Om skatter i allmänhet och fastighetsskatten i synnerhet

”En gigantisk och ständigt växande statsapparat och på kort tid en enorm mängd invandrare med bristfällig eller ingen överhuvudet taget utbildning påfrestar statsfinanserna”   skriver   Julius Soreff i detta gästinlägg och fortsätter med fakta och klarsynthet, som blottlägger slöseriet med våra skattepengar .

—————————————————————————————–

Lilla Sverige har mest riksdags ledamöter per capita i världen. Israel med identisk folks mängd har t.ex. 120 parlamentariker.                                                      Sverige har 448 myndigheter. Kostnaderna för lokaler, utrustning och löner är gigantiska. Nyttan kan man diskutera. Faktum är att MSB inte kan bestå oss med det nödvändiga i Corona krisen.                                                                          Det finns 35,500 s.k. frivilliga icke statliga organisationer – NGO som uppbär ända statliga subventioner och på så sätt är slukhål för skattepengar.    
SIDA för sig kostar varje svensk 10,000 kr. per person/år.
Skattekvoten i Sverige är c:a 45 % i förhållande till BNP.
                                     Kostnaden för välfärdsstaten d.v.s. socialförsäkringar, pensioner, vård, skola, omsorg mm utgör 26/45 delar av den offentliga budgeten. Övriga medel går till försvar, tull, vägar och kommunikation, religiösa samfund, NGO, parti stöd, press stöd, (som nu har bytt namn), SVT, SR, migration mm och mer.                           

 Sverige har världens högsta person beskattning med i genomsnitt 61 %.  Japan är god tvåa med 56 % och Nederländerna hamnar på tredje platsen med 52 % (The Spectactor Index). 

Ändå täcker pensionssystemets inkomster utgifterna till c:a 60 %. Resten tas från AP -fonderna.                                                                                                               

 Statistiska uppgifter från Länsförsäkringar visar att: 10 % av alla svenskar har  0 (noll) kr. i besparingar, 25 % har mindre än 20,000 och 10 % klarar maximum 1 månad utan inkomst.  Allt detta innan nuvarande krisen.                SVT talade för ett par år sedan att unga (90 talister) som vill ha 80 % av lönen som pension måste spara dubbelt så mycket som 60- talisterna. Huvudförklaringen gick ut på att dagens akademiker etablerar sig på arbetsmarknaden mycket senare än tidigare generationer.                          

Ville SVT verkligen låta oss tro på tonåriga akademiker verksamma på 70 eller 80 talet?

Den riktiga orsaken att man nu måste spara dubbelt är otillräckliga avsättningar till pensionssystemet. Det är också anledning att svenska folket istället för minskad har fått högre pensions ålder. Politikerna vill överbeskatta oss och låta oss förversarbeta längre bara därför att de slösar gigantiska summor på meningslösa projekt.                          

 Senaste är att ödsla 500 miljoner på medier som stöder regeringens politik, men inte eftersträvas av breda allmänheten.  En vara som inte fyller funktion blir med nödvändighet hyllvärmare och därför trycksaker och konst som bara sjunger med änglarna måste ha statligt stöd.

För att har råd med sin politik måste de styrande ta till skattehöjningar. Röster som ämnar öppna vägen för återinförandet av den gamla fastighetsskatten låter sig höras.                                                                                          

 Då den skatten avskaffades jublade många ty skatten inte tog hänsyn till betalningsförmåga och på så sätt segregerade boendet. Mäktade man inte med skatten blev man tvungen lämna boet, helt enkelt.                                           Identiska hus beskattades helt olika då skatten baserades på taxeringsvärdet en i mängd och mycket godtyckligt begrepp, med utgång på medelvärdet av försålda hus i aktuellt bostadsområde.
 Förespråkarna för återinförd fastighetsskatt verkar ha blivit drabbade av en elak form av Alzheimer eller annan demens åkomma, ty de verkar ha glömt att nämnda statliga skatt ersattes av en kommunal sådan som fick mer tilltalande namnet avgift.
Viktigt i sammanhanget är att understryka att enligt budgets preposition för år 2006 beräknades fastighetsskatten ge till statskassan 14.4 milliarder. Budget statistik för 2013 visar att fastighetsavgiften har inbringat 15 milliarder.

 Med andra ord ingen budget minskning som ödelägger skola, vård eller omsorg!
Intressant är också att fastighetskatten, som helhet, betalades till stor del av Stor Stockholms och andra utvalda kommuners skattebetalare ungefär som kommunala skatteutjämningen idag.    
Taxeringsvärdet på fastigheter i nämnda områden har ökat kolossalt. För det får vi bl. a. tacka herrarna Reinfeldt och Borg som ökade vinstskatten efter bostads försäljning med 10 %, begränsade upphovsrätten för vinsten och la på en icke avdragsgiltig 3 % ränta. 

Med det lades en våt filt över rörligheten på bostadsmarknaden som lede till ökade priser ty minskat utbud på en vara ökar dess värde.               Då medelinnehavslängden för småhus ägande i Sverige är 38 år innebär det dessutom att vid bostads byte beläggs nästan hela försäljningssumman med 22 % skatt. Det leder till att man bor sig ur ett stort, centralt och billigt boende till mindre, mer perifert och dyrare sådant. Regeländringen gjorde således bostadsbyte olönsam Med mindre utbud ökade bostadspriserna och indirekt taxeringsvärdet som är basen för tilltänkta skatten på små hus.   
Statskassan måste förstärkas med medel från besparingar och indragna subsidier till för välfärdssystemets ovidkommande verksamhet.
Att ge skattemedel till några som vill synliggöra kvinnors månadsblödning är inte bara slöseri utan direkt hån mot alla som strävar att ha medel att kunna handla på Konsumbutiken då slutet på månaden närmar sig.
I samhällsekonomin döljer sig även en dos moral.
Ökad beskattning leder att pensionärer och lägre medelklassen marginaliseras i första hand ekonomisk, bara därför att deras villor kan tas som gissla för att klämma fram mer slantar som inte så sällan finansierar projekt som inte ha med statens grundläggande åläggande göra.

En svensk pensionär blir inte rikare om hans bostad värderas till mångmillion belopp. Om han beskattas enligt det värdet blir han bara vräkt av staten som belöning för hans bidrag att ha byggd Sverige. Bostaden är inte en fritt disponibel förmögenhet. Den ger inte heller löpandet utdelning, snarare behovet av ständigt underhåll.   

Givetvis kommer högtravande ord genljuda och förkunna att man tar från de rika, men det är som alltid tomma ord.  Att beskatta teoretiska värden och öka skattetrycket för att bekosta ändamål som inte gagnar vanliga svenskar ökar polariseringen i landet.
Det är en mycket farlig utveckling för Sverige som land.  

Det som behövs är åtstramningar i statsbudgetens sidoverksamheter, SVT inkluderat och moratorium i invandringen! 

Julius Soreff

11 tankar kring ”Om skatter i allmänhet och fastighetsskatten i synnerhet

 1. — А что видно, что я не городская? [url=https://onlinecreditka.site/vziat_kredit_ipoteku_onlain.php]взять кредит ипотеку онлайн[/url], [url=https://onlinecreditka.site/tablitsa_rascheta_protsentov_po_kreditu.php]таблица расчета процентов по кредиту[/url]. Мьюз покачал головой. [url=https://onlinecreditka.site/zaim_na_kartu_metrokredit.php]займ на карту метрокредит[/url], — Не «биос», а «биус». [url=https://onlinecreditka.site/otdeleniia_sberbanka_v_novgorode.php]отделения сбербанка в новгороде[/url], [url=https://onlinecreditka.site/sait_anti_russkii_standart.php]сайт анти русский стандарт[/url]. — Давно получил ранения?

 2. Förstår inte hur man kan vara ”fastklistrad” framför Tv:n varje dag och lyssna på samma skit om Corona dag ut och dag in! Har en vän som jag inte kan besöka så ofta längre än tidigare. Denne SKA bara se och höra alla nyheter från den ena kanalen till den andra. Det har väl varit nästan 3 timmar varje kväll i mer än 2 månader, förutom alla mellanstick på dagarna. När jag frågor honom varför tittar du? Kan vi inte titta på något annat eller har det hänt något av betydelse de senaste månaderna? Denne svarar: Det är ju viktigt det kan ju hända något fattar du väl. Varje gång säger denne samma sak. Folk är totalt hjärnskadade av all tv tittande beträffande nyheternas ständiga inslag om Corona. Man får nuförtiden sortera ut sin bekantskapskrets, för något socialt utbyte får man inte längre. Man orkar inte sitta som en ”docka” bredvid. Denne lämnar inte sin fåtölj från morgon tills denne lägger sig. De isolerar sig själva till att ingen längre orkar besöka dessa ”fanatiker”. De dör hellre sittandes framför Tv:n i väntan på att något ska hända! Att ta en promenad eller titta på något som är trevligt existerar inte. Man kan t.o.m. få till svar att då får du väl gå hem till dig och titta på det du vill! Det har gått så långt att denne måste hämta andan halvvägs upp för en trappa på 3 m. Går denne till garaget då är minst 3 pausar på 50 m. Inte undra på att folk inte till slut kan andas. Konditionen blir ju noll till slut. Kanske är det som är syftet att de äldre ska likvidera sig själva. Skit i Tv:n. Allt annat står bara stilla hemma. Städa är det inte tal om. Diska är det heller inte tal om. Är dett metoden att frigöra lägenheter då har de lyckats och antalet som kommer att avlida om några månader blir säkert något i ”hästväg”.

 3. Tvångsbetalning till de vänstervridna statsmedierna är odemokratiskt, och visar att regimen sätter sin värdegrund över demokratin.

  Sedan Swebb-tv Nyheter sjösattes, har mitt behov av SVT Nyheter nästan upphört.

  Viktigt att stötta Swebb-tv i rollen som utmanare av SVT:s ofta vinklade Rapport och Aktuellt.

  1. Därför ökar jakten på Swebb TV och övriga alternativa medier. Medborgarna skall bara svälja, lyssna och läsa det som systemmedia serverar, självklart blir dessa rätter mer anpassade till Löfvens generositet med > 500 miljoner.

   1. Vad vi behöver är en ”förstasida”, en webbsida från vilket man kan nå artiklar på alla alternativa media och bloggar.

 4. Tänk om fler kunde inse hur illa landet sköts, man känner sig maktlös när man läser artiklar som denna vet inte hur en förändring ska kunna ske tyvärr röstar folk på dessa inkompetenta politiker år efter år företrädesvis kvinnor tyvärr.

  1. Helt korrekt! Kvinnor brukar tilldelas mer känslor och empati, men var finns dessa egenskaper när gamla på äldreboenden utsätts för ”dödsänglar?”
   En strid ström av personal utan skydd och läkare som enbart via telefon ordinerar andningshämmande morfin, för möjlighet till syrgas är försvunnen för länge sedan i fattigauktionernas kölvatten.
   Arbetsmiljöverket sitter i SKR:s och omsorgsägarnas knä. Verket ljuger och tar tillbaka sina tidigare krav på adekvat skyddsutrustning.
   Hos vänsterns kvinnor verkar hela empatin ha förbrukas i kampen för att få unga män utan asylskäl att stanna. Praktiserandet av deras hemlands seder får vi på köpet.
   Hur Löfven, den ytterst ansvarige för oskyddade gamlas corona död, som hans penningslukande och oansvariga migratio0nspolitik kan få ökat stöd >30 % är för mig en gåta.

   1. Undrar om deras empati och allas lika värde hade gällt om det istället för unga Afghaner hade varit 10000 Thailändskor 18 – 20 år gamla.

    1. Ingen dum idé med unga thailändskor tycker proppen Orvar (alias gubbslemmet)

  2. Del av problemet är att ingen tillåts rösta på några politiker, endast på partier, vilka utser inkompetenta politiker. Vi behöver ett system där inkompetenta politiker som inte lyssnar och följer folkviljan kan avlägsnas.

Kommentarer är stängda.