Hycklare, skriver Olle Ljungbeck om fega politiker

Hycklare.
”Sätt stopp för den kritiserade islamska Römosseskolans expansion”; roparliberalerna Nyamko Sabuni, Roger Haddad och Helene Odenljung. Men vi vill också se ett etableringsstopp för nya religiösa friskolor”.

Redan 2011 slog jag alarm om Römosseskolan och dess rektor Abdisiriak Waberi.

Under årens lopp krävde jag Skolinspektionen på protokoll från deras inspektioner. Trots en grymhet och hänsynslöshet som uppdagades mot flickelever fick skolan fortsätta med Abdisiriak Waberi .

Sent skall syndaren vakna. Trots att grymheterna pågick trots skolinspektionens besök fick Waberi vara kvar som rektor.

När nu dessa tre liberaler tar upp frågan igen efter att Waberi trots sin hänsynslöshet åter blivit rektor för skolan gör dessa liberaler ett tamt försök att stoppa skolan.

Men de tiger om hur de tänker sig framtiden för religiösa skolor.

Strax innan Björklund avgick som partiordförande meddelade man att partiet ville förbjuda startandet av nya religiösa friskolor. Men hör och häpna. De vill att de nuvarande etablerade religiösa friskolorna skall få vara kvar. Efter att först har redovisat hur felaktigt och kränkande det överhuvudtaget är med religiösa friskolor meddelar man att de nuvarande skall få vara kvar!

Man accepterar sålunda att flickor fort-sättningsvis skall kunna behandlas och kränkas som andra klassens medborgare! Finns det någon som helst konsekvens i ett sådant ställningstagande?

Är det helt enkelt rädslan för att stöta sig med de radikala islamisterna som gör att de inte vill ta steget fullt ut?

Men om detta blir resultatet bör vi glömma talet om kvinnors och mäns lika värde men också om grundlagens krav på jämlikhet mellan könen.

Skäms!


Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

3 tankar kring ”Hycklare, skriver Olle Ljungbeck om fega politiker

  1. Man undrar vad Åkesson och Lööfruskan skulle säga om det var Riksdagsman Abdirizak Waberi (M) istället som Välkomnade SD in i finrummet samtidigt som han hälsar Annie Lööf välkommen, och inte Kristerson? Ska Sverige styras med sådant ”fint” tramsigt Moderatfolk där Islam fått fotfäste! Vad skulle Moderaternas väljarkår tycka om att deras röst är också en röst FÖR Islam? Moderaterna kanske skulle till nästa val ta slogan: ”If you cant beat them, joint hem”, Islamisterna alltså.

  2. En fråga som lagrådet, riksdagen måste kunna svara på. Hur förhåller sig islam till vår grundlag?

    1. Det är en fråga som varken Löfven eller lagrådet vill ställa. Om det så mot förmodan skulle vara fallet, så är det vanligt att utåt garanteras den ”snälla” Mecka tolkningen av islam, sedan fortsätter allt som förut, med den ”krigiska” Medina tolkningen, där islam står över allt annat. Att ljuga mot otrogna är inget problem enligt verser i Koranen, här ligger tom katolska kyrkans avlatshandel i lä. Men för röstberoende politiker, är detta inget problem, de har stor hjälp av ärkebiskopens vurmande för islam ”fredens religion”…….

Kommentarer är stängda.