”Det som inte får sägas om miljöbluffen”

Skriver filmkritiker och krönikör Jan Söderqvist i SvD den 20 maj.

https://www.svd.se/de-sager-det-som-inte-far-sagas-om-miljobluffen

”Jeff Gibbs och Michael Moores ratade film säger det som inte får sägas – att biomassa, vindkraft och solpaneler är ett enda stort miljösvindleri som berikar samma människor som kränger fossilbränsle. Och att det ödelägger vår planet……

Jeff Gibbs nya film ”The planet of the humans” (som är producerad av bland andra Michael Moore och ligger på Youtube eftersom andra, tillfrågade distributörer har avböjt att befatta sig med den) är just en sådan titt bakom miljörörelsens och den gröna energisvängens skärmar och skynken….

Om solpaneler:

…….Ett exempel bland många är att solpaneler är rysligt dyra, det vet alla som, liksom jag själv, har gått i sådana tankar. Skälet till att de är så dyra är att de innehåller dyra metallkomponenter som slukar enorma resurser för att man ska utvinna och processa dem, vilket också får omfattande miljömässiga konsekvenser, särskilt som de inte håller i mer än tio år. Man använder helt enkelt mer fossilbränsle för att bygga och driva en anläggning än vad man sparar; det vore bättre för miljön och mycket billigare om man helt enkelt bara brände motsvarande mängd olja eller kol…….

Om biomassa:

….. Men biomassa är väl i alla fall miljövänligt och fint? Nja, inte särskilt. Biomassa är i praktiken skog, oavsett vad bolagen påstår. Det vill säga: i bästa fall är det skog, som tar många decennier att förnya, men inte sällan är det skog plus söndermalda bildäck, en tillsats som behövs för att höja temperaturen i förbränningen och vars miljöpåverkan är synlig för blotta ögat i form av svart sot. Och skogarna behövs till annat, inte minst till att absorbera koldioxid. Att bränna upp dem i industriell skala är ingen bra idé…

Bluff eller sanning beror på vem som kan betala för studier som bevisar vad beställaren önskar, samma upplägg finns inom läkemedelsindustrin. När jag följer ”follow the money” rådet, så kommer jag alltid fram till samma avsändare, den globala finansmaffian!

Rädslor från klimatet och coronan är utmärkta medel för att få fogliga medborgare, som nu aningslöst belönar sittande regeringar, som främst är springpojkar åt EU och FN.

När skall medborgarna vakna, är frågan som jag ställer mig om och om igen.

4 tankar kring ””Det som inte får sägas om miljöbluffen”

 1. Läste att ”Frankrike och Tyskland föreslår att en fond upprättas på 500 miljarder euro för att hjälpa de sektorer och regioner i Europa som är värst drabbade av Coronaepidemin.
  500 miljarder euro i en återuppbyggnadsfond ska komplettera övriga initiativ för att stärka Europa efter krisen. Det sa den franske presidenten vid en presskonferens i Paris, där den tyska förbundskanslern Angela Merkel var med på videolänk från Berlin.
  Tanken är att de 500 miljarderna euro ska lånas på marknaden i EU:s namn och användas i de sektorer i de regioner som är värst drabbade av Coronaepidemin. Macron ville inte föregå nåt beslut men nämnde ändå att den italienska turismen skulle kunna vara en sån sektor. Pengarna ska betalas tillbaka under lång tid men respektive fondmottagare ska inte återbetala den summa de har fått. Sådana förslag har redan tillbakavisats av till exempel Italien.Förslaget måste nu godkännas av de 27 medlemsländerna i EU.
  De nya pengarna ska läggas till de övriga bidrag som EU håller på att förhandla om. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen välkomnar det tysk-franska initiativet och kallar det ”konstruktivt”!!! När blev EU konstruktivt?
  VAR HAR ALLA 10.000 tals MILARDER SOM EU:s medlemsländer TIDIGARE betalat in? Vi får inte veta VAR de hamnat, för i EU råder det SEKRETESS! Vi ska UT UR EU. EU, en gigantisk politisk korruptionsapparat.

 2. Vindkraft och solpaneler är inte nödvändigtvis något svindleri, men det framhålls av miljömupparna som den total allsidiga slutliga lösningen, och det är det inte. För att vindkraft skall fungera måste det dels blåsa, och det måste finnas stora ytor och rätt topografi. För solkraft gäller det att det skall finnas sol och stora ytor att bygga på. Solkraft är inte en bra lösning i Kiruna där energin behövs på vintern när det nästan inte finns någon sol. Solpaneler är bara dyra i Sverige, för skatterna, avgifterna och byråkratin driver upp priserna. Jag köpte ett set 1980, och 2019 producerade dom fortfarande 80%, och det med 40 år gammal teknologi. Senaste solpanelen jag köpte var 12 V 4 A, för 400 kronor, alltså 2.7 öre per dag. Knappast dyrt. Ändå håller jag med om ”När skall medborgarna vakna” för det bara pumpas ut falska uppgifter, i alla riktningar.

 3. ”Rädslor från klimatet och coronan är utmärkta medel för att få fogliga medborgare, som nu aningslöst belönar sittande regeringar, som främst är springpojkar åt EU och FN”.
  Bonnier and ”boys” När ska DU/NI börja publicera sanningarna? När folket vaknar ska NI Bonnier som Wall Enberg m.fl. (av Enigmafolket) springa gatlopp i dagarna ända? NI har nog redan skaffat er tillträde till de massiva underjordiska baserna som UN påbörjade i slutet av 1980 talet eller i början av 1990 talet, som förmodligen även Politikerna har. De var då världens största underjordiska ”bunkrar/städer” på 30 kubik miles! De betalades av UN och kostade DÅ 2 Triljoner Dollar! Var finns dessa underjordiska gigantiska baser/städer och till vilka är de avsedda för? Man kanske redan har ”karvat” ut ett tunnelsystem går ända in på Ryskt territorium t.ex. via Finland. USA har mer än 130 underjordiska baser och de använde LASER. Alla deras bunkrar är dessutom sammankopplade. Vad har våra Politiker att tillägga om var är dessa lokaliserade någonstans inom det svenska territoriet? Kanske våra jordskalv bekräftar att det är NÅGOT som pågår långt ned under den svenska jordytan. De första ordentliga skalven börjad runt 1986. Var det startskottet för alla dessa hemliga baser finansierade av UN? De tog 5 år att bygga enligt Phil Schneiders ”Last lecture”. Han överlevde 13 mordförsök men det 14:e 1996 lyckades ”de” likvidera honom för hans frispråkighet. Gå till minut 49 i den bifogade videon, men svimma inte!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=828&v=9COrANDQvWg&feature=emb_logo

  1. Bonniers och andra amerikanska propagandakampanjer bar öser ut falska nyheter nästan panikartat i en takt och på ett sätt vi inte sett sedan 1933 i Tyskland. Det är rent otäckt att se hur historien upprepar sig. Vad dom rapporterar har inge verklighetsanknytning här i Kina, det är rena påhittet.

Kommentarer är stängda.