Har vänstern fått en ny allians?

Trots att det är lönlöst att få något inlägg publicerat i lokaltidningen under ”Ordet Fritt,” så fortsätter jag varje månad med nya försök. Orden är sedan länge bara fria för de med korrekta åsikter.

Här kommer det senaste:

Har vänstern fått en ny allians?

Nu verkar den radikala vänsterrörelsen ha fått Black Lives Matter (BLM) rörelsen, som en ny partner tillsammans med islam, under sitt moraliska paraply, vars uppgift är att dölja brott mot västs värderingar och livsstil. 

Undertecknad undrar vem som skall böja sina knän inför västerlandets civilisation?

Där modiga män och kvinnor har kämpat för demokrati med jämställdhet, yttrandefrihet och fria val. Nu skall vår historia suddas bort, när dessa historielösa aktivister i kölvattnet av Balck Lives Matter rörelsen vandaliserar och välter statyer över forna tiders berömda storheter. Oavsett deras vandel, så är dessa minnesmärken en del av vår historia att ta lärdom av med beundran eller avsky. Att sätta på sig forna tiders glasögon är inget som dessa aktivister klarar av. 

 I Lund har en staty av Carl von Linné vandaliserats samt fornminnen och kulturplatser på andra håll. När tom den lilla sjöjungfrun i Köpenhamn råkade illa ut av dessa vandaler, då borde alla demokratiska krafter säga stopp och belägg, i stället för denna fega undfallenhet med böjda huvuden och böjda knän.

Jag kommer osökt att tänka på ett avsnitt i Georg Orwells bok 1984;

”Varje dokument har förstörts eller förfalskat, varje bok har skrivits om, varje tavla har målats om, varje staty och byggnad har döpts om, varje datum har ändrats. Och processen fortsätter dag för dag och minut för minut. Historien har stannat. Inget existerar förutom ett ändlöst nu i vilket Partiet alltid har rätt.”