Guide till talibanernas seger – för Er som orkar

Mira Aksoy@miraaksoys

99% av afghanerna vill ha sharialagar. Låt dem få göra vad de vill i sitt eget land. Hur svårt ska det vara att förstå att alla kulturer är olika och att alla folk inte vill ha samma sak?

Den facebook kommentaren säger allt.

SvD har en annan rubrik; ”Från Trumps beslut till Kabuls fall”
Tänk att Trump aldrig får vara i fred. Nu klagar media på Joe Bidens tal om Afghanistan, jag tyckte däremot att det var bra. Men jag förstår att biståndspersonal blir oroliga, när utrikesministerns säger inte en spänn till talibanerna.

Jag befarar att Löfven nu lovar FN att Sverige skall ta emot fler unga män som vill lämna landet, försvarslösa kvinnor och barn blir kvar, för de har inte samma charmpotential för vår feministiska regering.

https://www.svtplay.se/video/32199239/nyheter-direkt/joe-biden-haller-tal-om-afghanistan

Afghanistans nygamla härskare. Bildkälla: SvD Foto: Zabi Karimi/AP

”Vad händer nu?

SvD:s Mellanöstern-analytiker Jesper Sundén skriver att ”det demokratiska experimentet är över”, och att det kan bli svårt att bevara de framsteg som gjorts på demokratifronten under de senaste två decennierna. Afghanistan är ett fattigt land och beroende av stöd från omvärlden, vilket talibanerna behöver förhålla sig till. Det skulle kunna bidra till att anpassar sig för att söka större acceptans från omvärlden. Tillvaron väntas ändå bli ytterst svår för kvinnor och flickor vars rättigheter står lågt i kurs hos talibanerna.” https://www.svd.se/om/kriget-i-afghanistan

Precis som hos Löfvens feministiska regering.

Olika etnicitet och klanvälde i Afrika och Mellanöstern är en orsak till att det aldrig går att få någon demokratiutveckling. Korrupta härskare som gödslats med biståndspengar hjälper till. Utbredd analfabetism och Allah, Koranen från islam gör resten tillsammans med stormakternas beslag av naturtillgångar. Någon solidaritet och tillit till marionett regeringar finns inte.
Därför fortsätter folkutbytet i Europa, för splittra och söndra nationalstaten är den globala finansmaffians medel mot målet en världsregering under
FN: s beskydd. Gemene man ser endast godhetsglorian kring FN, som de tror står för det goda. Löfven springer nästan benen av sig, för att nå fram med miljarder av våra skattepengar.

Jenny Nordbergs artikel från 2013 är nästan mer aktuell i dag.

https://www.svd.se/sverige-ar-fns-jultomte

Bildresultat för Löfven med FN:s generalsekreterare
Stefan Löfven och Antonia Guterras

12 tankar kring ”Guide till talibanernas seger – för Er som orkar

 1. Om afghanerna lider under diktaturen, så borde de naturligtvis få komma till Sverige, lär vänstern tycka. Sedan måste vi, i logikens namn, bjuda in alla folk i världen, som lider under diktaturer, att komma till oss. De blir då i majoritet. Undrar vad Fi, V, C och MP skulle säga om det?

 2. Sverige ska absolut inte ta emot fler ”migranter” från Afghanistan – Sverige måste våga tala om för omvärlden att det kommer inte att löna sig att söka sig hit överhuvudtaget – istället för att göra sig besväret att ta sig ända hit (önsketänkande)
  -och bespara det migrationsindustriella komplexet hela denna ansöknings-cirkus.

  Bifogar länkar till intressant och viktig information om Afghanistan

  Prästen Helena Edlund beskriver den vidriga kulturen från sin vistelse där.
  https://snaphanen.dk/2021/08/15/helena-edlund-fortaeller-om-afghanistan/

  https://snaphanen.dk/2021/08/18/fjordman-the-disaster-in-afghanistan/

  1. ”…..Kulturen sitter i DNA och överförs till nästa generation….” Det säger allt. DNA:t sitter bergfast kvar, efter att migranter klivit in till oss. Integration och assimilation vilket skämt! När försörjningen är tryggad utan minsta motprestation. Die dumme Schweden i kvadrat!

 3. Linde kan väl skicka några regnbågsflaggor till mullorna innan förhandlingarna!

 4. Utmärkt krönika.
  Låt afghanerna leva som de flesta av dem vill. De som inte vill får acceptera majoritetens beslut, precis som svenskarna får göra. Här ogillar förmodligen en majoritet den förda migrationspolitiken.
  Låt oss använda migartionsindustrins pengar till att förbättra pensioner, vård och infrastruktur.

 5. Fattig och fattig? Landet har stora tillgångar på Litium, Koppar och andra mineraler som västvärlden behöver dessutom olja, gas och inte att förglömma opium.
  Att trycka på andra länder vår syn av demokrati eller socialism är ju också diskutabelt. Bör inte varje lands befolkning bestämma hur de vill ha det? Sen är det ju en barnlek att locka unga människor främst män till väst med löfte om pengar och frihet ( som ju begränsas allt mer).

  1. De så kallade stororden som ex.v demokrati och socialism eller kapitalism har jag blivit allt mer misstänksam mot. Däremot ord som är nykonstruktioner som nånnanismen blir allt mer relevanta för mig Nånnanismen skall uttydas ”Det är alltid någon annans fel”.

Kommentarer är stängda.