Landets generösa ”flyktingpolitik” drabbar alla, bostadsflykten skall avstanna

Snart spelar det ingen roll om Du bor i Tjärna Ängar i Borlänge eller i Limhamns lyxområde. Nu har kommunstyrelsen antagit en ny policy som ska se till att fler nyproducerade lägenheter går till personer med försörjningsstöd.

Politikers åtgärd är precis som i skolan, kvotera in hyresgäster som inte sköter sig, till bra områden. Tänk dig själv om du sparat och gnetat i många år för att få råd med en bostadsrätt, då glider hyresgäster från socialen in och snart är området lika otryggt och nedskräpat som det Du och Din familj kämpade för att komma ifrån.

Oavsett fakta så tycks dessa politiker ha fastnat i mantrat mångfald berikar och isolering förtvinar, med undantag för deras eget liv.

Samverkan mellan alla goda krafter har vi hört till leda, helst ska oöverstigliga problem lösas av eldsjälar och obetalda volontärer. Statsministern förkunnar åter under besök i Tjärna Ängar att gängkriminalitet är oacceptabelt, medan knivskärningar, skottlossningar sätter skräck i stadsdelen. Studenter vill flytta därifrån, inga företag vill dit, trångboddhet genom olaglig andrahandsuthyrning och glassbilen vägrar köra in, efter attacker av små glin.

Hur fler poliser, skärpta straff och fler kameror skall få kriminella att bli snälla, förstår jag inte. Lika lite som att invandrare, som uppfostrats i en religion som föraktar vår och vårt sätt att leva plötsligt skall släppa sitt etniska bagage och bli goda och skötsamma medborgare bara för att de får en ny bostad utan egen ansträngning eller krav.

Minns kommentarer från mina yrkesår ”I Sverige man behöver inte arbeta, man får bidrag..” Nu behöver man inte sköta sig heller, man kan få en nybyggd lyxlägenhet.

Reportern från fPlus, företagsamhetens egen nyhetstjänst, konstaterar att landet är på väg ”åt ett fruktansvärt fel håll,” men som vanligt sker ingen analys av dess grundorsaker. Trots enbart symptombeskrivning så är det ändå ett framsteg från tidigare totala förnekelse av invandringsrelaterade problem och brottslighet, då var orsaken enbart rasism och främlingsfientlighet.

Henrik Hansson
Bild från fPlus artikel

Relaterat

https://www.expressen.se/kvallsposten/efter-braken-i-lyxiga-omradet-nya-policyn/

https://www.fplus.se/stadsdelen-ingen-vagar-besoka-pa-vag-at-fruktansvart-fel-hall/a/lEAdG9?fbclid=IwAR3oQ88mjH1Rbl0JdIvBa_MrP2aX4WoMrRToNy6eZJ7P9t75TOxeqBriAx8

4 tankar kring ”Landets generösa ”flyktingpolitik” drabbar alla, bostadsflykten skall avstanna

  1. Det förfärligt svårt för de/oss som är politiskt intresserade att till fullo inse hur ointresserade folk i gemen tycks vara. Fredrik Reinfeldt tycktes dock inse detta på ett tidigt stadium då skred ned sin kria ”Det sovande folket”. F.R blev dock alltmer invandrarvänlig ju mer jag lyssnade på honom. Det största inkomstlyftet för honom blev troligen när han hoppade av och blev fri företagare. Ja så skall en slipsten dras.

    1. Ja, där måste jag motvilligt inse att Reinfeldt hade rätt, tyvärr fick han folket att vakna med sin öppna hjärtans politik, men med våldet inpå knuten verkar det som allt fler hjärtan har stängts. Fast som mångmiljonär är det honom likgiltigt om folkets hjärtan nu är öppna eller stängda.

  2. Bostadsanvisning för invandrare till välordnade områden är nog det som behövs för att fler skall inse problemen och rösta annorlunda.
    Det har ju inte räckt med utsatta områden och brinnande bilar på avstånd.
    En kulturberikad närhet är vad som behövs som skapar otrygghet i vardagen, i skolan och som sänker bostadspriserna.

Kommentarer är stängda.