I Draksåddens tid

Från en gammal bloggveteran med stort litterärt intresse kom detta mejl, som tydligt förklarar ”draksådden” från dagens härskare.

”I Draksåddens tid” av Sven Delblanc:
Sidan 19:
”…den som inte vill slåss för sitt eget land får slutligen dö för ett annat land…”

I draksåddens tid
Nationer, ska du veta, min son, likvideras på så sätt, att man först tar ifrån dem deras minne. Nationernas minnen av sitt eget förflutna, eller hela Europas minne, ja, vi insåg för sent hur nära vi hörde samman i denna gamla världsdel. Man vill förstöra våra böcker, vår bildning, vår historia. Andra skriver nu böcker åt oss, ger oss en annan bildning och tänker ut en annan historia. Europa börjar glömma vad det en gång varit.”

Sidan 104:
”Ett paternalistiskt samhälle var det nog, med en sorts enfaldig välvilja i grunden. Men särskilt från 60-talet blev synen på medborgarna alltmer färgad av förakt. Vi betraktades som barn, vi skulle ständigt förmanas till det rätta och förbjudas det onda, vi blev slutligen hjälplösa när vi aldrig tilltroddes annat än hjälplöshet.

Intellektuella och ämbetsmän började vid samma tid övergå till den statsbärande vänstern. Det var en anpassning de själva kunde uppfatta som farofylld och heroisk.”

Det hände mycket den tiden.

Man byggde en väldig kontrollapparat för att övervaka och styra dessa hjälplösa barn, kanske av faderlig välvilja, men denna apparat skulle falla i hårdare händer, som du kanske borde veta, min son. Det var en tid då vår draksådd började spira. Då vidtog den utsugning av arbetande och skapande människor, som nu har antagit groteska proportioner, nu, då den härskande klassen som en metallisk rovstekel suger liv ur det maktlösa folket. Den tidens byråkrati och nomenklatura var ännu liten och förmodligen driven av de ädlaste motiv.

Härskarna trodde på sin godhet och välvilja. De skulle ha protesterat med vrede och sorg, om jag då hade talat om utsugning, ty sådant kunde man bara förknippa med ett övervunnet ekonomiskt system.

Denna överklass utsög folket för folkets eget bästa. Som varje ny överklass genom tiderna såg de sitt samhälle som historiens slutmål. Och som varje överklass i historien byggde de sig en vacker ideologi och hyrde professorer att försvara den och poeter att besjunga den.

Och dessa lysande diktare och tänkare bespottade ett samhälle som inte längre fanns, för att därmed känna sig tappra. Och de beskyllde det nya samhället för att alltför långsamt hasta mot ett fulländat system av förtryck, och de kände sig därmed tappra. Och de blev rikt belönade.

Detta hände under den tid, då vår draksådd började spira.”

8 tankar kring ”I Draksåddens tid

 1. PK-folket talar ofta om mänskliga rättigheter. Nu är det hög tid att börja tala om mänskliga skyldigheter. Värna om vårt land, inte bränna bilar m.m.

 2. Då var det äntligen dags att visa vem som är ”(var)ulven i fårakläder, nämligen M.
  Straffen skall skärpas speciellt där KVINNOR drabbas! Sämre ”röstfiskare” får man leta efter. M har aldrig och kommer aldrig att lösa sociala problem. Det enda de kan göra som de brukligt gör när de kommer till makten är nämligen att SKAPA (ekonomiska) PROBLEM.

 3. Håller med Harriets syster om att det är UTVISNING som gäller och i denna skara skall även POLITIKER ingå som inte beaktar att all makt skall utgå från folket. Politiker som har ”andra” intressen än att ha Sverige som Nr1 har vi heller ingen nytta av. De kan lika gärna deporteras dit de tror att de gör nytta.

  1. Absolut, utvisning och förlorat medborgarskap även för politiker som sänker landet med sin globala politik, men vem vill ta emot dem? Soros har kanske någort krypin?

 4. Från min syster;
  Jag blir bara så sorgsen i hjärtat av att se hur detta land äts upp, så det blir ingenting kvar …..jag blir också så förbittrad på vår regering och deras allierade som låter detta fortgå…..det finns bara ett verktyg kvar, UTVISNING!

  1. Enda sättet för utvisning/återvandring är att rösta på Afs (Alternativ för Sverige) så de kommer in i Riksdagen. De har många vettiga förslag för att få vårt arma Sverige på fötter. Tillsammans med SD och även MED (Medborgerlig samling) så kanske en vändning kan ske. Det är bråttom!!!

   1. Du har helt rätt, det är de enda alternativen för mig också. Varför inte fler inser detta är för mig en gåta, alla förklaringar till trots.

 5. Mycket klokt skrivit av en stor författare. Minns hans Hedebyborna, som jag såg med stor behållning.

Kommentarer är stängda.