Vidarkliniken återuppstår som fågeln Fenix

Från en bloggföljare:
”Efter att politikerna, utom (V), i Stockholms Läns Landsting röstade för att bryta med den antroposofiska vårdgivaren Vidarkliniken, som sedan bytte namn till Vidar rehab, har lusten verkat vara avslagen inom denna ”vårdfolkrörelse”. Den tedde sig ju strypt och slagen i spillror. Ända tills nyligen. Då såg nämligen Phoenixmottagningen dagens ljus
.

Det fanns alltså en grupp inom den avgående personalen som inte gav upp hoppet. Nu är den i full gång med utformningen av denna vårdenhet, som likt en fågel Fenix stiger upp ur lågorna, förnyad!
Samtidigt har det bildats en förening till stöd för mottagningen, som nu skapas i Järna. I den kan alla gå med, alla som känner sympati med denna vårdform, som ser till hela människan. Så kallat holistiskt synsätt, i motsats till det fragmentariska synsättet.

Frågor om föreningen kan mejlas till medlem@foreningenphoenix.se  (Phoenix uttalas fönix.)
Enligt en annons, ska där arbeta fyra leg. läkare, tre leg. sjuksköterskor, två leg. barnmorskor samt terapeuter med olika inriktningar.

Ju fler som stöttar projektet, desto bättre torde politikerna/beslutsfattarna lyssna på initiativets talespersoner, om det blir aktuellt att yrka på samhällets stöd.”


I denna länk från bloggaren Cornelia Dahlberg finns många alternativ till Big Pharmas profithungriga industri. Om miljöhot, hälsotips och alternativa mediciner, som är värt att prova för patienter där inget hjälper.

2 tankar kring ”Vidarkliniken återuppstår som fågeln Fenix

  1. Bara som kuriosa, bilden är faktiskt inte på fågeln Fenix utan en Simurgh vilken är en Iransk liknande fågel, som även finns i kinesisk mytologi och där heter Fenghuang. Den mytiska fågeln Simurgh var så stor att den kunde flyga med en elefant. Det är en vänlig fågel som vill allt levande väl, och den lever nästan för evigt och renar vatten och land. Den kinesiska Fenghuang är en liknande mytologiskt fågel. Den bekämpar det onda och stöttar det goda. Den symbolisera dygd och goda egenskaper, elegans och behag. Inget dåligt val av symbol med andra ord.

Kommentarer är stängda.