Sossarnas specialité, ösa pengar över korrupta regimer

Hans Thannerstig skriver på Facebook;

BABY YOU’RE A RICH MAN

Sverige och USA drar lite olika slutsatser av debaclet i Afghanistan.

1. U.S officials admit to fueling corruption in Afghanistan by flooding the country with money. https://www.washingtonpost.com/graphics/2019/investigations/afghanistan-papers/afghanistan-war-corruption-government/

2. Ann Linde: Det svenska biståndet till Afghanistan ligger fast

Helt klart är Afghanistan ett av världens mest korrupta länder. Att den afghanska armen gav upp utan strid tros bl.a bero på att soldaterna inte fått lön på flera månader och att moralen därför var på bottennivå. https://www.theguardian.com/world/2021/aug/15/a-tale-of-two-armies-why-afghan-forces-proved-no-match-for-the-taliban

The Guardian har publicerat lite lifestyle-bilder som visar hur Afghanistans elit levt de senaste åren. Nedan ett urval och mer kan beskådas här. https://www.theguardian.com/world/gallery/2013/jun/28/afghanistan-new-rich-in-pictures

Dessutom beräknas rika afghaner, med den flyktade ex-presidenten Ghani i spetsen, ha mångmiljardtillgångar utomlands, framför allt i USA och på schweiziska bankkonton.

Du har varit med om att finansiera den extravaganta grannlåten, bäste skattebetalare. Grattis!

Och inte ens nu vill Ann Linde stänga den svenska pengakranen och stoppa det svenska miljardbiståndet..

Vi kunde ju lika gärna kunna gett bistånd till Hugh Hefner för utbyggnad av hans legendariska Playboy Mansion.

Men att ösa pengar över korrupta regimer utan uppföljning har ju varit en socialdemokratisk specialitet så länge jag kan minnas.”

Talibanerna representerar det Afghanska folket, skriver Mohamed Omar i Det Goda Samhället.

”Krisen i Afghanistan kan leda till att fler personer söker skydd i Europa. Men Sverige kommer inte att ta emot lika många asylsökande nu som under flyktingkrisen i samband med Syrienkriget, säger statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med Dagens Nyheter.” Tidningen Näringslivet.

Kanske det då bara blir 159.000 !!

Ledare/SvD; https://www.svd.se/svenskt-bistand-byggde-afghanska-privatpalats

7 tankar kring ”Sossarnas specialité, ösa pengar över korrupta regimer

 1. Tips: Läs ”Foliehatten i Teckomatorps” senaste krönikor om Afghanistan. Mycket bra! Allt som du inte finner i murvelmedia, hittar du där.

  1. https://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2021/08/begriper-svensk-media.html?m=1
   Citat från inledning och avslut av “Foliehatten i Teckomatorps” artikel, mycket bra!
   ”Den som har läst Winston Churchills memoarer ser att han sammanfattar sina erfarenheter från en straffexpedition i Afghanistan i sin ungdom. Winston som var en klok man kunde se och förstå hur Afghanistan var uppbyggt.
   Winston sammanfattade det ungefär så här: ”Landet består av ett antal stammar som befinner sig i konstant fejd med varandra. Ibland urartar fejderna till ett krig mellan stammarna. När en utomstående makt går in får stammarna en gemensam fiende och alla enas mot fienden och skjuter på dem istället……..
   Det är fred i Afghanistan nu. Talibanerna har besegrat ockupanterna och infört lagar grundade på den ”fredliga och toleranta religionen Islam.” Det är ingen som behöver skydd i Sverige. Ska inte vänstermupparna bli glada då. Vi kan nu också börja sända hem alla afghaner som är här. Att tycka att läget där nu är så hemskt att folk måste få asyl i Sverige kan väl närmast ses som ren islamofobi.”

 2. Vi kan ju höja fastighets- och förmögenhetsskatten och bara höja lägsta pensioner med 50 kr. Vi får tänka på nysvenskarnas bostads-, tand- och vårdbehov.

  Har ni tänkt på att skatter behöver bara höjas för välfärden men aldrig för migrationspolitiken?

  1. Så måste det vara för att falsariet om en win win situation skall bevaras. Kompetensregnet från Syrien har blivit svår torka, när bara en tredjedel har kan försörja sig, osagt av hur många jobb som är skattefinansierade. Migratioenn är en lose lose situation både för värdlandet och hemlandet. Värdlandet utarmas av invandrare utan kompetens och de få med kompetens behövs i hemlandet, som dräneras på kunskap både i huvud och händer.
   Sida, bistånd är mest till för att välavlönade jobb skall skapas för lojala medarbetare, ofta fd sossepampar och godhetsglorian får de på köpet. Glöm inte FN:s miljardrullning till tjänstemäns lyxliv, konferenser, älskarinnor, korruptionen flödar, men som Löfven betraktar som Gud Faders hemvist på jorden.

  1. Ja, kanske Biden får en del av Sidas biståndspengar av Afghanistans president som tack för asyl, eftersom hans räddningshelikopter var full av våra skattepengar.

Kommentarer är stängda.