Svenska journalister; ett samhällsproblem

Hej!

Meilar en bloggföljare med omfattande kunskap och erfarenhet av samhället och från korrekta politikers alla tjänare.

”Så här skrev Kurt Lundgren om svenska journalister. Gå gärna in på hans blogg ibland. Han var fantastisk och skulle ha varit bra idag. Han dog tyvärr 2009 men han blogg finns kvar.

”Svenska journalister är ett samhällsproblem
Den danske bloggaren Snaphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem. Jag håller med honom. Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt. Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland. Det är speciellt märkbart vid hanteringen av vissa ämnen som invandringspolitiken, Israel, president Bush, kriget mot terrorismen, brottsligheten, Danmark och feminismen för att nämna några. Feministerna behandlas fortfarande med silkesvantar trots att de i den politiska korrekthetens namn i ett decennium prisgav tiotusentals unga invandrarflickor åt hederskulturen.

Lyssna t.ex. på Täppas Fogelberg i Ring P1 så förstår ni vad som menas med journalisten som ett samhällsproblem. Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som ?Fri?! Fria att göra vad då? Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

Den svenske ’journalisten’ är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar. ’Reporter’ Lars Hermansson får exemplifiera. Den 20 september gjorde han ett program i P1:s Kulturradion Reporter om just politisk korrekthet, där Sverige och Danmark jämfördes. Förment objektivt men upplagt så att han skulle få möjlighet att runda av med att kalla Dansk Folkepartis ledare, Pia Kjaersgaard, för ’dansk svinehund’. Lättköpt, precis vad flocken och PK-hannen Guillou förväntar sig. Men det är inte journalistik.!”

I dag finns oräkneliga ”svinehundar” inom vår journalistkår. Lamotte kallas för swishhora, medan systemmedia får miljoner i presstöd för att följsamheten till makthavarna skall öka, vilket det gjort med besked, sedan Lundgrens tid.

Tama frågor med leenden till floskeltränade politiker, dåligt pålästa och korrekt utbildade på Södertörn, som står högt i kurs bland studenter, som drömmer om att avslöja makthavare, men som efter hand blir deras springpojkar. För vem vill inte behålla jobbet!

Förmildrande ord råder om vänsterns vandaler, men rasist och högerextremist ropas så fort en pensionär öppnar munnen om migrationens katastrofala följder.

Varför inga stora löpsedlar om småbarnsmamman som blev skjuten till döds av vänstermobben i USA, när hon sa att ”all lives matter”. Här borde DN göra flersidigt reportage som tidningen gjorde om Georg Floyd, men för rasim mot vita finns inga känslor kvar. https://www.friatider.se/ung-smabarnsmamma-sa-all-lives-matter-avrattades-av-svart-blm-mobb

Källa: http://kurtlundgren.webblogg.se/2007/november/samhallsmoralens-vaktare-ar-varsta-syndarna.html

24 tankar kring ”Svenska journalister; ett samhällsproblem

 1. När elbranschen talar om naturlig strålning, dvs solens strålning, jordstrålning osv, menar de att vi även är avsedda tåla den av oss skapade strålningen, den som adderas till den naturliga dito.

  Ja så kan det vara, eftersom de flesta av oss uppenbarligen klarar att umgås med elbelysning, apparater och dylikt. Men olika personer kan ha olika toleransgränser. En del reagerar med histaminattacker i närheten av exv elstängsel.

  Det är åt dessa som Strålskyddsstiftelsen, med alla sina kontakter inom sakkunskapen, vill ge en röst som hörs i allt bruset.

  1. Strålskyddsstiftelsen kan bäst beskrivas som en kult eller sekt av religiös karaktär och dom har bara kontakter med likatänkande troende av samma övertro och vidskepelse. För all del, vi har religionsfrihet. Sedan et jag inte vad ”jordstrålning” är för något. Vi talar nog mer om en toleransgräns för skrock, inbillning och vidlyftig fantasi.

 2. Med tanke på att jättarna inom IT, medicin osv har storkapitalet på sin sida och exv kan sponsra forskning, därmed knyta upp lojaliteter, är det viktigare än någonsin att vi som inte tänker materialistiskt, typ Vetenskap och Folkbildning (VoF), stöttar Strålskyddsstiftelsen och även Elöverkänsligas Riksförbund.

  När man lyssnar på etablissemanget inom IT, så är det uppenbart att en del av dem, inte alla, blir nästan hysteriska när de möter andra åsikter än de i deras krets rådande.

  Kalle Hellberg (sökord) är ett undantag. Han är IT-tekniker med en ödmjuk inställning.

  Inom medicinen finns några modiga forskare som vågar gå emot strömmen (exv Robert Hahn), särskilt efter pensioneringen, när de slipper riskera karriären.

  1. 5G på full effekt per telefon och användare är några milliwatt, eller några tusendelar av 4G, vars basstationer alltid går på full effekt. Din telefon har en maxeffekt på 200 milliwatt. Går du ut i solen exponeras du av omkring 8,000 gånger så hög EM (ElektroMagnetisk) effekt som med 5G. Så svaret på din fråga är, slå på den nuvarande mobil så får du veta empiriskt vad som händer. En av anledningarna till att gå till 5G teknologin är just att den använder så mycket mindre energi och anledningen till det i tur är att avstånden mellan basstation och mobil är mindre, styrkan minskar med kvadraten på avståndet, och att 5G kan kommunicera mycket riktat. Du kan jämföra med att antingen lysa med en ficklampa, eller tända ett flodljus. Flodljuset brukar betydligt mer energi, men lyser även där du inte behöver det. En annan anledning till 5G är att en basstation kan hantera betydligt fler användare, så man behöver inte bygga ytterligare en basstation när en existerande blir full. Sedan kan 5G leverera betydlig mer olika service än 4G eller äldre system.

 3. En tanke över 5G-lägrets höga toner över oss motståndare:

  Den som känner sig trygg i sin tro, behöver inte använda brutalt språk mot sin motpart.

  Teknologi är i princip en gåva. Det är när den begår våld på hälsan, som offren reagerar. Och andra sluter upp solidariskt. Så kan ske när kapitalismen, bland annat i Big Pharma, tycks vara förblindad av vinsthunger och vill tysta dem som har invändningar.

  Våra statsmedier och den förhärskande pressen låter inte gärna exv 5G-motståndare komma till tals. Om det likväl händer, att någon av oss tillåts yttra sig i mainstream-media, då går etablissemangets medhjälpare till attack.

  Så, hur trygga är lobbyisterna egentligen?

  1. Just det, men vi talar inte om någon religiös eller vidskeplig ”tro” utan i alla fall jag håller mig gärna till vetenskapliga fakta och erfarenhet. Själv hyser jag inget mer eller mindre än förakt för de som med ”tro” som enda grund idag går ut på samma sätt som under en gång häxprocesserna på medeltiden. Teknologi är ingen gåva, den är utvecklad av ingenjörer för människans bästa, men teknologin grundas på naturvetenskap, och den är en gåva. Om du tycker att teknologin begår våld på hälsan, sälj mobile, gör av med klockan, besök aldrig ett sjukhus, klä dig i djurhudar, köp ingen mat i affären, stäng av telefonen och elströmmen, och i fortsättningen res endast till fots. Sedan fundera över hur du skall kalla på en ambulans vid en hjärtattack.

  2. Jag ser samma massiva inveketivpåslag med högt tonläge hos alla som med näbbar och klor förvarar den nya teknologins framfart med 5G, som hos makthavarna när de ropar rasist åt oss som påstår att hög välfärd och hög invandring från dysfunktionella kulturer är oförenligt. Hojta bara rasist så är det klart, ingen dialog, ingen respekt för andra åsikter, alla skall tycka lika det är maktens filosofi.

   1. Denna ”nya teknologi” kommer snart att bli gammal teknologi, precis som föregångarna 4G, 3G, 2,G, 1G och kommunikationsradion före det. Nästan varenda gång vi har en teknologiskt utveckling är det samma hojtande fån hustaken hur farligt det är. Det gäller allt från skivbromsar, bilar, jetmotorer, och vad det nu kan vara. Intressant nog var det inget hojtande om asbest, neurosedyn, och nästan inget hojtande nu om industrimat som frö-oljor och den metabola pandemin, eller BigPharmas kemikalier (neurosedyn var en), eller USA propagandan i Svenska medier, eller den alltmer intensiva censuren i väst. Jag läste igår om nya covid medicinen från USA, Remdesivir, och LancetGate, hur man förfalskat data. Remdesivir har samma effekter som Lianhua Qingwen, TCM. Lianhua Qingwen kostar en krona per dos, Remdesivir kostar $3,200 (30,000 kronor) per behandling. Vem betalar? Statsjournalister och tullen har stoppat Lianhua Qingwen. Hallå alla ”hojtare”. Var är ni? När det gäller 5G har dessa frekvenser varit i bruk i över 30 år, och radiokommunikation i över 100, utan ”biverkningar”. Effekten av massinvandringen är väl tydlig, effekten av 5G lever jag dagligen med sedan över ett år, och effekten är otroligt positiv. Hojta gärna, och höj tonläget, men gör det på rätt ställe för rätt orsak.

    1. Om det är några som ”hojtat” om den metabola pandemin och Big Pharmas profiter så är det vi som tvivlar på 5G:s välsignelser. Att effekten efter ett år med 5G är mycket positiv, det tvivlar jag inte på, men tvivlet kan efter 30 år återuppstå. Kroppens abdaptationsmekanismer är mycket stora, men till slut brister det.

     1. Nu är det bara att systemet 5G har använt i ett år, men frekvensbanden som 5G använder har varit i flitigt bruk i just över 30 år. Det är är nämligen samma frekvensband som används i Bluetooth, WiFi och en rad applikationer, bara att med 5G tillämpningen minskar exponeringen av energi med omkring en faktor 1,000. De positiva effekterna i samhället av 5G kan vi se tydligt redan efter ett år, men inga negativa har upptäcks på 30 år eller mer korrekt 100 år. LED såg dagens ljus 1907, men när det började användas i lampor och dataskärmar för 30 år sedan då blev det samma liv i rövarkulan av aktivister som nu med 5G, alla kommer att bli blinda om 30 år. Kanske bäst att kolla. Samtidigt när BigFood proppar oss fulla av skräp, BigPharma med kemikalier, eller BigWarUSA beställer 930 miljoner kronor av ammunition som just nu, då är det knäpptyst i råttboet av aktivister. Problemet är inte teknologin, problemet är psykologin. Det människan inte begriper, eller inte vill begripa, är man rädd för.

 4. Vi har inte full täckning i Sverige med 4G . Vid vårt fritidshus i södra Dalarna har vi inte mobiltäckning. Tycker pratat om 5G är överdrivit. Se till att gamla nät fungerar. Eller så är vi lyckliga att slippa .

  1. Där det finns få användare vill telebolagen inte sätta upp basstationer för det kostar för mycket jämfört med intäkterna. Jag tycker du skall kontakta dom och fråga om dom vill sätta upp en ”repeater”, en slags slavstation eller ”Cell Phone Signal Boosters”. Dom är relativt billiga och används flitigt i till exempel underjordiska garage, dit signalen annars inte skulle nå. Du kan även sätta upp en själv, du kanske behöver tillstånd, men det brukar inte vara ett problem. Jag vet inte vad dom kostar i Sverige men här är några exempel. https://www.amazon.com/cell-phone-signal-booster/b?node=2407782011 Hoppas det hjälper.

 5. Här är ännu en hemsida, värd att besöka för den som inte sväljer vad den härskande materialismens lobbyister försöker tuta i oss:
  http://www.eloverkanslig.org
  PS
  Organisationen sägs vara portad i statsmedierna SR/SVT, vilka tycks leva i symbios med branschen. DS

  1. Det har gjorts åtskillig seriös forskning i detta över många år med otaliga kontrollerade vetenskapligt upplagda försök, men aldrig har någon kunnat påvisa att det existerar. Eftersom jag har arbetat huvudsakligen inom data och telekommunikation i omkring 50 år har jag följt det genom åren. Min egen slutsats är att det rör sig om vidskeplighet, psykologiska problem och bidragsfusk. Det finns åtskilliga sådana här ”klubbar” som försöker driva någon slags religiös, vidskepligt grundad tes om både det ena och det andra, precis som trolldom och häxprocesserna mest under åren 1450-1750 då fler än 30,000 personer avrättades. Lyckligtvis är dom portade från reguljära media. Strålskyddsstiftelsen är en mycket typisk sådan.

 6. Vem som helst kan idag i vårt land kalla sig för journalist. Det finns ett mindre antal riktiga journalister, men de har det inte lätt. Därför är det viktigt att vi visar de vårt stöd och vår uppskattning. Det större antalet skall benämnas vad de egentligen är. Skräpmurvlar, lögnmurvlar, icke sällan kunskapsfattiga, opolerade nollor som har sitt tillhåll bland vänsterklientelet. Köp inte deras alster. Bojkotta. Känns bra att deras upplagor pekar nedåt medan sanningsmedia flyttar fram sina positioner.
  Ett skräckexempel var när SVT-murvlarna lät den lögnaktige och ständigt vilseledande Morgan Johansson(MJ) härja fritt i migrationsdebatten.. En stor eloge till Maria Malmer Stenergard för klokskap och framsynthet i den viktiga migrationsfrågan. MJ är minst sagt inskränkt med sitt fega och skamliga bemötande av en riksdagsledamot.

  1. Håller tyvärr med dig. Det finns endast ett mycket liten handfull av riktiga yrkesmän (inkluderar kvinnor) kvar som har yrkesskicklighet, yrkesstolthet och yrkesheder. De som kallar sig ”journalister” idag är mest skojare och aktivister som missbrukar yrket och tillgång till media till att sprida falsk information.

 7. Strålskyddsinstituten är en extrem aktivistorganisation vars insatser bygger på vidskeplighet och de som driver den har en kompetens en steg över folkskola. Björn Cedervall, radiologispecialist vid Vattenfall och docent i medicinsk strålningsbiologi vid Karolinska institutet, har avfärdat ”Strålskyddsstiftelsen” som en personkult, ”helt fokuserad på personer snarare än vetenskap”. Andra har kallat dom WooDoo vetenskap och förvillare. Dom hör mer hemma i kategorin häxprocesser och ryktesspridning. Andra i samma kategori är Jim Jones – The People’s Temple, Charles Manson – The Family, David Koresh – Branch Davidians, Shoko Asahara – Aum Shinrikyo, Joseph Di Mambro – Order of the Solar Temple, eller Heaven’s Gate Kulten.

  Att ”tycka” får väl respekteras, men själv föredrar jag verifierad vetskap, fakta, kunskap, och erfarenhet. Det känns tryggare.

  1. Erfarenhet bygger på försiktighetsprincipen, vilket 5G:s distributörer tycks ha glömt.
   Minns hur ofarligt asbest var, innan arbetarna började tuppa av.

   1. Nära 100 år av erfarenhet är ganska bra erfarenhet. Skillnaden med 5G är att den hanterar kommunikationen betydligt smartare, annars är det samma sak. Vi har haft 5G i över ett år nu. Närbutikerna har digitaliserats, och blomstrar och ny startas hela tiden. I Sverige stängs dom. Storbutikerna dit man måste resa stänger. Miljön förbättras, trafikstockningarna försvinner, man umgås, går och handlar, får personlig betjäning i butiken elektroniskt, gör affärer, skickar kvitton och räkningar, sköter jobbet, demonstrerar, säljer, levererar nyheter, har lektioner, betalar, går till banken, röstar, osv. I Sverige blir kvinnorna isolerade i ”distansarbete” läser jag”. Här är det tvärt om. Bilar är uppkopplade till mobilen, som med 5G är uppkopplad till superdatorer, som visar vägen, hittar parkeringsplatser, varnar för hastighetsbegränsningar, man kan turista, hitta service och butiker, och polisen kan ge assistans. Det mesta kan nu ske elektroniskt. Egentligen borde jag inte bry mig, men det känns både ledsamt och bittert att se all vidskeplig negativism, eftersläpningen och förfallet, och allt grundas på okunnighet.

 8. Tur att vi har Strålskyddsstiftelsen (SSS). Den utgör motvikten till Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), som verkar vara Maktens redskap för att föra oss bakom ljuset i exv 5G-frågan.

  Stöd därför SSS! Börja här:
  http://www.stralskyddsstiftelsen.se

 9. Vi tycker lika om mycket, men inte om 5G, oavsett hur mycket ”kunskap” du förmedlar. ”Ändringar behövs,” men från olika utgångspunkter.
  ”Det är fullt tillåtet att ljuga, förfölja, skända, desinformera, uppvigla och missleda” glöm inte att det även gäller statsmakter!

  1. Att det även gäller statsmakter håller jag helt med om. När det gäller den svenska statsmakten, eller kanske bättre uttryckt, den svenska verksamhetsgrenen av den amerikanska statsmakten, blir man ibland rent mörkrädd i det avseendet, speciellt som jag inte sitter tillsammans med alla de andra ”grodorna” i en svenska kitteln på politikens spis. Nu får Sverige schavottera i internationell press som ett land i förruttnelse (decay) och en demokratisk förfallande diktatur. Vi får väl se om det gamla ordstävet stämmer. Ab Chao Ordo, Ordning föds ur kaos. Frågan bara vilken nivå av kaos.

 10. Det är inte bara journalister som är ett problem, det verkliga problemet är att Sverige har liksom Tyskland 1933 en helt oreglerad yttrande- och mediefrihet. Det är fullt tillåtet att ljuga, förfölja, skända, desinformera, uppvigla och missleda, och det gäller även en del bloggare. Vidskepligheten runt 5G är ett exempel. En professor, tillika känd aktivist, på KTH utgav sig nyligen för att vara ”sakkunnig” i ämnet 5G. Kollar man hans CV är det en lögn. Hans kunskapsområde är lantmäteri, markförbättring och dränering, mark- och vattenresurshantering. Han har varken kunskap, utbildning eller erfarenhet i ämnet han försöker representera. Bara en av de många falska ”experter” som flyter runt. Samma sak gäller läkare, men jag känner inte en enda läkare som har någon exponering, kunskap eller utbildning inom telekommunikation. Aktivistorganisationen ”Strålskyddsstiftelsen” drivs av aktivister med utbildning på folkskolenivå eller något mer, men som säljer sig som ”experter”. Det verklig allvarliga problemet är att dessa aktivister och bloggare rör sig i en gråzon till Sveriges allvarligaste brott, sabotage av infrastruktur, där straffskalan motsvarar de allvarligaste mord. Genom sin verksamhet uppmanar och driver dom fram de attacker på infrastruktur vi ser, aktivister som bränner och saboterar 5G och 4G mobilinstallationer. Ändringar behövs.

Kommentarer är stängda.