Berikande tjuvlyssning på café

”Jag råkade få höra en dialog häromdagen mellan två personer som satt på behörigt avstånd från varandra på ett café här i Uppsala där jag bor. Samtalet rörde Sverige,” skriver Richars Sörman från Det Goda Samhället, han frågar sig:

Står allting verkligen rätt till i konungariket Sverige? Har vi inte drabbats av ett anmärkningsvärt stort antal missöden de senaste 35 åren? Det började med ett statsministermord och fortsatte sedan med finanskris, JAS-krasch, Estonia-katastrof, mordet på Anna Lind, nedläggningen av försvaret, Thomas Quick-haveriet, de fallande skolresultaten, gängkriminaliteten, terrorattentaten, skogsbränderna, massimmigrationen och nu senast de anmärkningsvärt höga dödssiffrorna till följd av corona-epidemin. Varför ser inte våra eliter att något är fel i Sverige? Saknar de perspektiv? En filosofisk dialog av klassiskt snitt kan kanske reda ut frågan.

Person A är socialdemokratiskt korrekt och lever kvar i tron att han bor i den bästa av världar

Person B är alternativt inkorrekt, men klok och klarsynt

Exempel: Om ”flyktingpolitiken”

Person A: Ska du börja med det där igen! Tröttnar du aldrig? Vi tog vårt ansvar och nu har vi en rad utmaningar som väntar. Men vi ska klara av det här.

Person B: Det återstår väl att se. Jag undrar mest varför politiker och media aldrig ställer frågan varför vi var det enda land i Europa som valde att öppna våra gränser på vid gavel. Hur i helvete kunde vi vara så dumma? Det är det som är frågan. Hur kunde vi låta det ske? Hur rimligt var det att tro att vi gjorde rätt och alla andra gjorde fel? Det fanns väl en anledning till att våra grannländer försökte hålla igen? Hade det inte varit klokt och rationellt att försöka begränsa flyktinginvandringen? Istället hade vi ett helt politiskt och medialt etablissemang som stod och tjöt av glädje när tågen rullade in med unga friska män från Afghanistan och Mellanöstern. Ser du verkligen inte till vilken grad vi skiljer oss från andra länder? Och ser du verkligen inte hur försvarslösa vi verkar vara mot vårt eget självskadebeteende? Allt du överhuvudtaget kan läsa om hysteri, gruppsykologi och masspsykos går att applicera på det som hände i Sverige 2015. Våra politiker och journalister visade att det inte går att lita på dem. De stod inte pall. De saknade perspektiv. De kunde inte lyfta blicken när det krisade. Och de som försökte protestera tystades ned genom att hånas eller ignoreras. Det är den sorgliga sanningen. 2015 var en andlig och mänsklig katastrof för Sverige.

Person B: Eller vad sägs om de sjunkande skolresultaten? Arbetslösheten? Gängkriminaliteten? ”Skjutningarna”? Våldtäkterna? Hedersvåldet? Bidragsfusket? Eller varför inte bluffen med de apatiska barnen? Eller skogsbränderna 2018? Eller kanske terrorattentatet på Drottninggatan? Just det: du hörde vad jag sa. Vi har haft ett islamistiskt terrorattentat på Drottninggatan i Stockholm. Har du märkt förresten hur lätt vi glömmer bort alla olyckor som just vi av någon anledning har drabbats av? Minns du i vilket land ett jaktflygplan störtade över huvudstaden under en flyguppvisning?

Tyvärr råder samma förhållande i dag, omvärldsanalys utan perspektiv saknas hos större delen av riksdagens ledamöter. Vad värre är, är att dagens värstingar, så kallade eliter; Löfven med hans regering får ökad stöd hos väljarna.

5 tankar kring ”Berikande tjuvlyssning på café

 1. I ” tjuvlyssningssamtalet” ovan nämns endast Drottninggatan -dådet kort.
  Idag gäller att aldrig tona ner eller negligera företeelsen – islamiseringen! – tänk om
  dagens unga kunde inse och ta till sig vad som väntar.
  Boken ” Muslimska Brödraskapet – islamismen i Sverige” av Johan Westerholm
  som kom ut tidigare i senvintern , är ett måste att läsa. För mig som följt ledarsidorna.se i många år är innehållet ingen överraskning – men det är en bra
  och skrämmande beskrivning hur långt det välorganiserade s.k. muslimska civilsamhället kommit i vårt aningslösa , intet ont anande samhälle – med statsbidrag och ”valboskap” till ffa S-rörelsen inte minst Tro & Solidaritet (S) .
  I samtalet mellan A o B nämns inte heller de självklara inslagen -5G och Geoengineering (chemtrails) – ok nu är ju tyvärr och förståligt Corona högt på dagordningen –
  I dagarna fyller Sverige på med ca 5000 kvotflyktingar som flygs diskret in i landet
  – UNHCR hade ”önskat” ca 3000-3500 pers. men Sverige som alltid ska sticka ut – ”vi höjer till 5 tusen inga problem.”

  1. Bäst i klassen, när det gäller flyktingmottagande, men sämst när det gäller medborgarna. Vi sänker pensionerna, inga problem…Tro och solidaritet gör verkligen skäl för namnet, när det gäller islam.

 2. ”Vad värre är, är att dagens värstingar, så kallade eliter; Löfven med hans regering får ökad stöd hos väljarna”. Enligt Demoskops redovisning som Aftonbladet, Svt och de övriga ”blaskorna” påstår! De som har ”inflytande” på Demoskop är KAPIALET! Gå in själva och läs hos dem ”vilka” deras kunder är. Bli inte förvånade om hur det förhålle sig och blunda inte för verkligheten. Demoskop AB:s ”kunder” redovisar man på demoskop.se

 3. Ett utomordentligt viktigt klargörande av Svensk utveckling de senaste 35 åren.

  1. Absolut. Denna konversation borde skickas till varenda väljare som ger regeringen sitt stöd, samt till alla riksdagsmän, kommun-och regionspolitiker, till alla statliga verk och myndigheter, rättsväsndet, föreningar, kyrkan, universitet/högskolor, grund- och gymnasieskolor, media osv. Dvs. till alla som är beroende av vänsterliberalt skattestöd. Men fr.a till alla kvinnor som nu ger Löfven sitt stöd.

Kommentarer är stängda.