Delad vårdnad om Morgan – efter att PKK övertalat sin riksdagsvilde att lägga ner sin röst

Illustratören Jeander ser delad vårdnad mellan Annie och Magdalena om vår opålitlige justitieminister

Enda trösten är att denna eftergivenhet för PKK kan reta upp Erdogan ytterligare, så hans Nej till den humanitära stormakten står fast.

DN i går ef,m.
Statsvetare: Om det Kakabaveh säger stämmer kan Natofrågan hälsa hem !

– Vi socialdemokrater står alltid upp för de uppgörelser vi gör, det kan man alltid lita på, säger Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin till TT. Bortsett från samhällskontraktet till medborgare som tvingas finansiera det, glömde han att säga.

Avtalet slöts förra gången, när den lilla vilden lätt Magdalena Andersson bli statsminister i fjol. Det handlade om ökat stöd och samarbete med det kurdiska partiet PYD, som har kopplingar till en väpnad gren YPG, som i sin tur står under PKK:s kontroll, erkänd internationellt som en terrororganisation.

Samnytt:  Här är kurdiska ledamotens krav på S-regeringen

Det fria Sverige: I dag (dvs i går) utspelades något oerhört i riksdagen, en kulminering av några dagars politiskt spel. Ingen kan längre förneka det uppenbara. Utlänningar med lojaliteter långt bortom Sveriges gränser tillåts fälla avgöranden som kan sätta hela landets säkerhet på spel. Allt för att Socialdemokraterna inte ska behöva kompromissa.

Vem som ljuger mest är frågan, inga eftergifter är gjorda förkunnar statsministern, trots att telefon gått varm till PKK företrädare för att de skulle få sin kommunist att lägga ner sin röst. Om priset för denna insats blir ett bestående Nej från Erdogan till Sveriges Nato medlemskap, så tycker jag att det var värt det, trots att socialdemokraternas maktgalenskap är skrämmande.

Nu har Jeander fått mig att förstå varför en röd vilde behövs i riksdagen, med Magdalenas skrala regeringsunderlag!

Illustratör Jeander

Men tro inte att cirkusen är slut, nu har Kakabaveh fått blodad tand, eller rättare sagt nya instruktioner från PKK. Nästa gång, redan den 15 juni riskerar regeringens budget att hamna i eller utanför hennes håv. Blir det nya miljarder till PKK?

Steget Efter får avsluta detta brokiga inlägg:

Illustration; Steget Efter

8 tankar kring ”Delad vårdnad om Morgan – efter att PKK övertalat sin riksdagsvilde att lägga ner sin röst

 1. Howdy! This blog post couldn’t be written much better! Going through this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I’ll forward this information to
  him. Pretty sure he’s going to have a very
  good read. Thank you for sharing!

 2. I know this web page gives quality based content and extra data, is
  there any other web page which presents these data in quality?

  1. I recommend Swebbtv, a Swedish medical channel with Mikael Willgert as host. The channel provides a daily overview of current events, as well as in-depth information from knowledgeable guests. It examines those in power, unlike system media which examines the citizens. Therefore, the channel is not liked by the political elite.
   https://swebbtv.se

 3. What’s up everyone, it’s my first go to see at this web site, and article is truly
  fruitful in support of me, keep up posting such articles.

  1. Nu har jag förstått att Magdalena Andersson är två personer efter sitt uttalande att Sveriges Natoansökan har ingenting med sista tidens turbulens att göra. Socialdemokratisk schizofreni tycks vara en psykossjukdom som innebär att du har återkommande psykoser. Vid en psykos upplever du verkligheten annorlunda, och har vanföreställningar ..

   1. Magdas uppträdande vid presskonferensen när misstroendet mot Morgan kom på tal, gav inga goda vibbar. Påminde om en truliga tonåring.
    Inte var det statsmannalikt.
    Ungefär som när Bolund och Stenevi är igång. Man får kalla kårar, att sådant folk har beslutsrätt över oss.

 4. Kommentar från en bloggläsare:
  https://morklaggning.wordpress.com/2022/02/07/demokratin-maste-lagas/

  Rimligen borde såväl socialdemokraterna som moderaterna ha fått göra sällskap med liberalerna och miljöpartiet till ett väljarstöd under riksdagsspärren, men så fungerar det uppenbarligen inte. Det verkar inte finnas något samband mellan hur medborgarna röstar och den nytta respektive skada ett politiskt parti tillfogar sina egna väljare, medborgarna och landet. Det vi har är en kakistokrati, som enligt Wikipedia är:
  … ett styre av de sämsta eller minst kvalificerade människorna, en form av regering där de värsta människorna sitter vid makten. Kännetecken för en kakistokrat kan vara dåliga politiska beslut, beslut som försämrar nationalekonomin, försämring av internationella relationer.

Kommentarer är stängda.