”Modernt slaveri och medvetet hyckleri”

Av Judidh Bergman Gatestone institute den 7 juli 2020. https://sv.gatestoneinstitute.org/16211/modernt-slaveri

Översättning av originaltexten: Modern Slavery and Woke Hypocrisy

 • Det uppskattas att det finns 136 000 personer som lever i modernt slaveri bara i Storbritannien. Slaveri i Storbritannien består av påtvingat arbete och sexuellt utnyttjande. Albaner och vietnameser är bland de grupper som utgör majoriteten av slavar. – Global Slavery Index, 2018.
 • Det tros för närvarande finnas cirka 9,2 miljoner svarta slavar i Afrika. Slaveri inkluderar enligt indexet påtvingat arbete, påtvingat sexuellt utnyttjande och påtvingat äktenskap. – Global Slavery Index, 2018.
 • ”Enligt FN:s internationella arbetsorganisation (ILO) finns det över tre gånger så många människor i tvångsarbete idag än det antal som tillfångatogs och såldes under de 350 åren av den transatlantiska slavhandeln”, Time Magazine, 14 mars, 2019.
 • Modernt slaveri ger kriminella nätverk en uppskattad summa på 150 miljarder dollar per år i inkomst, bara en aning mindre än drogsmuggling och vapenhandel.
 • ”G-20-länderna importerar produkter som riskerar att produceras av modernt slaveri till ett värde av ungefär 354 miljarder varje år.” – Global Slavery Index, 2018.

4 tankar kring ””Modernt slaveri och medvetet hyckleri”

 1. När ni läser uttalanden från Gatestone Institute, håll i minnet att det är en mycket högerextrem amerikansk rörelse som har jämförts med nazismen. Man är starkt anti-muslimsk, och har åtskilliga gånger påkommits med att publicera artiklar med förfalskad och missledande information, som har spridits. Gatestone har i allt väsentligt formats av den välkände krigshöken John Bolton, som var ordförande 2013 till 2018. https://en.wikipedia.org/wiki/Gatestone_Institute Vad vi talar om här är inte slaveri i traditionell mening, utan att människor sätts i beroendeställning och utnyttjas. Exempel är prostitutions ringen som polisen sprängde nyligen där kriminella invandringsligor utnyttjade människor från stater österut, vi har även det organiserade tiggeriet. Sedan beror det på vilket ordval man vill använda för att beskriva det. https://mediabiasfactcheck.com/gatestone-institute/ Gatestone finansieras genom donationer. Vem donatorerna är är hemligt, men det är känt att familjerna Mercer och William Rosenwald, båda som anses vara stora finansiärer av antimuslimsk propaganda.

  1. Gatestone Institute är dock i gott sällskap med övrig media, både alternativen och de gamla etablerade, när det gäller ”Fake News.” Vi skattebetalere tvingas med presstödet att vara dontatorer till makthavarnas megafoner.
   Kan inte se att New York Times med DN här hemma är så mycket bättre. Ett gott råd är att läsa från höger till vänster för att sedan bilda sig en uppfattning själv.
   Vad sägs om Aftonbladet den 9/7 där Morgan Johansson med S-politiker slår sig för bröstet och klämmer ur sig att ”Hederskulturen har ingen plats i Sverige,” efter att de importerat ett par miljoner, där hederskultur ingår i majoritetens traditioner.
   DN är i sitt essé i dag med känslosamma reportage om Georg Floyd, som har fått änglavingar, Trump är i vanlig ordning den lede själv.
   Vänsterextremism är sant, relevant, medan högerextremism är Fake News…detta matas medborgarna med och upprepas det tillräckligt ofta så förvandlas lögn till sanning.

Kommentarer är stängda.