Stefan Torssell skriver om vår dramaqueen till statsminister, som stupat på Peters princip

Många har börjat fundera kring Magdalena Andersson, skriver Stefan Torssell på Facebook den 5 juni.

”Det finns något som heter Peters princip.

Illustration från https://sv.wikipedia.org/wiki/Peters_princip (min egen komplettering)


I en pyramidliknande organisation, eller kalla den hierarkisk, (samma sak) så avancerar kompetenta människor till en allt högre nivå.
Till slut når de en nivå de inte klarar av.
I en sådan organisation hamnar alla medarbetare till slut på sin inkompetensnivå.
Alltså en nivå högre än vad de klarar av. Där slutar karriären.
Jag tror att själva teorin är mer till som en tänkvärd lustighet, men jag kommer att tänka på Peters princip efter Magdalena Anderssons underliga beteende de senaste dagarna.
Flera har gjort det enkla konstaterandet att SD:s misstroendeförklaring hade hon kunnat klara av mycket smidigare.
Hon hade kunnat låta Morgan Johansson lämna som justitieminister och tillsatt en oberoende välmeriterad jurist som minister. 
Tanken är rätt så självklar. Det kan vara en juris doktor, en professor eller någon högre jurist från en av våra domstolar. 
Den förste jag tänker på är professorn i konstitutionell rätt Hans-Gunnar Axberger.
I stället för detta lugna förfarande förlorade Magdalena Andersson all impulskontroll och flög iväg i vrede till närmaste talarstol där hon förklarade att ett misstroende mot Morgan Johansson kommer att innebära att hela regeringen tänker avgå.
Att impulskontrollen klickade bevisas av att hon inte hade diskuterat frågan med de övriga regeringsmedlemmarna innan hon flängde iväg.
På så vis breddade hon frågan så att även Amineh Kakabaveh blev indragen i härvan. 
Hon är nu den som har regeringens öde i sin kurdiska lilla terrorhand. 
Därmed blev Turkiets president Erdogan också indragen i misstroendeförklaringen.
Det börjar likna en sängkammarfars där människor i skiftande sinnestillstånd springer in och ut på scenen och smäller igen dörrar efter sig.
Därmed skulle man kunna tro att förvecklingarna var slut. 
Men från talarstolen rusar Magdalena Andersson till Annie Lööf och drar med henne ner i Stockholms hamnområde för att ge sig ut på ett Natofartyg.
Där förklarar hon för villiga mikrofoner att Ulf Kristersson, som är statsministerkandidat, att han är en olämplig ledare för Sverige.
Om jag hade varit ledare för ett Natoland hade jag vid ett sådant uttalande dragit öronen åt mig. 

Kan det ligga något i Turkiets kritik av Sverige tänker nu flera ledare runt om i Europa.

Det hinner inte gå många sekunder innan Turkiet därefter meddelar att Sveriges försvarsminister Peter Hultkvist har deltagit i en hyllningsfest i Falun för PKK som är en terroriststämplad organisation i hela Europa.

Vad Annie Lööf skulle kunna tillföra ombord på ett amerikanskt örlogsfartyg övergår de flestas förstånd. 
Dessa två kvinnor på hämndstråt kan knappast ha utstrålat lugn och sans.
Även amiralen rapporterar nu hem att det kom två hämndlystna kärringar ombord som uttalade negativism om alla i Sverige.

Bild från SvD. Statsminister Magdalena Andersson och Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Fredrik Persson/TT

Även om Nato är en krigsallians så misstänker jag att de knappast vill ha så här oberäkneliga partners när det gäller att lägga upp framtida strategier.

Ett land med en statsminister som uppträder som en Dramaqueen, med en totalt okunnig väninna och de har en försvarsminister som hyllar PKK och låter en kommunistisk kurdvilde bestämma utrikespolitiken samt säger att oppositionen inte har någon bra ledare, kan det vara av intresse för omvärlden?
Knappast.
Kanske de även har sett ÖB delta i Stockholms Pride bland korsetter och dildos och även utan korsetter och utan annat också.
Kanske det kan vara säkrare med Turkiet i Nato, trots allt, tänker Europa just i denna stund.
Nattlamporna släcks med en suck.
Och resten av Magdalena Anderssons regering får försöka låtsas att de gillar läget.     

Stefan Torssell 5 juni -22

Hans -Gunnar Axberger om sin granskning av regeringskansliet; ”Dels hade man tagit sig uppseendeväckande friheter i förhållande till regelverket, för att inte tala om värdegrunden, och dels så ansåg man inte att man hade gjort några fel. Attityden var, måste jag nog tyvärr säga, arrogant och den liknade ingenting annat som jag stötte på under mina JO-år från andra myndigheter”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Hans-Gunnar_Axberger

Ett uttalande som nog diskvalificerar honom till justitieminister.

———————————————————————————————

Så går det när en maktberusande feminist har nått toppen enligt följdsatserna av Peters princip, vilket hennes regering är ett ypperligt exempel på:

Följdsats 1: Om tiden och antalet trappsteg är tillräckliga kommer varje anställd att klättra till och stanna på en nivå högre än dennes kompetens medger.

Följdsats 2: Med tiden kommer alla befattningar att innehas av någon som är inkompetent att sköta uppgiften.

Ps. Efter kl. 12.00 i dag, så vet vi om denna dramagueen till statsminister har funderat färdigt på Ebba Buschs förslag om att kicka sin justitieminister som tack till KD för utebliven regeringsmisstro fram till valet, efter söndagens partiledardebatt i TV4.
Eller räknar hon med att den veliga kurdiske kommunisten sjukskriver sig, så Morgan får sitta kvar? Anmälan till FK i så fall, men feghet och lögner kanske klassas som sjukdom i riksdagen? Ds.

https://www.svd.se/a/Ea8nL3/statsvetare-morgan-johansson-avgar-fore-omrostningen

Bild; msn.com

10 tankar kring ”Stefan Torssell skriver om vår dramaqueen till statsminister, som stupat på Peters princip

 1. I min ungdom blev de flickor som hälsade på matroserna på gästande fartyg i hamn sedda som lite lösaktiga . Man skulle kunna klistra detta på dessa 2 ”flickor ” . De uppför sig inte statsmannamässigt . Och här fick jag skriva statsmannamässigt också , i dessa feminismens tider .
  Mvh Sjöström

  1. Den hyllade Sverigebilden, förstör dessa damer glatt själva, med sitt ogenomtänkta och ansvarslösa beteende.

 2. En sak måste man säga om vår politiker de är konsekventa, de blir bara sämre och sämre.
  Man tror efter varje dåligt beslut de fattar att nu kan det inte bli värre.
  Men nu måste väl botten vara nådd när PKK har avgörandet i vår politik?
  Jag har satt i system att i resonemang med pk människor( de verkar fortfarande vara i majoritet) muntra upp mig med något som blivit bättre i Sverige de senaste åren?
  Det brukar bli tyst.

 3. Morgan blir kvar, enligt genomförd omröstning i Riksdagen.
  Så, vad gör oppositionen nu? Någon som kan gissa?

  1. Kan man kalla det hela för ett klassiskt västgötaklimax? Men lite roligt var det ändå. Oroligt frågar jag mig hur mycket med undantag för Turkiet bryr sig omvärlden? Fler amerikaner än man kan tro kan ju inte skilja mellan Schweiz och Sweden

  1. Just nu så satsar Magdalena allt på ett kort och detta kort tillhör Morgan, vad han har som vi andra inte ser vet jag inte. Men att bygga en regeringen där kompetens inte tillhör det viktiga börjar framträda allt mer, allt verkar bygga på en politisk nästan en religös tro och övertygelse på både henne och partiet. Själv ser jag hennes parti som en sekt, en mycket sjuk sekt där allt handlar om makten, för någon politik har de inte och när de kommer till kompetens så finns den inte heller, kvar är tron på partiet.

   1. Våra högsta ledare idag lyder under World Economic Forum, WEF, med Klaus Schwab i spetsen. M Anderssons uppgift är att följa deras agenda. ”Förstör Sverige” – sedan ska globalisterna ta över. Vi måste ha ledare som vågar stå utanför agendan – om det går. Kristersson och Lööv har också gästat WEF – så rösta inte på dem. Jag satsar på AfS!

    1. Tack för att Du löper linan ut i Din kommentar fram till globalistmaffian med Schwab i spetsen.

   2. På tal om sekt enligt Wiki.
    ”Hur vet man att det är en sekt?
    Det som de flesta dock är överens om är att ett av kriterierna för en sekt är att den är totalitär och att man kräver totalt engagemang av individen och därmed styr hens liv. I en sekt eller i ett sektliknande sammanhang måste det också finnas en kontrollapparat som kväser kritiskt tänkande eller olydnad.” Socialdemokraterna i ett nötskal med sin lyckosamma marsch genom samhällets institutioner.

Kommentarer är stängda.