Tårar, morgonsoffor och ringdans

Vice statsminister Åsa Romson har fått både ris och ros för sitt känslosvall i SVT när hon blek och  sammanbiten I novembermörkret skulle förklara miljöpartiets lappkast i migrations- och flyktingpolitiken. Våra rödgröna politiker gör det mycket lätt för sig, när de nu försöker beskylla övriga EU länder för situationen som uppstått i vårt humanitära land, eftersom de inte lyckats övertyga andra länder om flyktingströmmarnas berikande lönsamhet.  Till och med lockropen ”Kom till oss” från centerns partiordförande har tystnat.  Vi andra som inte låtit ideologin filtrera verkligheten har länge känt stor oro över utvecklingen, men avvikande åsikter har genast stämplats som främlingsfientliga av etablissemanget med självgoda vänsterliberaler i spetsen.

Undertecknad känner stor trötthet över alla kändisar och makthavare som trängts i TV:s alla morgonsoffor och som unisont har kvittrat och twittrat om sin godhet, fina värdegrund, ansvarskänsla och vilja att hjälpa förtryckta, förföljda och fattiga.

soffa

Helst med andras pengar! För att vara god och human är mycket lätt, så länge som min egen välfärd inte påverkas! Men det säjer ingen, för alla vet att neddragningar, besparingar och andra orättvisor alltid drabbar andra som står längst ner på samhällstrappan. För har man inte uppfyllt godhetsmåttet, är risken stor att man åker ut och karriären kan ta slut! Utfrysning och isolering har även gällt för de få inom etablissemanget som vågat ifrågasätta och avvika från den rätta vägen, där Sverige har stoltserat som bäst och snällast i världen!

Våra vänsterintellektuella kulturarbetare vilar inte på hanen, i ringdansen på höstens bokmässa i Göteborg fattades bara julvisan ”Skära, skära havre” med slutorden ”Fy skam, fy skam, för ingen ville ha dom” med fingerpekning mot de ungerska gästerna. Tyvärr har dessa kulturarbetare inte förstått att det inte räcker att kalla andra för onda för att förbli god.

ringdans

Avståndet mellan politiker och väljare är oroväckande stort, skilda världar är förklaringen till att det bara ökar. Varningar om att glaset är fullt beträffande volymer av asylsökande, från förtvivlade kommunpolitiker har länge nonchalerats….”det kanske går att hälla i lite mer, oj, oj det rinner över….vad ska vi torka upp med? Vi får skylla på de andra osolidariska länderna i EU och ständigt upprepa för våra väljare att vi bara har följt FN:s och EU:s asylbestämmelser. Nu måste vi nog hosta upp 700 miljoner till Erdogan i Turkiet som skall skydda oss mot migrationsströmmarna, men tänk om  den åtråvärda platsen i FN:s säkerhetsråd nu ryker? Men självklart ställer Sverige upp solidariskt när EU så kräver.” Bäst i klassen även denna gång….