En sorgens dag, när Löfven med stödpartier samt KD+M skuldsätter oss för evig tid

I dag borde alla landets flaggor hissas på halv stång.

Bildresultat för svenska flagga på halv stång
En sorgens dag med mörk himmel

Dessa belackare vill främst rädda EU/euron med tyska banker (som Jan Ivarson påpekade i sin kommentar efter inlägget den 20 mars) och så givetvis värna om sina karriärmöjligheter https://word.harrietsblogg.se/2021/03/20/bidrag-till-spanien-sa-de-kan-jobba-mindre/

Förklaringarna till dagens ja röster i riksdagen till EU:s stödpaket gör mig illamående, enda trösten är mina 74 år, men de unga får betala priset, varav många ännu tror att Sverige har ett ymnighetshorn.

ymnighetshorn

——————————————————————————————-

Texten kommer från ”Tina politik” på Facebook:

”En av Moderaternas riksdagsledamöter försöker förklara varför Moderaterna tänker rösta ja till att Sverige ska tvinga framtida svenska skattebetalare att betala ytterligare miljarder, utöver hiskeliga 45 miljarder i årlig EU-medlemsavgift, i försök att rädda missköta sydeuropeiska ekonomier (började långt före corona!) och för att samma länder ska kunna införa medborgarlön, 4-dagars arbetsvecka och bibehålla sina låga pensionsåldrar.
De arbetande svenskarna (som dessutom blir färre och färre!) ska alltså under högre skattetryck jobba mer och längre för att försörja människor i andra länder.

Det är ju bara en extra utgift motsvarande 6 % av Sveriges totala EU-avgift, menar riksdagsledamoten Jan Ericson som uppenbarligen inte tycker att 123,3 miljoner kronor OM DAGEN inte är en tillräckligt stor peng till EU.

Sverige är medlem i EU, skriver Jan Ericson (M), och då får man ibland acceptera dåliga beslut… 

V och SD kommer att rösta nej.

Hade majoriteten i Sveriges riksdag röstat nej hade hela EU-förslaget fallit. Det räcker med att ett land säger nej. Sverige är per capita unionens största bidragsgivare. Bara av den anledningen borde Sverige åtminstone ställa krav på HUR pengarna ska användas. Men sådana krav har inte framförts. För det ansvarar Stefan Löfven, menar Jan Ericson och Moderaterna. Därför tycker han och hans partikamrater att de har fog för att säga ja till att kommande svenska skattebetalare tvingas betala för andra länders dåliga ekonomier…. Någon som hängde med i logiken?

Nej.

Förstår. För mer förvirrande bortförklaringar från Moderaterna läs här: http://www.ericsoniubbhult.se/

——————————————————————————

Men jag förstår att detta är en blygsam summa för moderaterna efter Reinfeldts öppna hjärtans politik, vars totala kostnad uppgår till minst 300 miljarder varje år.

Muf: Säj nej till EU:s stödpaket Kristersson!

”Moderaterna bör värna svenska skattebetalares pengar och rösta nej i riksdagen till förslaget om EU:s långtids­budget och återhämtningsfond. Det skriver företrädare för Muf….” https://www.svd.se/muf-sag-nej-till-eus-stodpaket-kristersson

Så alla Ni som sover och ger 7-klövern ert stöd gläd Er över att få jobba allt längre för sämre pension, med ökat skatt och raserad välfärd.
Nu skall pensionärer som bosatt sig i Portugal klämmas åt rejält, dubbelbeskattning för tjänstepension hoppas finansministern på, allt medan assistansfuskare skär guld med täljkniv. Skillnaden är att de har en röstvänlig identitet och får inte störas i sin lukrativa affärsverksamhet.
Klappar era 7-klövers hjärtan lika gott, när ungen kommer hem utan jacka och mobil och era döttrar riskerar att bli objekt för frustrerade unga män, som är förbannade för att ingen villa erbjuds med blond fru?

Men, det kanske kommer så länge som Löfven inte knuffar ner MP från sitt knä, men risk finns att Annie Lööf i stället knuffar bort Löfven. För Stalin vurmarna utgör inget samarbetsproblem.

Besök vår Facebookgrupp och demonstrera i dag på Mynttorget kl. 12.00-13.00 mot denna dårskap att skuldsätta oss för generationer och låta EU sno våra skattepengar

https://www.friatider.se/swexitparti-anordnar-demonstration-mot-eu-fonden

14 tankar kring ”En sorgens dag, när Löfven med stödpartier samt KD+M skuldsätter oss för evig tid

  1. Fega kräk! Att sitta på två stolar går inte, låtsasmotstånd för folket och sedan blir det ja tack vare deras nedlagda röster. Karriären kommer först.

 1. Från samnytt se ”På onsdagen sade en majoritet av riksdagen ja till att finansiera EU:s kontroversiella coronafond med 150 miljarder svenska skattekronor. Detta trots stora hål i den svenska välfärden och kris i den inhemska ekonomin. Endast Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet röstade nej. Omröstningen i den på grund av coronapandemin nedbantade riksdagen slutade med siffrorna 27 ja, 15 nej och 14 avstår. Det var således fler som inte röstade ja än som gjorde det”! Ska inta ALLA 349 riksdagsledamöter RÖSTA? Är inte frågan viktigare för det svenska folket? Tydligen var den inte det för de ”välbeställda” 294 Riksdagsledamöterna som INTE röstade! Närvarade de ens? Svenska politiker har ingen legitimitet längre att verka i det svenska samhället. De 7 måste RÖSTAS BORT.

 2. Hade vi haft Politiker ”värt namnet” då skulle de ha gått det svenska folket tillmötes genom att låta frågan avgöras i en FOLKOMRÖSTNING. När så inte sker är det inte då uppenbart att man NU har gett bort Sverige? Vi kommer sannolikt inom en snar framtid omgärdas av och styras av den STORA diktaturen EU där medlemsländerna katalogiseras som lydande ”Underhuggardiktaturer”. Ända tills ”korthuset” EU faller. Man har ju sagt att det finns ingen ”återvändo” beträffande valutan Euron. Det som nu sker är att man drar med sig så många medlemsländer man kan enbart för att skjuta på den framtida kollapsen till dess att ”kapitalet” säkrat SINA tillgångar. Finns det verkligen någon svensk som tror att det som Riksdagen beslutat om är det BÄSTA för Sverige?

  1. Riksdagsmännen skall representera folket, men hur kan de göra det, när de viktigaste framtidsfrågorna aldrig förs ut till folket. En folkomröstning borde vara självklar i en demokrati, men Sverige vandrar nu mot diktatur.

   1. Sverige är en diktatur. Nog har vi en representativ demokrati Sverige alltid, men representativ för vem. Inte svenska folket i alla fall. Snarare USAs Djupa Stat. Hur mycket styre av besluten tycker ni själva att ni har på det beslut som styr ert eget liv. 85% av svenskar anser sig ha noll inflytande på besluten, resten tycks inte bry sig. Tyskland hade ”demokrati” 1933 precis som Sverige idag. För att ett folkstyre skall fungera måste folket ha rätt information, Det fick inte tyskarna, dom fick propaganda. Idag pågår identiskt samma sak i Sverige. Som exempel. Nyligen publicerade alla media en ”oberoende” rapport om ”folkmord” i Xinjiang. Nu har det visat sig att rapporten skrevs av de ökände kvasi-akademikern Adrian Zenz, och helt uppenbart betalades av CIA. Jag återkommer om det. Uppenbart är Adrian Zenz nu en CIA avlönad tillgång för USA precis som en gång Gui Minhai, som hoppade av och fick fly för sitt liv. ”Demokrati!!”. Inte i min värld i alla fall.

    1. Mycket intressant information!
     ”För att ett folkstyre skall fungera måste folket ha rätt information” en mening som säger allt.
     Absolut största möjliga tystnad när propositionerna 1975:26 (Sverige skulle bli mångkulturellt) och 1997/98:16 (assimilering skulle vara frivilligt mm) röstades igenom i riksdagen.
     Samma mediala tystnad i går som idag.

 3. Vi måste Alla gå ut på gatorna som på torgen i en LANDSOMFATTANDE STREJK. Politiker skall bannlysas från att få sina behov tillgodosedda. De skall portförbjudas i matbutiker, privata apotek, privat sjukvård, privat tandvård m.m. Riksdagens ”bänknötare” ska frysas ut tills vi får NYA politiker som går HELA det svenska folket ärenden och inte som idag, ”enbart kapitalets” ärenden” och sina egna. Vi måste sätta hårt mot hårt och nu får det väl vara slutjamsat med alla de ANSVARSLÖSA POLITIKERNA. Sett till vad politikerna ställt till med de konsekvenser det svenska samhället fått, då skulle de flesta av dem ha fängelse på livstid.

  1. Ja, de har ju vanan inne från stöden ur pensionsfonderna. ”Att den som är satt i skuld är inte fri” mässade Göran Persson. När han bytt sida låter det tvärtom, den som är satt i skuld är bankimperiernas egendom. Tänk så härligt med EU:s numera skuldsatta länder, där Spara i norr förvandlats till borgenär åt en oförbätterlig Slösa i söder.

 4. Känns helt hopplöst kvittar ju hur dårarna som styr landet bär sig åt svenska folket röstar på dem ändå, tyvärr de flesta kvinnor, fattar inte folk hur lite våra sk. politiker bryr sig om svenskarna.

  1. Jag känner också hopplösheten in på bara skinnet och skäms över majoriteten av alla godhetsmanipulerade kvinnor, där förnuftet är satt ur spel.

 5. Matematiken är inte helt rätt. För Sverige rör det sig om 150 miljarder vilket är omkring 20,000 per levande svensk. Svenskarna idag i Sverige är omkring 7.5 miljoner personer. Det blir omkring 34,000 per arbetande svensk. Väg sedan in kostnader som för SIDA och massinvandringen. Samtidigt pumpar propagandan ut desinformationen.

  1. Tack för rättelsen! När stöld av 34.000/arbetande svensk inte får Löfvens anhang att vakna, ja då känns det mer än hopplöst.

Kommentarer är stängda.