Nya skatter = Nya migranter

OmHUR REGERINGEN VILL DÖLJA HÖJD INKOMSTSKATT”, skriver här Jan Ivarson ett klarsynt inlägg.

Kanske kan återinförande av fastighetsskatt, även få korrekta att vakna?

Bildresultat för fastighetsskatt

Föräldrar till förnedrings-rånade och våldtagna unga och ägare till uppbrända bilar kanske redan har gjort det. För nu dalar stödet för Löfven, när coronan tycks ha lagt sig.

—————————————————————————————————

”Svenska folket med sina tio miljoner invånare har en diger börda att bedriva socialtjänst för främst delar av Mellanösterns och Afrikas befolkningar.
Därför räcker nuvarande skattetryck inte till. Som tur var kom coronaopandemin. Den fick statsministern att ta upp miljardlån och genom EU skuldsätta svenskarnas framtida generationer, utan riksdagens godkännande. Lånen ger regeringen ett tillfälligt andningshål att hålla igång massinvandringen.

Bildresultat för massinvandring

Men det räcker inte, mer skatter behövs till statens skattekista.

Politiker i flera partier lägger pannorna i djupa veck för att komma på fler punktskatter och avgifter, så de i solidaritetens namn kan pungslå folket.

Flygskatten blåste bort och plastpåsesskatten ser ut att att bli en tom påse. Investeringar i infrastruktur och försvar hålls tillbaka. När köer ökar i vården överväger regeringen att förbjuda försäkringar för privat vård, så vad mer kreativt kan göras?

En del politiker känner sig åter tvungna att damma av den en gång borttagna och avskydda fastighetsskatten.

Den drabbar ju de rika tycker man i hyresgästföreningar. Villaägare har ju betalat åtminstone en del för sin bostad, så de måste vara rika. Man glömmer att när en port förstörts i ett hyreshus får värden dra av kostnaden för återställandet, men villaägare får i bästa fall begränsat ROT-avdrag och måste betala resten med skattade pengar. Tänk om något liknande skulle drabba hyresgäster!

Politiker vill inte förstå att villaägare inte kan sälja av delar av villan för att betala skatt, som regeringen kan dela ut till folk från hela världen.

Villaägare måste betala fastighetsskatten med pengar från sin inkomst eller pension. De upplever det som orättvist straff för att de har investerat i Sverige och inte förbrukat pengarna utomlands.

Ökade skatter driver konsumtion och kreativa personer ur landet, medan höga bidrag, arbetsfri försörjning och låga straff fyller på med fler behövande och sociala problem, för att beskriva utvecklingen milt.

Villaägares räddning kan tvingas bli annuitetslån, inte för att ge guldkant på ålderdomen, utan för att betala statens årliga rån. Villaägare kan i långivares reklamfilmer komma att säga:

”Vi känner oss hjälpta med det här, att kunna låna till fastighetsskatten. Nu får vi råd att bo kvar ännu några år.”

En kraftfull fastighetsskatt kan bidra till sjunkande villapriser.
Det gör det billigare för kommuner att köpa in villor som de kan hyra ut med förtur till nysvenskar.
Fler arbetslösa nysvenskar ger kommunen mer omfördelad kommunalskatt på samma nivå som heltidsarbetande nysvenskar. Det är statens sätt att få kommuner intresserade av fortsatt invandring. Men det medför också risker, som att bygga en ny brödfabrik utan sprinkler.

Belåning av villor tycker politikerna är bättre än höjning av redan hög inkomstskatt. Sammantaget är svenskarna redan bland de mest  belånade folken i EU. Politiker har framgångsrikt lyckats upprätthålla illusionen av att Sverige rikt land, vars tillgångar tål att spädas ut på fler.”

Jan Ivarson politiskt obunden, som även bifogar länken https://uvell.se/2020/08/25/fastighetsskattensdystrahistoria/

5 tankar kring ”Nya skatter = Nya migranter

 1. Att priserna på bostäder ökat lavinartad är resultat av korkade politiska beslut.
  Reinfeldt/Borg ökade flyttskatten, avskaffade rätten till uppskjuten skatt och lade på det beloppet 3 % ränta. Med det blev det olönsamt för pensionärer, familjer med utflugna barn, änklingar/änkor mm att flytta till mindre bostad. En våt filt lades över rörligheten på bostadsmarknaden. Med mindre utbud ökade priserna. Så fungerar marknaden och det vet varje gymnasier ekonom. Vill man hålla ner priserna på bostäder så måste man göra bostadsbyte attraktivt.

 2. Och ingen i riksdagen tar ordet ”asylstopp” i sin mun. Om nu Sverige är ett sådant rikt land, varför behövs då ständiga skattehöjningar och neddragningar?

 3. Man ursäktar ett planerat införande av fastighetsskatt med att det är för att hålla nere bostadspriserna. T o m en del nationalekonomer påstår att det är rätt åtgärd.

  Ingen tar ens ordet ”bygga fler bostäder” i sin mun.

  Att öka tillgången på bostäder måste ju vara det rätta, dels ur behovet att hålla nere bostadspriserna samt också ur behovet av tillväxt i BNP.

  1. Har du tänkt egendom ditt svar?
   I vår landsända har vi ett antal gamla bruksorter.
   Som alla hade ett antal hyreshus med dålig beläggning.

   Blåögda sjuklöverpolitiker stod med öppna armar och välkomnade invasionen.
   Vi vet vad som hänt, liknelsen att pinka i byxan…är träffande.
   Googla på Jensevik som är Sveriges kunnigaste nationalekonom vad gäller kommunernas ekonomi så får du resultatet svart på vitt.

   1. Om Hans Jensevik som ”beskriver verkligheten” finns mycket att läsa.
    Hans egen presentation från 2016.
    ”Söker du kunskap?
    Blir glad över att upptäcka nya perspektiv?
    Lycklig över att förstå lite mer av den verkliga verkligheten?
    Du är en livets seglare som tar dig tid och har tålamod att se och lyssna? Mobilen, läsplattan, TV:n, radion kan få vara stilla länge utan att kroppens myror gör sig påminda. Då är detta något för dig att ta del av och fundera över och förstå och förundras.
    Efter att ha sett 68-revolten som lärare i nationalekonomi vid Göteborgs Universitet, varit femton år som framgångsrik ekonom i Uppsala kommun varav många i chefsställning och hemkommen från tre år i Zimbabwe som regeringsrådgivare 1986 var jag färdig med politiken.
    Jag ville som alla medvetna vara radikal, men insåg att det hade inget längre med aktuella ideologier att göra.
    Jag fann att det mest radikala var att börja beskriva verkligheten. Jag har gjort det sedan dess och därför kallar jag mina videoföreläsningar för ”Samhällsanalys för en ny politik”.
    Ett exempel: https://www.swebbtv.se/blogg/335-fjarde-statsmakten-nr-19-med-hans-jensevik-vad-hander-i-kommunerna

Kommentarer är stängda.