”Fallet” av utstötta Ann Heberlein

Cancellkulturen frodas inom statsmedia, när obehagliga fakta presenteras, det har vi fått vänja oss vid.

Fallet kan bli stort om man är en känd skribent. Det fick Ann Heberlein erfara när hon skrev en debatt artikel efter muslimska mäns sexuella trakasserier och våldtäkter av kvinnor på nyårsnatten i Köln 2016.

En artikel om dessa övergrepp publicerades i Expressen den 13 januari 2016. Därefter bröt helvetet löst. Hennes almanacka blev tom , kontrakt bröts och medias ledare- och kulturskribenter tävlade i stigmatisering och svartmålning, som hängde kvar under många år och på sociala medier frossade kändiseliten i fördömanden och de vanliga invektiven haglade, som vi utanför åsiktskorridoren fått vänja oss vid. Änglakören behöver en mörk fond för att deras godhet skall lysa klart.

Jag är bestört över den flodvåg av texter som nu massproduceras av Sveriges mest profilerade feminister i akt och mening att relativisera sexuella övergrepp på kvinnor – och ursäkta en kvinnosyn som hör hemma i ett annat årtusende, skrev Ann Heberlein.https://www.expressen.se/debatt/rasist-ar-2000-talets-mest-missbrukade-ord/

Hon gick främst i polemik med Hanna Fahls text i DN om händelserna i Köln, som Fahl relativiserade, med alla män, i sann feministisk anda. Att övergreppen hade kulturell bakgrund fick hela vänstereliten att kippa efter andan och drevet satte i gång. En sådan hemsk beskyllning fick värdegrunden och det lika värdet, landets nya religion, att avslöjas som bara tomma ord. Detta måste stoppas och utstötning från offentligheten fortsatte, men mildrades en aning, när Heberlein till slut själv riktade fokus på högerextrema inlägg på hennes plattformar på sociala medier, som hon fördömde med besked. För mångfald gäller inte åsikter.

Efter dessa fördömanden av högerextrema öppnades dörren till värmen igen. För en tid sedan läste jag en krönika av henne på SvD:s kultursida den 20 november. Texten handlade om kvinnlig skönhet, som avtar med stigande ålder och hur ledsen både hon och Åsa Linderborg är, när de inser att deras skönhet är på fallrepet. Därför tackar dessa damer nej till att medverka i SVT.

Här får Ni ett smakprov: ”…….Jag läser girigt Åsa Linderborg text om det skamliga åldrandet, det kvinnliga åldrandet, kalkonhalsen, hängande ögonlock, skarpa rynkor, infertilitet, slapp och glanslös hud och jag känner igen mig. Jag har aldrig tyckt om att se mig själv på tv, men sedan en tid tillbaka klarar jag inte heller av att se mig själv på bild…..” https://www.svd.se/sa-far-man-inte-saga-som-kvinna

Enda trösten är väl att den avtagande fägringen minskar risken för att attrahera muslimska män, när de väljer offer för sina seder med taharrush gamea. Men skulle hon skriva mer om denna sed, då åker hon nog ut i kylan igen.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea

Bild : Mondial förlag, eftersom Bonnier tog sin hand ifrån henne efter att hon hade fräckheten att solka ner det lika värdet med fakta.

Fallet av Ann Heberlein

I ett inlägg från september (https://word.harrietsblogg.se/2021/09/22/moderaterna-lockar-kvinnliga-forebilder/) frågade jag mig hur utstötta kulturpersonligheter tar sig in i värmen igen. Nu är jag helt säker, kalla bara de som sympatiserar med SD för ett fult högerextremt gäng, så öppnar sig PK dörren på glänt.

Tyvärr var  Rebecca Weidmo Uvells penna för skarp, så hon hamnade på icke valbar plats på moderaternas riksdagslista. Ingen katt släpps in bland hermelinerna, avundsjukan och intrigerna sätter stopp för klarsynthet och vassa pennor.

11 tankar kring ””Fallet” av utstötta Ann Heberlein

 1. Harriet
  Du är en rakryggad kvinna med ett klart intellekt och en vass penna.
  Vi är många som uppskattar din blogg.👍

 2. Från signaturen TT, pga av ngt word fel, kanske storebror är i farten med cencur?

  ”Enda trösten är väl att den avtagande fägringen minskar risken för att attrahera muslimska män, när de väljer offer för sina seder med taharrush gamea”. Min uppfattning är att den avtagande fägringen inte har någon betydelse när det gäller muslimska mäns sexuella trakasserier och våldtäkter av kvinnor. Vi har väl alla läst om våldtäkterna inne på ”ÅLDERDOMSHEMMEN”. Utseende och ålder spelar nog mindre roll utan det är nog stundens ingivelse, samt att det som sker är helt utom insyn. Snarare är det väl IQ nivån som ”spökar” när detta sker urskillningslöst oavsett ”fägring”. Måste ändå påpeka hur kommer det sig att de inkommande migrant kvinnorna inte har samma frekvens av övergrepp som de ursprungs svenska kvinnor har? De inkommande migrant kvinnorna förbannelse är väl i första hand hedersmord, för det verkar vara Ok! Den som begår våldtäkt på en migrant kvinna den vet också att denne kommer likvideras vid upptäckt. I dessa fall gäller ”Migranternas lagar”, för de svenska är inte vatten värda.”

 3. Är en omsvängning inom statsmedierna på gång?
  Ty i varje sändning om det ökande antalet rån, sägs numera att gärningsmännen oftast har utländsk bakgrund.

  Om detta är beordrat uppifrån, och således inte är tjänstefel, så kan det tyda på ett bättre klimat inom dessa medier. Heberlein torde därför se tiden an med tillförsikt.

    1. Signaturen TT;
     ”Vi har alla läst om alla bedrägerier där 1000 tals lite här och där fått felaktiga provsvar, 1000 tals som ”köpt vaccinpass”, prover som slarvats bort, man vet till slut ingenting om vem som fått eller inte fått vaccinationer.
     Hela diskussionen om vaccinpass har därför NOLL värde. Att man kan köpa dessa pass är ju likställt med att riksdagens beslut om vaccinpass är ju tagit på dagisnivå. Man inkompetensförklarar sig själv live, inför hela det svenska folket. De till och med tror på vad de säger! Vad svenska​folket anser har de inga kunskaper om, de bryr sig inte för den HÖGA lönen kan göra vem som helst förblindad och det är tydligen bara den som räknas.”

     1. Höga löner trumfar allt. Men tyvärr har inte svenne banan ens börjat vakna än och en sak som oroar mig är en ”testballong” från valmyndigheten enligt den kan inte ett ”rättssäkert” val garanteras på grund av den budget som nyligen röstats fram i riksdagen det är nästan så att mardrömmarna slår till på nattkröken

Kommentarer är stängda.