Hanna Stjärnes upprördhet över ifrågasatt opartiskhet, och om hennes renhållningsarbetare Miri

Vilken upprördhet det blev inom 7: klövern och SVT, efter att Aron Emilsson SD:s kulturpolitiske talesperson, begärt att företrädare för SVT skulle förklara sin opartiskhet inför kulturutskottets ledamöter.

Tjatet om att det inte är acceptabelt kom med fart från hela 7: klövern.  Fri media, fri journalistik, fri kultur, ingen politisk inblandning löd det från både media och riksdagens talarstol.

Givetvis vill inte den politiska eliten och dess bundsförvanter ha någon ändring från nuvarande vänsterliberala agenda, för då skulle ju något kunna hända. Framgången för alternativ media skrämmer, för mångfaldskraven gäller inte åsikter, där avvikande skall tystas och dissidenter helst skall släpas inför domstol.

Det SD hade lyft fram var t.ex Tv 4:s ”Sommarkryss” under 2018, där dansare i rosa tröjor med ”Fuck SD” hoppade runt i yster yra samt SVT:s uppvisning i ensidighet i flera program. ”Morgonkrysset” utgör bara ett exempel där ungdomsrån diskuterades. Vi minns alla hur en programledare i en valdebatt inför valet 2018 i direktsändning tog avstånd från Åkessons uttalanden och hur en annan i Aktuellt ställde åtta dumma frågor i rad till Joakim Ruist, som forskat om migrationens kostnader. https://www.svd.se/forskare-attonde-dumma-fragan-i-rad-i-aktuellt

Den röda  VD:n för SVT Hanna Stjärne menade att med denna SD önskan, så hade en gräns passerats  (Nya Tider v10/2020). 

Med hennes ledarskap i politisk ensidighet, så har gränsen passerats för länge sedan, för att inte tala om regeringens påtryckningar på Facebook och Goggle, där vänsterns ensidighet hotas dagligen, vilket måste förhindras. Fd kulturminister Alice Bah Kuhnkes mångfaldsiver på huvudstadens muséer ligger också bra till i klåfingrighet och politisk styrning.

Själv märker jag dagligen denna vänstervridning med vinkling och filtrering i Rapport, Aktuellt, i publik sammansättningen i debattprogrammen och i SVT:s   morgonsoffor, där inbjudna experter och debattörer ingår i djup symbios med varandra. Vänsterikonen Göran Greider verkar ha klippkort in i studion.

Tom julaftonsvärdinnan var tvungen att rycka ner svenska flaggirlangerför att visa sitt sociala/globala patos.

Om morgonsoffor handlade mitt första blogginlägg i dec 2015 och jag minns hur glad jag blev, när jag kunde se att några hade läst det.

 https://word.harrietsblogg.se/2015/12/01/tarar-morgonsoffor-och-ringdans/ sedan dess har det blivet många till (1340 st) och jag är tacksam för alla som läser.

2015 ”……Undertecknad känner stor trötthet över alla kändisar och makthavare som trängts i TV:s alla morgonsoffor och som unisont har kvittrat och twittrat om sin godhet, fina värdegrund, ansvarskänsla och vilja att hjälpa förtryckta, förföljda och fattiga. Helst med andras pengar! ….”

Inget har förändrats under dessa 5 år, mer än att politikerna svek har synliggjorts och blivit etter värre.

En intressant krönika skrev Eli Göndör i Östgöta Correspondenten den 3/3 ”Public service moraliska anspråk” där han skriver att SVT lutar sig mot politiserande ideologier och varnar för att sakfrågan i debatten glöms bort.

Han citerar hiphopparen Behrang Miri som fått ta del av Hannas stjärnglans, som på en räckmacka seglade han in som ”en extra resurs till SVT:s SWAT-grupp”, vars uppgift är att verka för mångfald och att hålla rent.

Denna stjärngosse till lucian på SVT skrev nöjt att (håll i Er nu)
 ”rekryteringsprocessen genomsyras av ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv” och det hade han helt rätt i.

Vi får i krönikan också veta att det var Miri som bestämde att böcker om Tintin skulle rensas ut. Han hade då glidit in som konstnärlig ledare för barn och unga på kulturhuset…

Krönikören sätter tummen på spiken när han skriver;

 ”…..Att Miri därefter lyckades meritera sig till att arbeta i SVT:s SWAT grupp för att ”hålla rent” även där illustreras problemets kärna. Och det är där debatten om public service bör föras, inte minst för dem som vill minska SD:s inflytande.”

De sista orden blir jag inte klok på, vilkas inflytande skall då öka? Helt klart är att han inte syftar på Alternativ för Sverige och Nordiska motståndsrörelsen.

Läs med risk för ”ensidigt” illamående!
https://www.dagensmedia.se/nyheter/medievarldens-arkiv/hiphoparen-som-ska-vassa-svt-s-mangfaldsarbete/

En tanke kring ”Hanna Stjärnes upprördhet över ifrågasatt opartiskhet, och om hennes renhållningsarbetare Miri

  1. Hanna Stjärne har satt OBJEKTIVITETEN ur spel beträffande hennes roll vid SvT. Hon har därmed förbrukat allmänhetens förtroende och bör AVSÄTTAS med omedelbar verkan. Det kan inte vara meningen att denne ”person” skall få fortsätta med sin subjektiva oavbrutna propaganda som endast åsyftar till att berika andra som sig själv. Eller kan du ”Stjärne” på himlen där säga i vems ledband är det som du går i? Vad tror du att det svenska folket har för uppfattning gällande den partiskhet som implementerat och som ökas på vecka efter vecka? Säg upp dig, din Stjärna har ju slocknat för länge sedan.

Kommentarer är stängda.