En statsminister utan ansvar bör avgå!

Här kommer eldunderstöd från  systemmedia till Olle Ljungbecks krav på omedelbar avgång för Stefan Löfven. Han har placerats i en garderob i vanlig ordning och släpps bara ut för att upprepa tillsammansfloskler.

När tom Lena Mellin på aftonbladet.se beskriver regeringens hantering av coronatesterna som ”ineffektiv, pinsam och väcker tyvärr löje” och Aftonbladets Peter Kadhammar sparade inte på krutet i sin krönika den 27 maj då han skrev ”När Hallengren talar uppstår en göl av tomhet” då borde väl Löfven reagera och börja regera, men icke.

Regeringen har abdikerat från ansvar” anser Inga Britt Ahlenius med flera i en podd via SvD/ledare.

Illustrationen från Steget Efter/twitter passar lika bra oavsett om det gäller sprängningar eller coronan.

”Förtjänar FHM tillit” frågar sig professor Per Bauhn i Kvartal. Han påpekar myndighetens slappa språkbruk och en alltför tillåtande strategi.

Och sedan har vi myndigheter som raderar mejl, utan att någon kan ställas till ansvar. Nu är det Arbetsmiljöverket som flitigt praktiserar mejlraderandet, tidigare var det Försäkringskassan. Offentlighetsprincipen blir allt mindre värd, när generaldirektörer är i farten.

”Okända kurvan visar hur äldre prioriteras bort i intensivvården.” Svd 30 maj.

Det lika värdet har flugit sin kos och enbart varit alibi för folkutbytet, som Europas politiker, främst till vänster, har verkställts efter direktiv från den globala eliten, där Bill Gates och Rockefellers intressen sammanfaller mot en världsregering! Falsk filantropi är smörjmedel, som beundras på systemmedias redaktioner efter ägarnas önskemål.

Andelen äldre som fått intensivvård för covid-19 minskade kraftigt, när läget var som värst visar SvD:s kartläggning. Samtidigt har bristande medicinsk kompetens förvärrat coronakrisen på äldreboendena. ”Ger vi våra äldsta andra klassens vård i Sverige?” frågar sig journalisterna Fredrik Mellgren och Henrik Ennart i artikelserien om coronaviruset i Sverige.

Ja, är det givna svaret!

Tyvärr är det så att utebliven vård har ersatts av palliativ dödshjälp, (dvs ättestupan i modern tappning) på många äldreboenden. Inte ens andra klassens vård erbjuds de gamla, som har svettats, kämpat och lagt grunden till fd välfärdsstaten, som nu slösats bort på andra, som inte har rätt att vara här av korrupta politiker.

Tänk om detta hade skett på en flyktingförläggning? Då hade regeringen vaknat upp och initierat räfst och rättarting och öppnat samma gräddfil som statsministern själv har till St Görans sjukhus.

Att ha en särskild gräddfil för ”viktiga” personer till virustestning strider mot idén om alla människors lika värde. Att vi befinner oss i en pandemi ändrar inte på detta, skriver Martin Peterson, professor i filosofi och påpekar att i en demokrati är ingen oersättlig. https://www.svd.se/professor-fel-att-ge-lofven-och-tegnell-fortur-till-test

Tittar jag i min lokaltidning ”Corren” så frågar sig Henrik Hall, borgerlig skribent ”Ser vi Löfvens tsunamikatastrof? Han påminner oss om socialdemokraternas  fallenhet för dysfunktionella regeringar, oavsett om det är Göran Persson, han som bestämmer eller om det är Stefan Löfven, han som inte bestämmer är i farten.

Till sist undrar jag varför ingen på migrationsverket frågar sig hur asylsökande kan komma in i ett stängt land?

Det är lätt som en plätt för bemedlade, att bara köpa ett pass från en Schengen medborgare, där svenska pass är gult värda. För att riktigt gynna rörelsens röstunderlag, så kunde man här hemma alltför länge få otaliga nya pass, utan begränsningar för alla ”borttappade”, innan det motvilligt stramades åt.

Nu är även svenska ”uppehållstillståndskort” högvilt för asylanter och svartjobbare.

Om inte Lövens uppgång nu avstannar och sympatierna sjunker då finns det inget hopp om medborgarna i gamla Svea, men när nu 30 % av befolkningen har annan etnicitet då borde alla inse att vänsterns strategi med folkutbyte slagit väl ut.

Förtroendet för regeringen borde nu rasa, om det finns något folkvett kvar i Svedala.

Begynnande hopp? https://www.friatider.se/stodet-regeringen-rasar-i-ny-matning

7 tankar kring ”En statsminister utan ansvar bör avgå!

 1. På Örebropartiets hemsida kan man läsa om HUR de visar på att TA SITT ANSVAR.
  De är väl de enda parti som visar på att man VILL ta sitt ansvar som ledamot i Örebro kommunfullmäktige. Istället motarbetas man när de arbetar för att det måste råda ”förnuft” i de politiska besluten. Idag besökte jag deras hemsida och jag blev glad över att det finns en opposition som agerar mot de som misstänks vara korrumperade.
  Man sätter barnen i ett nytt perspektiv som de övriga partierna aldrig haft en förmåga till att göra. När ett partis EGO övertriumferar vad man är tillsatt för, då är det väl bara en tidsfråga innan det imploderar. När Örebropartiet vill tillgodose folkets behov, då ska de MEDIALT DÖLJAS alternativt smutskastas! Problemet med denna strategi är väl att SÅDANA PARTIER VÄXER? De för sin talan som de utlovat och när lokalbefolkningen blivit mer medvetna om det, då kan de övriga partierna ta på sig sina ”dumstrutar” eller foliehattar. De nedanstående 3 inslagen är verkligen läsvärda. Något som de övriga svenska kommunfullmäktigen borde ta lärdom av.

  Markus Allard har lämnat in en motion till Kommunfullmäktige om att låta barnen få ställa ut på Open Art. ”Genom att göra om Open Art till barnens Open Art kan vi skapa en konstupplevelse för hela familjen när barnen får ställa ut sina verk – samtidigt som vi sparar på Örebroarnas skattepengar”, skriver Allard i motionen.

  Peter Springare har JO-anmält Annika Roman, förvaltningschef för vård- och omsorg i Örebro kommun. Detta eftersom Roman mörkat information för oss folkvalda.

  Peter Springare har JO-anmält Örebros kommunledning för deras försök att förhindra anställda från att nyttja sin grundlagsstadgade meddelarfrihet.

  Äntligen ett parti som har en ”erfaren utredare” som vet hur man granskar, vilket de övriga ”kaffegänget” aldrig varit intresserade av att göra. De övriga vill bara ha det goda men vägrar att kommentera när de exponeras som helt okunniga både vad beträffar sin okunskap i kommunallagen som Sveriges rikes Lag. Hur kan man sitta kvar efter att man ”offentligt” visat att man inte har den kompetens som man ger sken av? ”Teflonpolitiker”, vet väl alla vad det innebär. Är det inte sådana politiker som skjuter vårt samhälle i sank?

  http://www.orebropartiet.se/

  1. Peter Springare har alltid haft min beundran, rakryggad och klartänkt och nu får jag inlemma Marcus Allard. Deras parti borde också till riksdagen. Där hoppas jag nu på AfS som har tagit över SD:s forna ståndpunkter, att närma sig värmen gör att ideologin smälter bort.

 2. Från min syster, pensionär efter ett långt yrlesliv som förskollärare.
  ”Hallengrenskan , den lilla hallonkvisten utan kunskap var facktanternas tyckande, då hon var förskoleminister och så rullar det på utan slut…. ”

 3. Det har väl inte funnits någon Svensk Statsminister (åtminstone) de senaste 30 – 50 åren som har tagit sitt ansvar! Detta har med åren även spridit sig ned bland många politiker som styrt och som styr våra kommuner som ”sina”. Jag tar mitt ansvar och avgår, är det enda man får höra! Man ska ha FÄNGELSE annars blir det ju aldrig ett stopp på dessa samhällsparasiter! De ska barskrapas och hänvisas till Socialtjänsten samt Arbetsförmedlingen. Det måste kännas ekonomiskt annars kommer inget att förändras till det bättre. Annat vore det om Politikerna vet att när man Grovt missbrukat sitt ansvar då är det ett liv i ”fattigdom” som väntar samt social smädelse.

  1. Tjänstemanna ansvaret är dött och begravt. Konstigt, andra yrkesgrupper har ansvar för sina handlingar, men inte politiker. Utan folkvett återstår politikerbanan och bli galijonsfigurer åt den globala eliten, som Karl Wang påpekar.

   1. Inte heller journalister på media har något ansvar. Dom har dessutom sitt eget ”privata ” rättsväsende där dom alltid frias. Alla vi andra måste arbeta med personligt ansvar. Tänk hur det vore om alla taxibolag eller bussbolag kunde utse en ”ansvarig förare”, driva ett eget rättsväsende, och de som verkligen körde inte behövde ta ansvar för sin handlingar.

 4. Skall man lösa ett problem måste man angripa problemets orsak, inte symptomet. Löfven, och resten av de som kallar sig riksdagsledamöter är symptomet, inte sjukdomen. Plockar man bort symptomet återkommer det bara i samma form. Det nuvarande samhällssystemet kallar man ”demokrati”, men det är samma form som det som en gång fanns i Sovjet, Tyskland eller Italien för 100 år sedan eller så. De verkliga makthavarna syns inte. Dom sitter dolda och utser symptomet på problemet. Ingen duglig peson med någon form av folkvett i behåll skulle idag vilja åtaga sig att vara galjonsfiguren till den verkliga makten. Det betyder att bara de mest odugliga kommer i fråga, de som den dolda makten kan styra som marionetter. Det behövs en genomgripande ändring, men hur åstadkommer man det. Propagandan och hjärntvätten är ju massiv.

Kommentarer är stängda.