Moderaterna lockar kvinnliga förebilder

Frågan är om förebilderna blir bestående?

Vill du se mig i riksdagen? Kryssa mig i provvalet 11-17 oktober för medlemmarna i Moderaterna i Stockholms stad frågar Rebecca Weidmo Uvell. https://uvell.se/2021/09/09/arlanda-och-de-skyddsbehovande/

En annan förebild som fallit i onåd hos kulturetablissemanget är Ann Heberlein. Hon försökte få en eftertraktad riksdagsplats för moderaterna, men insåg att hon passade bättre som tjänsteman i deras kansli. Hon blev sur, när hon fick för mycket beröm av SD:s väljare, det kanske störde hennes come back i kulturvärlden?
Nu tycks karriären gå allt bättre sedan hon kallade SD för en sekt.

”När 2018 övergick i 2019 var mitt liv raserat. Jag var arbetslös, pank och skuldsatt. Det fanns inte en enda tidning i det här landet som ville publicera mina texter. Jag hade tvingats bort från min lektorstjänst på Lunds universitet. Jag hade inte ett enda uppdrag inbokat under det kommande året”, säger Heberlein i ett pressmeddelande…” https://omni.se/t/ann-heberlein/47a7ddf28ad6d003ed99db66932ae5edbc4f0783

Nyligen har hennes bok ”Fallet” om utstötnings/cancellkulturen publicerats. Kanske det kommer en bok om hur man tar sig in i den igen?

Kvartals fredagsintervju; https://kvartal.se/artiklar/fallet-ann-heberlein/

Bildresultat för "fallet" ann heberlein

Nu får vi hoppas att Rebecca Weidmo Uvell behåller sin skarpa penna och inte vänder sina läsare ryggen, om hon lyckas med sin riksdagsplan för moderaterna.

Här intervjuar hon en tjänsteman på Arlanda som ser hur flyktingarna reser hem till landet de flytt ifrån, fullastade med bagage med TV apparater, som troligen finansieras från oss skattebetalare.
Dessa semesterresor var vanligt redan under min yrkestid, där besökare på poliomottagningen önskade få min hjälp med extra pengar för hemresa till landet det nyligen flytt ifrån.
Svaret kunde bli; det var inte krig där…..

Nu ringlar köerna långa, här berättar en anställd vid incheckningen om hur flighterna till Mellanöstern nästan bara består av semestrande ”flyktingar” till länder som de säger sig ha flytt ifrån.


”…..
Under pandemin har i stort sett alla dessa flighter gått som vanligt och “flyktingar” rest hem som aldrig förr. Innan det blev sommar och Europa och världen öppnade sig lite mer, efter att vaccineringen kommit igång var det upp till 80-90 % bara “flyktingar” som reste från/till Arlanda. Ofta hela familjer med en massa barn som gladeligen reser hem på semester till länderna de sagt sig flytt ifrån och behöva skydd ifrån. För oss som arbetar här är det ytterst provocerande att se detta resande. Att döma av mängden bagage de har med sig reser de ofta hem för lång tid också. Många har även med sig TV-apparater och dylikt som de checkar in. 
Många kommer även “hem” till Sverige efter långa utlandsvistelser, de behöver då vård de inte kan få lite enkelt och avgiftsfritt i hemlandet…..” 

Bilden är från artikeln. https://uvell.se/2021/09/09/arlanda-och-de-skyddsbehovande/

Nu undrar jag om Rebeccas förslag om karens på fem år i värdlandet innan hemresa kan ske och om översyn av alltför generösa bidrag som möjliggör hemresa för barnrika familjer blir verklighet under Kristerssons regi?

En liten notis i DN den 19 september ger en fingervisning om att det kanske inte är helt omöjligt. Maria Malmer, migrationspolitisk talesperson (M), säger i SR att personer som fått PUT och sedan reser till landet de flytt ifrån, skall kunna bli av med det.

Etniska svenskar måste stå till arbetsmarknadens förfogande och det gör man inte i Afghanistan, Syrien, Iran och Irak, men som vanligt diskrimineras svensken som tvingas stå för bidragskalasen.

Våra Herculesflygplan plan var fullproppade av semestrande låtsas svenskar i Afghanistan, medan många tolkar blev kvar, vilket gjorde Ann Linde mycket glad att hennes valboskap tryggt kom hem.
Annat ljud i skällan var det när strandsatta svenskar förgäves vädjade till UD om hjälp efter tsunamin i Khao Lack, då blev svaret ”UD är ingen resebyrå”.

Jag tror helt ärligt många som kommer hit garvar över hur lättlurade vi svenskar är.

och det har Rebecca Weidmo Uvell helt rätt i. Hon fortsätter med att granska utlandsfödda arabers rekord i garantipension och konstaterar;

”…Vi kan inte hålla på och dela ut pension till utlandsfödda som om det vore godis på halloween. Det säger sig själv. 
Det krävs omedelbart stopp av anhöriga man inte kan försörja för det första. Det spelar ingen roll att man säger sig ha flytt hit. Ska dina gamla föräldrar hit ska du betala sjukvårdsförsäkring för dem och försörja dem. Ingen svensk skattebetalare har skyldighet att försörja dem och deras framtida vårdbehov….”
https://uvell.se/2021/09/16/garantipensionen-och-utlandsfodda/

Frågan är om moderaterna accepterar henne som förebild?

4 tankar kring ”Moderaterna lockar kvinnliga förebilder

 1. Retar mig storligen på U.Kristersson´s ständiga upprepande när han tror att han låter
  ”tuff” angående mottagandet – nämligen ” när dom kommer hit” .. så ska det och det
  ske – alltså innebörden att det sjävklara är att de ska komma hit – aldrig att vidtaga
  åtgärder som gör att Sverige inte ska vara det attraktiva paradiset i norr att söka sig till
  (önsketänkande) — detta gäller ju politiken i nästan sin helhet – det magiska ordet asyl – betänk vilket migrationsindustriellt komplex som hålls igång sedan decennier , så många människor som har sin utkomst och kärriärstege genom dessa institutioner och myndigheter som dessutom blivit så ”upplurade” genom åren av skickligt
  manövrerande från de sökande med hjälp av smugglare och asyladvokater, och godtroghet o naivitet och ”världsmästare i godhet”
  Den låga talet från UNHCR endast 2,8 %!! (tror 2015 under den stora migrationscirkusen) riktiga flyktingar är svårt att glömma.
  Politikerföraktet är stort .

  Anm. har med stor behållning och kunskapsinhämtning i tio år följt Merit Wager (meritwager.nu) – med sina avslöjanden i migrations-asylfrågan .

  Nu tidigare i höst har Stefan L. sagt att vi ska inte ha ett nytt 2015 inför journalister
  men ingen verkar våga fråga HUR DÅ ?? -att bara hoppas ..eller .?

  1. Om det inte fanns andra nationsförstörande krafter bakom massmigrationen till väst, då skulle asylcenter utomlands vara genomfört för länge sedan tillsammans med ökad hjälp i närområdet, när det handlar om riktiga flyktingar. Att alla människor har rätt att söka asyl innebär att flyktingar med asylskäl har konkurrerats ut av ekonomiska migranter, som vill ha del av vår välfärd, men leva precis som de gör i sina hemländer.
   Löfvens ”Vi har varit naiva”, tar aldrig slut med tjatet om fler poliser, mer samverkan, goda krafter, mer satsningar på utanförskapsområden etc vilket kräver skattehöjningar, som vänstern älskar. Asylstopp, återvandring och förlorat medborgarskap med utvisning för grova brott är den enda räddningen. Men den finns inte med det sovande folket, som till slut sågar av grenen de sitter på, när flyktingindustrin sjunker ihop.

 2. Moderaterna säger sig vilja utreda, huruvida en del migranter ljugit när de anhöll om asyl (pga krig och förföljelse). M har för detta fått mothugg från vänster.

  1. Självklart, för då skulle majoriteten utvisas och väljarbasen sjunka ihop. Redan för 10 år sedan påvisade Frontex (EU:s gränsbevakningsstyrka) att majoriteten som klassades som flyktingar saknade asylskäl.

Kommentarer är stängda.