Operation ”Rimfrost” i regi av Bagdad Bob

Tino Sanadaji:
I höstas förklarade Stefan Löfven att invandring inte påverkar brott, men också hur han skulle uppfylla löftet att knäcka gängen. Statsministern slog näven i bordet: ”Operation Rimfrost pågår, där polisen räknar med att se vissa resultat inom sex månader”
Framgång var närmast garanterat med detta namn, som blev regeringens standardsvar om att våldet snart var löst. Vår coolaste minister inte minst verkar älskar att ta ordet i sin mun, lite på samma sätt som tonårspojkar tycker att det är tufft att upprepa dialogen från en actionfilm.
Problemet är att justitieministern fortsatte liva Die Hard långt efter att det blev tydligt att Rimfrost i bästa fall hade en dämpande lokal effekt medan våldet fortsatt ökat på riksnivå.
Morgan Johansson november 2019: ”Polisens kraftsamling mot gängkriminalitet, Operation Rimfrost, börjar ge resultat”
Januari 2020: ”Ministern om polisinsatsen: ”Oerhört imponerande”
Morgan Johansson Februari 2020: ”Operation rimfrost visar på resultat”
April 2020: ”Operation Rimfrost når inte målet – fler skjutningar”
Maj 2020: ”Hård kritik mot Operation Rimfrost…bara en marknadsföringsaktivitet från polisen. Den kritiken kommer nu från Stefan Holgersson som är professor i polisvetenskap”

Juni 2020: ”Operation Rimfrost läggs ned”
Juni 2020: ”Justitieminister Morgan Johansson ser inte ”Operation Rimfrost” som ett misslyckande: ”Tvärtom”
Juni 2020: ”Fler mördades under Operation Rimfrost”
Idag: ”Skjutningarna ökar trots Operation Rimfrost”

En sak vi lärde oss är i varje fall att 32 av 32 gripna gängledare i Rimfrost hade utländsk bakgrund, vilket visar att gängbrott inte har med invandring att göra.
Vi ser fram emot att regeringen fortsätter förneka grundorsakerna och fokuserar på nya namn, förslagsvis operation Dimridå, operation Bagdad Bob, Operation Fritidsgård eller operation Vi Såg inte Det Komma.


4 tankar kring ”Operation ”Rimfrost” i regi av Bagdad Bob

 1. När man sedan ser på hur man hanterar de 10.000 tals som fått avslag utan att de utvisas i tron att de lämnar Sverige frivilligt! De lämnar inte! Vad ska de leva av? Antalet som inte har några bidrag att leva på närmare sig väl 100.000. Brott blir väl den sista utvägen för att få några års ”semester”, betald innanför fängelsemurarna. Var det inte på tapeten att man ska bygga nya fängelser till dessa ”semesterfirare”? Hur ligger egentligen till, politiker?

  1. Tänk om samma nit kunde visas från Löfvens verkställare, som när pensionärer jagas för några ovarsamma ord på nätet, när det handlar om utvisning. Då skulle Akilovs alla offer har sluppit död och livslångt lidande.
   Rasism är bara tillåtit i en riktning, från islams fundamentalister till värdlandets ”Svennar och horor,” då lyfter ingen på ögonbrynen.
   Åsa Lindhagen, en osynlig MP minister, skyller på landets rasism, då hon någon enstaka gång vaknat till. Det är vi otäckingar i värdlandet, som har hindrat integrering för Muhammeds efterföljare till våra svenska seder. Tyvärr är frånvaron av dessa lika stor hos majoriteten av Löfvens sänke, miljöpartisterna!

 2. Problemet ligger i den svenska kulturen och rättsväsendet. Det är byggt för svenskar, inte utlänningar, därför reagerar inte utlänningar från andra kulturer på signalerna utan tycker fängelse är en bra semester och en fritidsgård.
  https://samnytt.se/19-arige-hassan-har-begatt-hundratals-brott-svenskt-fangelse-ar-som-en-fritidsgard/
  Studera hur det kinesiska rättsväsendet fungerar. Det svenska är ”punitivt”, att vedergälla, tukta, disciplinera, det bestraffar och försöker skrämma och avskräcka. Det kinesiska är preventivt, förebygga, utbilda, och kan ingripa innan ett brott som ett mord har verkställts, och restorativt, stärka och återställa. I Kina letar man alltså reda på klanerna och individerna och sätter dom i avradikalisering och utbildning innan dom börjar skjuta, det som svenskarna kallar omskolning, men så fungerar det inte i Sverige. I Sverige får dom vandra fritt på gatorna för att det är deras ”mänskliga rättigheter”, till dom skjuter ihjäl någon. I Kina skyddas det tilltänkta offrens mänskliga rättigheter istället och dom får leva. Kina deporterar även de radikaliserade omgående.

  1. Sveriges straffande, sk. punitiva syfte med att ”vedergälla, tukta, disciplinera, bestraffa, skrämma och avskräcka” har med sina ”fritidsgårdar”motsatt effekt, därom är vi helt överens. Den humanitära stormaktens bottenlösa snällism råder från gränsen fram till fängelset och vistelsen där. Vilohem för brottslingar, så de får samla krafter till nya aktiviteter mot värdlandets otrogna.
   ”Helig vrede” av Nicolai Sennels borde ligga på varje politikers nattduksbord.
   Varken barnkonventionen eller mänskliga rättigheter gäller för värdlandets medborgare, oavsett om de är barn, unga eller vuxna.

Kommentarer är stängda.