Attendo tjänar miljarder på svensk välfärd, men inte en krona i bolagsskatt.

Nu signalerar Magdalena Andersson om höjda skatter framöver, efter coronakrisens gigantiska lån, fastighetesskatten kan stå i dörröppningen och arvsskatt kan ha en stor lockelse.
Tyvärr verkar en stor del av svenska folket tro att regeringen har tillgång till ett ymnighetshorn, precis som våra invandrare.

Staten lånar och lån inklusive räntor skall betalas av oss. Statsskulden beräknas öka från ca 35 % av BNP till > 50. Jämfört med många länder i sydeuropa ligger vi ännu i lä, deras skuld har sedan länge passerat EU:s fastställda tak på 60 %. https://www.europaportalen.se/teman/statsskulder

Min misstanke är dock att så länge som den humanitära stormakten inte är begraven, så kommer statsskulden att öka oavsett vilka pandemier som väntar på oss.

Signaturen ”TT” ger i detta gästinlägg bra tips till finansministern om förstärkning av statskassan. Men när det gäller storföretagens skicklighet att undvika skatt då är hennes uppmärksamhet bortblåst, dess fokus ligger på den vanlige skattebetalaren, inte på bidragstagaren och definitivt inte på näringslivets smarta storföretag.

——————————————————————————————-

”Vinsten har kvittats mot räntor och sedan plockats ut av ägarna.

 Vinster har förts över från dotterbolag till holdingbolag i form av ”koncernbidrag”. Holdingbolagen sitter samtidigt på lån med höga räntor som fungerar som en ”skattesköld”. 

Dagens Arena har tidigare visat hur Attendo skapat större vinster genom lägre bemanning på de äldreboenden företaget har drivit. 

Denna ”räntesnurra” som MÅNGA företag som privatpersoner använts sig av, som tidigare uppmärksammats, har utraderat det beskattningsbara resultatet under flera år.

Man utnyttjar det faktum att räntan är avdragsgill – vilket minimerar skatten. Sedan riskkapitalbolaget IK Investment Partners tog över Attendo 2007 har koncernen inte betalat en krona i bolagsskatt.

2013 försvann Hans Thulins statliga skulder på 179 miljoner kronor från Kronofogdens register. Denna skuld till statliga Svensk Exportkredit på 179 miljoner drogs tillbaka. Orsaken kommenteras inte av Svensk Exportkredit. Svensk Exportkredit lyder under näringsdepartementet! Det är sekretess som gäller.

Amerikanska myndigheter inledde under våren 2016 efter offentliggörandet en utredning mot Sveriges fyra storbanker, NordeaHandelsbankenSEB och Swedbank, för samröre med den 1.035 av svenskarna som vi har identifierat från Paradisläckan är folkbokförda i Sverige.

På vilket sätt kan ”vi” andra vanliga skattebetalare använda oss av deras räntesnurremetod?  

Om det är tillåtet för Kapitalisterna, varför är det inte tillåtet för alla?

D.v.s. Inte en krona behöver någon att betala i skatt. Vid den aktuella tidpunkten ringde jag skatteverket för att höra om varför de inte kan komma åt dessa ”transfereringar”. Svaret blev att man bara kan följa transfereringarna några steg!

Överstiger transfereringarna ett visst lågt antal ”förflyttningar” av kosingen då kan inte Skatteverket härleda var dessa pengar hamnar!

Upplägget pågår än idag. Det är väl en av anledningarna till att Sverige anses vara ett av de mest korrumperade länderna. Politikerna har INGEN vilja att stoppa detta. Inte undra på att den svenska välfärden utarmas.

Fast hade dessa pengar ”kommit in” då hade väl man dubblerat Migrationen.   

https://www.expressen.se/nyheter/thulins-hemliga-lyxliv-och-gomda-miljoner/

https://www.svt.se/special/paradislackan-har-finns-svenskarna/”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/qLq9qw/skattechock-vantar-efter-krisen

———————————————————————————–

Lena Mellin i länken ovan ser skattehöjningar som en självklarhet, men inte ett ord om att strama åt den penningslukande invandringen, som totalt kostar melln 200-300 miljarder varje år!

Nu har Löfven sjösatt sin paradgren en utredning om en hållbar migration, som ska ta lååång tid. När kritiska frågor kommer (ngn enstaka gång) så kan han bara hänsvisa till denna utredning, fylld av vackra ord, som aldrig kommer att genomföras.

https://www.expressen.se/debatt/s-fler-brottslingar-ska-kunna-utvisas/

2 tankar kring ”Attendo tjänar miljarder på svensk välfärd, men inte en krona i bolagsskatt.

  1. Troligen är det den uppblåsta självbilden, Sverigebilden som gör att indoktrinerade medborgare, inlåsta i bidragsfällan inte ser den ”kommunistiska konfiskeringsmetoden”. Att landet sjunkit som en sten i olika parameter för välstånd, inom politikers mantra ”vården, skolan och omsorgen” hör liksom inte hit.
    Nu jämrar sig utrikesminister Ann Linde för att Sverige kan särbehandlas när det gäller resor utanför landet. Våra grannar verkar ha fått nog av det uppblåsta landet.

  2. Det är faktiskt värre än så. Den beräkningen tar inte med förtäckta skatter. Förtäckta skatter är när staten lägger skatter eller avgifter på ett företag som levererar till dig. Ett exempel är att åka till Arlanda. Det kostar omkring 150 kronor, för staten lägger ”banavgifter” på företaget som driver resetjänsten. Det företaget lägger sedan alla de kostnaderna på biljetten som du betalar. Exakt samma resa här i Kina kosta sju kronor. Du betalar alltså 150 kronor, 7 kronor får du resa för, 143 kronor går tills staten. Även om dom sedan betalar för undermåligt banunderhåll blir det en rejäl vinst. Jag tror inte den ”svenska modellen” kommer att överleva. Jag är bara förvånad över att den inte redan kollapsat. Skenande levnadskostnader, och ständigt ökande skatte[för]tryck liknar alltmer förspelet till både ryska och kinesiska revolutionen, bara att feodalherren är den styrande eliten. Själv flydde jag förtrycket på 70-talet när min marginalskatt blev 98%, trots att jag inte ens arbetade i Sverige, bara bodde där. Jag anser att man skall betala för sig vad man brukar, men ”skatt” i Sverige har blivit en kommunistisk konfiskeringsmetod. Det är väldigt lätt att undgå rov-systemet för den som vet hur finanser i världen fungerar, och allt fler lär sig. Det är dessutom helt lagligt. Det finns en artikel här http://www.kinarummet.v2hd.com/innovation.htm Här exporterar man en uppfinning innan den fått värde. Värdet växer sedan utomlands, men inte med uppfinnaren som ägare, han tar bara ut en vanlig lön som konsult – helas livet, medan förmögenheten växer utanför Sverige, men inte i hans namn.

Kommentarer är stängda.