SIDA tvingas stoppa korruptionsskandal i Kenya

Varför inte stoppa SIDA i stället?

Varifrån miljarderna flödar. Sverige är inte bara FN:s jultomte utan är snäll tomte till andra korrupta organisationer. Denna gång till en fond vars medel skulle gå till fattiga på landsbygden genom att stimulera småföretagande, men stimulansen gick i vanlig ordning till VD:n och hans närmaste vänner.

”En tredjedel av biståndet försvinner i korruption

En tredjedel av alla biståndsmedel uppskattas försvinna i korruption, det säger antikorruptionsrevisorn Louise Brown i Aftonbladet Morgon efter att Sida stoppat bistånd för hundratals miljoner till en av myndighetens största mottagare.” https://omni.se/en-tredjedel-av-bistandet-forsvinner-i-korruption/a/LAqRx1

”Inga-Britt Ahlenius kritik mot Sida: ”Noll koll!

Sida har ”noll koll”. Det säger Inga-Britt Ahlenius, den tidigare chefen för Riksrevisionsverket och undergeneralsekreterare för FN:s internrevision, efter Aftonbladets avslöjande om att myndigheten gett mångmiljonstöd till en utvecklingsfond i Kenya där miljoner försvunnit ner i en vd:s ficka.

– Det är fullständigt parodiskt och naivt, man blir helt galen när man hör det. Noll koll! säger Ahlenius till tidningen.
Hon menar att man borde avsluta allt samarbete med fonden och stämma dem.
Det är utvecklingsfonden AECF (African Enterprise Challenge Fund) som nu har stoppats från att ta emot svenska skattepengar från Sida efter att det kommit fram att vd:n bland annat tagit ut en månadslön på 245 000 kronor.”

Bild från artikeln.

Ahlenius: ”En kultur som inte gynnar uppmärksamheten på att använda pengarna rätt”

Hur SIDA skall kunna stoppa korruptionen bland sina mottagare begriper jag inte?

När SIDA är en organisation som utgör motorn för korruptionens missbruk av offentlig makt för privat vinning. Sida krattar manegen för politikers internationella toppjobb, för att inte tala om FN:s svindlerier med skyhöga löner, där 245 000 är småpotatis, förmåner utan tak, där bara smulor återstår till fattiga som de skall hjälpa.

Sveriges bistånd utgör 1,14 % av BNP, det samlade värdet av alla varor/tjänster. FN:s krav är 0,7 %, så den humanitära stormakten slår nytt rekord med nästan 60 miljarder/år som världens generösaste biståndsgivare enlig OECD. Där SIDA ta hand om 41,4 miljarder. Alla biståndsmiljarder finansieras via skattsedeln.
https://concord.se/sverige-toppar-oecds-statistik-for-bistandsgivare-2020 https://www.sida.se/sa-fungerar-bistandet/finansiering

Det värsta av allt är att FN har övertagits av västvärldens oligarker. Bill Gates styr nu helt WHO och USA:s läkemedelsverk FDA, varifrån vaccineringsorder flödar varje dag utan hämningar. Biverkningar och död är smällar folket får ta för att Big Pharma skall må bra.

För en socialdemokrat står FN och SIDA närmast Gud och är alibi för att förtryck och korruption i utvecklingsländer aldrig tar slut.

Men den analysen får aldrig något strålkastarljus i statens media.

8 tankar kring ”SIDA tvingas stoppa korruptionsskandal i Kenya

 1. Lite O.T. Igen
  Klok karl
  https://newsvoice.se/2022/08/roger-waters-ukraina-nato-biden/

  Waters påpekade att den nuvarande presidenten i Ukraina, Vladimir Zelensky, ställde upp på att upprätthålla Minsk-avtalet och avsluta inbördeskriget som startade efter den illegala kuppen 2014 i Kiev, och att 73% av ukrainarna röstade på honom baserat på det, “så att de inte behövde ha ett krig”.

  “När han blev vald, satte någon en pistol mot hans huvud, antar jag, och han ändrade sig och gjorde inget av det”,noterade Waters.”

  Samma pistol som fick regeringen att ansöka om Natomedlemskap?

  1. Från Din länk.
   Rockgitarristen Roger Waters ”fördömer den ryska operationen i Ukraina som “ett kriminellt misstag”, men sa till RT att det var “ett stort misstag för amerikanerna att också försöka driva NATO ända upp till den ryska gränsen”.

   Denna slutsats håller många med om i detta onödiga krig, som kan avslutas i morgon om Biden och Putin sätter sig vid förhandlingsbordet och Zelenskyj återvänder till skådespeleriet där han hör hemma.
   Jag misstänker att det var någon/några från den globala finansmaffian som höll i pistolen. Big Food har redan roffat åt sig ca 30 % av Ukrainas bördiga jord, Big Tech lockas av metaller och krigsindustrin vill sälja alltmer vapen och då måste Nato ständigt utvidgas.
   Jag tror att Wallenberg också var med på ett hörn, för nu stiger SAAB aktierna. Andersson & Linde njöt när de fick krama om Biden och Stoltenberg, medan Svenska Fred klappade ihop tillsammans med kvinnoförbundet. Inom rörelsen är det tyst i klassen, när vår härskarlystna statsminister tar ton.

 2. Jag vet inte om ämnet passar här eller i din papperskorg

  Ett smakprov på hur USA och Nato agerar
  https://nyadagbladet.se/utrikes/oroligheter-vid-gransen-mellan-serbien-och-kosovo/

  Artikelförfattaren beskriver felaktigt Serbien och Kosovo som två länder som var i krig med varandra. Men det var inte två länder då – Kosovo var en del av Serbien och som felaktigt togs ifrån dem. Ett Kosovo som i tusen år tillhört serberna och som själv ser Kosovo som sin historiska vagga, dvs. där de nationellt ursprungligen kommer från.
  Men NATO ansåg att det strategiskt vore på sin plats att omvandla serbernas Kosovo till ett NATO land och körde då sin vanliga fake flag operation som sen felaktigt skylldes på serberna – NATO gick in i inbördeskriget och the rest is history… serberna dödades eller fördrevs från sina hem – albanerna tog över allt. NATO fick sitt natoland och sina baser där.Vad det gäller övriga forna Jugoslavien-länder så har alla utom Serbien och Bosnien blivit NATO-länder.

  (Inte illa pinkat att dels lura en hel värld och sen dessutom ta över länderna rent militärmässigt.

  Fast vi i Sverige och Finland behövde bara få höra lösa och löjliga påståenden om att Putin vill slå till mot Finland och Sverige för att vi frivilligt skulle ge ifrån oss vårt militära självbestämmande till NATO.

  Men å andra sidan har vi ju redan givit bort resten av vårt politiska bestämmande till EU – vi har också lagt över bestämmandet för vaccinering, hantering av pandemier, vaccinpass, social credit score och annat hälsorelaterat BS till WHO. Nyhetsrapporteringen har lagts över till samma fiende som äger alla nyhetsbyråer och medier världen över. Regeringen och partierna är sedan länge styrda de med – det är därför vi har 8 partier som mer eller mindre styr alla åt samma håll, ingen tycker annorlunda i de stora frågorna – och politikerna är mer eller mindre skådespelare som följer ett redan skrivet manus. Demokrati? Transparans? Frihet? Jo, man får nog vara bra dum om man fortfarande tror att vi lever i en sådan värld. )steffo Black

  1. Din kommentar passar utmärkt här med en viktig påminnelse om Natos agerande. Media lärde oss att serber var elaka och albaner med Nato var de snälla. Jag undrar vad som hände inom socialdemokraternas partistyrelse under deras helomvändning i Nato frågan på bara en vecka, sedan locket på och alla protester tystnade snabbt. var det statsministerns man som var budbärare mellan Wallenberg och partistyrelsen?

   1. Jag har tänkt samma sak.
    Och malajen som stod och orerade på stämman några månader tidigare har vi inte glömt.
    Helskumt.

 3. Finns det överhuvudtaget någon som tänker rösta på de 7? Den som gör det, den tillåter väl också att den svenska politiska korruptionen SKA fortgå! Valet borde handla enbart om POLITISK KORRUPTION. Kan ett samhälle utvecklas där den politiska korruptionen år efter år ”urholkar” statskassan? Kan ett samhälle utvecklas där det inte finns någon (mätbar) KORRUPTION? Hur har Sverige ”utvecklas” de senaste 20 åren. På vilket sätt har de svenska politikerna betjänat ”sin” befolkningen?

 4. Det är mycket idag som inte får något strålkastarljus från medierna.

  Konfliktlinjer i den svenska valmanskåren gynnar sossarna
  https://newsvoice.se/2022/08/konfliktlinjerna-socialdemokraterna/

  Yngre svenska kvinnliga politiker i verkar ha övergivit sina rötter att värna om den svenska befolkningen och då särskilt de äldre.

  Synnerligen svårt och förstå hur svenska kvinnor med skyddsinstinkter bara kan strunta i att alltfler svenska fattigpensionärer blir tvungna att samla tomburkar för att överleva.

  Och samtidigt prioriterar de svenska kvinnliga politikerna massimport av yngre män från tredje världen.

  Var finns empatin?
  Samtidigt fortsätter vi att rösta på sjuklövern..
  SD som är det parti i riksdagen som månar mest om gamlingarna är paria ordentligt förtalat och svartmålat.
  De vet hur en slipsten ska dras

Kommentarer är stängda.