Hundra år av kvinnokamp

En kort resumé från Olle Ljungbeck

Till de som i dag påstår sig kämpa för kvinnor och mäns lika rättigheter!
Hundra år av kvinnokamp 1920 – 2020.
Hundra år av kvinnokamp slutade med hedersförtryck/våld, kvinnlig könsstympning, barn- och tvångsäktenskap, tvångsmässiga könsattribut som slöja, niqab burka etc. Ni dagens kvinnor men självklart också män står i dag med skammen föratt ni svikit de som gav er frihet. Men än mer sviker ni dem som i dag tvingas leva i detta förtryck. Ni borde rodna av skam!

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”


4 tankar kring ”Hundra år av kvinnokamp

 1. Personligen tycker jag att den Svenska pensionärsrörelsen har ”segregerat” sig själva genom de otaliga föreningarna. Det hade varit bäst om pensionärerna hade en gemensam rörelse som inte är politiskt förankrade och inte som nu, sönderdelad. Effekten av detta blir väl att det finns INGEN sammanhållning bland pensionärerna. Deras/vår energi tar slut av de konflikter som uppstår mellan de olika pensionärsrörelserna. De betraktar säkert varandra tillhörande olika Kastsystem, precis som man gör i Indien.

  1. Du har helt rätt, trots att t.ex. PRO utåt kämpar för pensionärernas villkor, så genomförs de bara marginellt, eftersom PRO sitter i Löfvens knä, som så många andra föreningar, för att inte tala om alla statliga verk och myndigheter.

 2. Man måste fråga, var är den Svenska kvinnorörelsen? Likväl som , var är den Svenska pensionärsrörelsen.

  Båda har starka organisationer i främst Socialdemokratisk styrning. Men icke ett enda ord från dom när det gäller hur regeringen hanterar kvinnofrågan gentemot Islam och hur man behandlar fattigpensionärerna gentemot invandrarna.

 3. Tack, Herr Olle Ljungbeck!
  Detta är precis vad all kvinnor och män i Sverige vill ha svar på, från ”våra” politiker!
  Nå, ALLA politiker vi vill ha ERT svar på varför ni behandlat den svenska befolkningen med FÖRTRYCK? Eller hur ALLA, medborgare. Detta är ett tillräckligt skäl att avhysa de partierna som varit delaktiga till den misär de skapat. DE SKA BORT VID NÄSTA VAL! Glöm inte till nästa val vad de har gjort mot oss ALLA medborgare. Vid nästa val måste vi ALLA visa ”var skåpet skall stå”.

Kommentarer är stängda.