Hur smittspridning kan begränsas

Hej Harriet! mejlar Jan Ivarson.

Här är en artikel som liknar den jag sänt och du publicerat tidigare, men här beskrivs mer hur teknikens kan genomföras. Kanske något du kan använda?

Här kommer artikeln:

HUR MITTSPRIDNING KAN BEGRÄNSAS OCH NYA JOBB SKAPAS 

Smittan Covid12 är ett problem och äldreboenden är särskilt utsatta. Smittspridningen bör kunna begränsas på äldreboenden med relativt enkla åtgärder. Dessa kan dessutom bidra till förbättrad integration genom att få personer i arbete som står långt från arbetsmarknaden.

Tekniken

Efter vad vi hört sprids smitta genom kontakter och genom luften. Dessa smittvägar bör kraftigt kunna reduceras med några enkla åtgärder, utöver de som redan tillämpas med visir och andningsskydd för vårdpersonalen.

De flesta äldreboenden har tilluft, förvärmd friskluft som tillförs rum. I huvudkanaler installeras joniseringsaggregat som får alla damm- och aerosolpartiklar att snabbt falla ner mot golv och bordskivor. 

En städpatrull anställs på varje vårdhem med ledig arbetskraft. Städpersonalens uppgifter blir att ständigt, flera gånger per dag, torka av horisontella ytor, dörrhandtag, tryckknappar och andra komponenter som berörs av händer. Golv dammsugs några gånger per dag. Brukarnas bostadsrum förses med reningsaggregat för cirkulerande luft.

Bildresultat för städare

Kostnaderna är överkomliga. Jonisringsaggregat för ett luftbehandlingssystem uppskattas till ca 50 000 – 100 000 kr med installation.

Luftrenare för brukarnas bostadsrum ca 4 000 – 8 000 kr per styck.

Personalinsatsen

Skyddsstädning utförs av personal utöver den som sköter den normala städningen. De nya skyddsstädarna rekryteras lämpligen med förtur bland arbetsföra nyanlända, även sådana som ännu inte lärt sig svenska. En ledare som både kan svenska och invandrarspråk blir arbetsledare. De visar var det skall städas och hur det skall gå till. 

Skydsstädare bör förses med enhetlig arbetsklädsel och bricka med text SKYDDSSTÄDARE med markering för arbetsledare. 

Nya städtjänster får fler i arbete och bidrar till att lära svenska. Arbetet ger insyn i hur vårt skattesystem fungerar och framförallt bidar det till bättre hälsa som kan rädda liv.

Enda hindret är om det finns politisk vilja och förmåga. Man kan befara att politiker inte vet hur de skall få folk att gå från bidrag till arbete. Arbeta är ju frivilligt. 

Exempel på produkter

Luftrenare för enstaka rum:https://www.dyson.se/luftvard
https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/inomhusklimat/luftrenare/63492/electrolux-pure-a9-luftrenare-pa91-604dg

Jonisering för tilluftkanal:https://ekoion.se/products/sjukhus-veterinaerkliniker-och-livsmedelsproduktion
https://www.joniseringsteknik.se/produkter.htm

Jan Ivarson Politiskt obunden”


Det är som det brukar, att komma åt grundorsaken är inget för politiker. Att skydda våra äldre låter bra i retoriken, men i praktiken var det avlivning som gällde.

Lock down åtgärder är att äntligen få visa handlingskraft, som är obefintlig över andra betydligt större samhällsproblem. När det gällde EU:s gigantiska stödlån med bidrag till maffian, då var Löfven kvick minsann.

Nu skall miljarderna rulla in till Big Pharmas vaccin och Löfvens lakejer på SVT gör allt vad de kan för att karaktärsmörda skeptiker.

Läs denna länk från en bloggföljare och förskräcks över SVT:s oetiska metoder.

https://nyadagbladet.se/inrikes/svt-planlade-karaktarsmord-av-vaccinkritiker-i-fortackt-dokumentarserie/

Corona pandemin har blivit ett effektivt medel för omfördelning av pengar från tyngda skattebetalare till de rikaste av de rika och våra politiker spelar glatt med. För de vet att efter avslutad karriär så kan de bli mångmiljonärer. De superrika glömmer inte de sina.

4 tankar kring ”Hur smittspridning kan begränsas

 1. Del 2 av SVT Dokument inifrån ”Vaccinkrigarna” handlade mest om USA och motståndets ledare dr Andrew Wakefield.

  Del 3 kommer säkerligen handla om motståndet här i Norden,
  och om Linda Karlström. De kommer göra allt för att sänka henne.

  Men folket kommer hedra denna modiga kvinna, som släpar fram händelser på vaccinindustrins bakgård. Att hon därvid utgör ett irritationsmoment för Big Pharma är givet. Alltså vill de stoppa henne.

  Och deras jakthundar SR och SVT är på hugget.

  1. Varför kan inte media i stället för dessa karaktärsmord, upplysa läsarna om luftrenare?
   Presentera så mycket fakta det går från olika håll är inget för nutida journalister. Saklighet, objektivitet och relevans är sällsynt, när media har förvandlats till vänsterliberala aktivister.
   Hata Trump, Israel, vaccin- klimat- mångfalds- HBTQ- tvivlare och givetvis medelålders vita män….det är vänsterns agenda.

 2. Luft kan renas från små partiklar
  Det gör man i industrin t. ex, för att skydda personaolen att inandas partiklar från tillverkning av medicin för cellgifter. Renrumsteknik är en stor bransch med mycket kunskap och avancerad utrustning. Rena rum är förutsättning för tillverkning av bl. a. mediciner och elektronik.

  Här är länkar om renrumsteknik:

  https://www.rentforum.se/marknaden/produkter/utbildning/renrumsteknik/renrumsteknik-grundkurs/

  https://www.rentforum.se/marknaden/produkter/utbildning/renrumsteknik/renrumsteknik-en-introduktion/

  1. Tyvärr verkar denna viktiga kunskap inte ha nått fram till Rosenbad och inte till många av väljarna heller. Allt för många kryper nu till korset som Löfven håller i och med myndig stämma förklarar att folket måste skärpa sig…

Kommentarer är stängda.