till EU-institutionerna. Det innebär att EU:s institutioner fattar överstatliga, bindande beslut i sina lagstiftande och verkställande förfaranden, budgetförfaranden, förfaranden för utnämningar och författningsliknande förfaranden.
  Om det är som så: Vad ska vi med våra politiker till när det är EU folket som bestämmer? Naturligtvis sker allt efter ”kapitalets” direktiv.
  Det svenska folket är förda bakom ryggen. Landsförräderi kanske ligger närmast till hands men ”teflonfolket” klarar sig alltid undan på grund av ”sina egna” privilegierad lagar.
  Se: Faktablad om Europeiska unionen angående Överstatliga beslutsförfaranden
  https://www.europarl.europa.eu/factsheets/sv/sheet/8/overstatliga-beslutsforfaranden

  1. När lagar, utnämningar, avtal osv bestäms av överstatliga och global vänliga EU så borde fler medborgare ställa sig din fråga; ”Vad ska vi med våra politiker till, när det är EU folket som bestämmer?” Våra 349 riksdagsplatser borde kunna halveras, kanske det räckte med 49 st?

   1. Om man skall tro boken om knapptryckarkompaniet skulle antalet kunna minskas ytterligare med partiledare plus några bisittare

Kommentarer är stängda.