En tänkvärd saga från Kina


Förmedlat av Karl Wang.

Den svenska vargen från Zhongshan

Posted on April 27, 2020by mychinaway

En 2,500 år gammal kinesiska folksaga om svek, otacksamhet, falskhet och lömskhet. 

Bonniers Di skrev en artikel [1] dom kallat för ”vargkrigare”, men dom har uppenbart inte förstådd vad det rör sig om, så otroligt okunniga som dom är. Vi förklarar.

P-The wold from Zgongshan.jpgVargen från Zhongshan, 中山狼傳, är en 2,500 år gammal välkänd kinesisk folksaga och berättelse. En jägare var ute och jagade, och skadesköt en varg. När vargen flydde träffade han en godhjärtad man. Vargen bönade och bad att den snälle mannen skulle rädda honom, vilket han gjorde genom att gömma honom. När jägaren kom skyddade mannen vargen och förnekade all kännedom om någon varg och jägaren lämnade paret. Då sa vargen till den snälla mannen, “Du har räddat mig, men nu är jag hungrig. Sedan du har lovat att hjälpa mig, hjälp mig genom att låta mig äta dig nu.” Vargen lyckades inte äta upp sin räddare, istället kom en bonde. Bonden lurade vargen att krypa in i en säck, och dödade den onda vargen med sin hacka.

I Kina kallas den onda vargen ”Vargen från Zhongshan” och när någon uppträder svekfullt, otacksamt, falskt och lömskt kan man säga att han är ”Vargen från Zhongshan”, alltså en skurk och usling som vill bedra. Det passar bra in på Bonniers och DI.

För oss i Kina är sambandet uppenbart. Vargen i sagan är Sverige. USA skadesköt Sverige, företag som Volvo och SAAB lämnades att dö. Kina är här den snälle mannen som kommer och räddar vargen, Sverige, och sedan vänder sig den onda vargen, Sverige, mot Kina och vill förstöra sin räddare. Kina har räddat många företag i Sverige och skapat tusentals jobb och investerat i företag för Sveriges bästa, men Sverige är bara svekfull, lömsk och otacksam i gengäld. Vem kommer att döda den onda vargen denna gång.

Nu sprider sig en folkrörelse i Kina på gräsrotsnivå, döda den ”onda vargen”. Vi skriver, på kinesiska, till myndigheterna i Kina och förklarar vilket syfte dessa artiklar har och hur dom uppfattas, svekfulla, lömska och otacksamma, och vi föreslår att skribenterna skall åtalas i Kina, efterlysas internationellt, som USA ofta gör, och portas från Kina på livstid. Det är faktiskt möjligt, både USA och Australien har dragit brottslingar enligt sina egna lagar inför rätta som har begått brott på distans över webben. Att sprida falska rykten som Bonniers och DI gör är olagligt i Kina.

Det är svårt att veta vad resultatet kommer att bli och när, men Sverige begår likt självmord i Kina med alla dessa förfalskade artiklar som sprider falska rykten. Kina är ett genuint folkstyrt land och de ansvariga ledarna lyssnar på innevånarna.

Som en fotnot, Zhongshan betyder ”Mitt i Bergen” 中山 och är en historisk och mycket vacker by i Jiangjin, Chongqing i västra Kina. Jag rekommenderar varmt ett besök. Det finns dock otaliga byar, städer och distrikt i Kina med det namnet. (GPS 28.843452, 106.323892)

KWANG (Signatur)
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, © CC0
Det förutsätts att texten inte redigeras, censureras, eller förses med pre- eller post kommentarer som förändrar intrycket.
[1] https://www.di.se/nyheter/jag-fick-mejl-av-kinas-vargkrigare-en-del-i-pekings-nya-strategi/

5 tankar kring ”En tänkvärd saga från Kina

  1. Det påstods ibland, att det mest var outbildade landsbor som utgjorde SD:s väljarbas. Om det stämmer, så kan det nog förklara varför det sunda förnuftet i exv migrationsfrågan mest finns i det åttonde riksdagspartiet.

  2. Från min syster:
    Det är alltid lika tänkvärt och intressant att få läsa artiklar av Karl Wang och få nya bilder av det som sker i världen.

  3. Jag vill bara tillägga att jag har kortat ner folksagan en del, originalet är ganska långt, och finns i många olika versioner. Det är även något annat mycket viktigt man kan lära sig här. Den snälle mannen, som den onda vargen träffar och som hjälper honom, är en mycket lärd man. Han leder en åsna som bär på hans böcker, men trots sin stora kunskap och lärdom genomskådar han inte den onda vargens avsikter. Bonden i sagan är outbildad, men han genomskådar omedelbart vargens avsikter, den outbildade bonden är smart, och lurar vargen. Sensmoralen är, det spelar ingen roll hur välutbildad och kunnig du är, slutändan är det pragmatiken och sunt förnuft som gör skillnaden. Det gäller även svenska folket, som generellt är både intelligenta och utbildade, men saknar egenskapen att genomskåda den svenska regimen och propagandan som översköljer dom varenda dag och styr deras åsikter. När kommer bonden till Sverige och tar itu med Vargen från Zhongshan.

    1. Tack för fortsättningen på denna saga, som påminner om medelklassens ringa förnuft i valbåset. ”Folkvett” manar statsministern i corona pandemin, men genomslaget brister, när man saknar det själv.

  4. Jag kan bara komma på en ”svensk varg” som matchar den Kinesiska. Det måste vara vår egen, ”Excellensen”. Kan det finnas det andra?

Kommentarer är stängda.