Bidrag till Spanien, så de kan jobba mindre och vi mer

Först en påminnelse om dagens protestdemonstrationer både i Stockholm och Malmö. Arrangör är organisationen  “World Wide Rally For Freedom” med manifestationer i över 40 länder för frihet och emot coronarepressionen. Platser och tider se länk. https://newsvoice.se/2021/03/ny-stor-frihetsmanifestation-over-hela-varlden-den-20e-mars/

https://samnytt.se/live-tusenmannamarschen-i-stockholm-just-nu/

Demonstrationer borde också äga rum mot EU:s enorma stödpaket i coronans kölvatten, men här tiger både politiker och dess media, precis som när propositionen 1975:26 klubbades till lag, att Sverige skulle bli mångkulturellt, som till stor del var Olof Palmes verk.

På Facebook finns däremot många protester mot EU:s gigantiska stödpaket till korrupta länder i Syd, som aldrig fått ordning på sin ekonomi. Men EU måste hålla ihop därför belönas Slösa i söder av Spara i norr. Die dumme Schweden får aldrig något slut.

Jobba tills du stupar och ändå få en medioker pension, medan spanjoren får fyra dagars siesta som betalas av de som i dag måste jobba > 40 år, i morgon blir det 45-50 arbetsår, för krympande pensioner.
Förklaringen är bidragsparadiset som har spridits över hela vår jord med politikers pullfaktorer. Om är Du låginkomsttagare, så kan du lika gärna ligga i hängmattan och få samma eller högre pension inklusive bidrag än de som aldrig jobbat en dag och de som kan fiffla till sig dubbla identiteter mår ekonomiskt riktigt bra. Detta är innebörden av den globala solidariteten som socialdemokraterna har ledartröjan i, när arbetarna såg SD som ett bättre alternativ.

Bildresultat för arbetare
De som arbetar och gör rätt för sig och inte ligger samhället till last måste beskattas hårdare, det är den nya solidariteten från både Löfven och EU.


EU:s bidragspaket är helt acceptabelt och OK för statsministern, EU:s mest tjänstvilliga springpojke. Skattehöjningar och fortsatta neddragningar är att vänta och lystna blickar faller på egna hem, med fastighetsskatt som redan står i farstun.
Magdalena Andersson försöker mildra oron med en viskning om höjd kapitalskatt, så inte Wallenberg retas upp.
Solidariteten till EU har sopat bort solidariteten till folket för länge sedan. Att makten skall utgå från folket är numera tidernas skämt!

———————————————————————————————

Ett exempel på protest: Wilkens skriver på Facebook:

BIDRAG TILL SPANIEN SÅ DE KAN JOBBA MINDRE.

Spanien vill testa att låta arbetare jobba 4 dagar/vecka istället för 5 dagar/vecka. Inget fel i det. Jag tycker det är jättebra om de som vill kan få möjlighet att jobba 4 dagar/vecka istället för 5 dagar/vecka. Det kan inte minst bidra till att individen upplever en bättre ”work/life balance”.

Problemet är vem som ska betala. Om alla spanjorer börjar jobba mindre så kommer förstås deras inkomster att minska. Det är inte konstigt eftersom t.ex. den taxi som tidigare hade betalande passagerare 5 dagar dagar/vecka nu endast har betalande passagerare 4 dagar/vecka. Efter att taxiägaren betalat kostnaderna för bränsle, underhåll, reparationer, lokaler, IT-system och avskrivningar så finns det obönhörligen mindre pengar över till lön.

Men då har EU ett förslag på lösning. Vi i norra Europa som jobbar 5 dagar/vecka skickar helt enkelt pengar till de i södra Europa som nu har mindre pengar över, eftersom de jobbar 4 dagar/vecka. Logiken i detta är att det helt enkelt är synd om spanjorerna som nu får mindre pengar än vi.

Det är mer än ett förslag. Den 24 mars kommer riksdagen rösta om att skuldsätta våra ungdomar så att länder som Spanien kan få pengar av oss.

Är det synd om Spanien för att de får mindre pengar när de jobbar 4 dagar/vecka istället för 5 dagar/vecka? Är det rimligt att svenskar ska jobba 5 dagar i veckan för att skicka pengar till spanjorer som bara vill jobba 4 dagar i veckan?

Om du inte tycker det är rimligt så kan du skriva under ett upprop för att riksdagen nästa onsdag ska rösta nej till massiva EU-bidrag förtäckta som coronastöd här:
https://www.medborgerligsamling.se/sag-nej-till-eus-skuldpaket/

(som på denna blogg förmedlades av Julius Soreff https://word.harrietsblogg.se/2021/03/14/julius-soreff-jag-vill-inte-skuldsatta-barn-och-barnbarn/ )

Läs om hur Spanien tänker testa att jobba mindre här:
https://www.theguardian.com/world/2021/mar/15/spain-to-launch-trial-of-four-day-working-week

Bildresultat för siesta i spanien

Förklaring till moderaternas och kristdemokraternas svek = feghet!

4 tankar kring ”Bidrag till Spanien, så de kan jobba mindre och vi mer

 1. SKULDSATT GENOM STATEN

  Den 24 mars är en dag jag kommer minnas av olika skäl. Ett av dem är att riksdagen skall rösta om att skuldsätta svenskarna i 58 år med mångmiljardbelopp som EU skall ge till sydeuropeiska länder, officiellt som stöd för coronapandemin.

  Penningströmmen skall i praktiken hjälpa Sydeuropa så att de kan fortsätta ha lägre pensionsålder och kortare arbetstider än svenskar. Spanjorer sägs ha fyra dagars arbetsvecka, medan svenskar kan se fram mot än högre pensionsålder och många får pension på existensminimum efter livslångt arbete. Underliggande motiv man talar tyst om är att stötta Euron som Sverige inte har och att stödja tyska banker som lånat ut enorma belopp till sydeuropéiska länder som de inte kan betala tillbaka.

  Onsdagen den 24 mars ser ut att bli den dag då våra politiker skuldsätter kommande generation i ett gigantiskt svek mot svenska folket. Pengarna hade kunnat ersätta miljarderna som regeringen Persson (S) tog från svenskarnas pensionskassa.

  Statsvänliga media undviker att rapportera om svenskarnas gigantiska skuldsättning. Enligt fria NB NyhetsByrån, nyhetsbyrån.org, kommer svenskarna att ge 150 miljarder skattekronor till länder Spanien, Italien och Grekland, länder som under åratal haft dålig ordning på sina statsfinanser. Utöver bidrag lär Sverige ikläda sig borgensåtagande för lån.

  Notera vilka partier som röstar för skuldsättningen och ha det i minnet vid kommande val.

  1. Här borde varenda man och kvinna gå ut och demonstrera, mot denna framtida skuldsättning för sig och de sina.
   Visst är det så, det är de tyska bankerna som skall räddas, att förändra denna korrupta koloss inifrån, tidernas skämt. Men det värsta är att detta har öppnat porten till EU:s önskan om att beskatta nationalstaterna.
   Ett stödpaket för Slösa och ett skuldpaket för Spara!
   https://katerinamagasin.se/bakom-din-rygg-forbereds-gigantisk-skuldsattning-av-sverige-satt-press-pa-politikerna-att-rosta-nej/?fbclid=IwAR35ncie113kpzQuth_p2xT34UmATby754

 2. Dagen efter ”30 minuter” där statsministern intervjuas av Anders Holmberg, det vill säga i torsdags den 18/3, sa Stefan Löfven i debatt med Jimmie Åkesson att pensionärerna fått 2000 kr mer i månaden. Denna ofattbara lögn tycks passerat obemärkt i media. ”Foliehatten i Teckomatorp” har uppmärksammat detta på sin blogg. Jag hörde detta själv. Går att lyssna på. Att syssla med lögner i riksdagen är inte statsministerns uppgift. Detta måste spridas till alla pensionärer och folket i övrigt. Pensionsmyndigheten måste ta tag i detta så det framgår av pensionerna. Statsministern fick 4000 kr/månaden i påslag i år.
  ,.

  1. När tom Aftonbladet på sin löpsedel talar om att höjningen blev 5 kr för många pensionärer, då borde Löfven reagera. Men icke, inget biter på denne maktgalne lögnhals, med en mångmiljonförmögenhet från folket och så tror han att han skall få LO:s arbetare åter in i S-båset, genom att skrika rasist åt Åkesson och hans väljare.

Kommentarer är stängda.