Varför gör inte folket uppror mot sina härskare?

Varför gör inte folket uppror mot sina härskare, är en fråga som jag funderat på länge. De är få och vi, som ser att deras härskaranda, förstör landet, är många.

Bröd och skådespel (latin: panem et circenses) är det jag kommer att tänka på först, ett uttryck från romartiden. Då det romerska imperiet med sina aristorkrater erbjöd romarna gladiatorspel och annan underhållning i kombination med något att äta för att romarna skulle hålla sig lugna och nöjda och inte protestera.

Dagens bröd är bidrag
Dagens aristokrater, den politiska adeln med medlöpare, erbjuder folket bröd i form av bidrag, inte minst till sin nya röstboskap och har vidöppna gränser, där även rovdjur i form av terrorister och gravt kriminella släpps in. Men, som vanligt leder det som är gratis utan egen strävan till krav om mer, för djup tillfredställelse infinner sig inte, med undantag av de som gläds, när de kan lura otrogna.

Finns dessutom en religion vars utövare anser stå över alla andra inklusive värdlandets statsskick, så minskas integrationspotentialen i takt med att allt fler nyanlända och anhöriga välkomnas in.

Skådespel
Signaturen ”Sören” har i flera kommentarer uppmärksammat skådespelen för folket. Skådespel finns i överflöd på nätet, privatfinansierade kanaler och SVT drar sitt strå till stacken, där en liten klick kändisar kliar varandra på ryggen och demonstrerar vilka fina människor de är. Ett av mina första inlägg på denna blogg från december 2015 handlade om ”Tårar, morgonsoffor och ringdans” och hur lite denna korrekta inne klick har förändrats. https://word.harrietsblogg.se/2015/12/01/tarar-morgonsoffor-och-ringdans/

Den gamla bokmässan kan bli alternativ till den nya
Bokmässans besökare i höst kanske slipper ringdansen, för de okorrekta får inte vara med och då är det inte lika roligt längre att mobba ut oliktänkande, som gäster från Ungern, Nya Tider m.fl.

Vem vet om inte den korrekta minoriteten hittar på något nytt i protest mot majoriteten som väljer fel den 9 september?

Debattören och författaren Jan Sjunnesson tillsammans med journalisten Per Björklund arrangerar föreläsningar på den alternativa bokmässan den 29-30/9 i Göteborg. https://samtiden.nu/2018/06/alternativ-bokmassa-i-startgroparna-hogt-i-tak-och-tankefrihet/

Varför gör inte folket uppror?
Vi kunde vägra att betala våra räkningar på ohemula  avgifter, som ständigt ökar, strunta i kvarskatten, mm. Samhällskontraktet har brustit och därmed våra skyldigheter att göra rätt för oss.
Vi tvingas att betala för sådant vi aldrig fått vara med om att besluta.  Massmigrationen!

Kommunpolitiker kunde sätta ner foten och vägra ta emot fler nyanlända, tala om för regeringen att de inte accepterar mera och hävda likavärde-principen skall gälla.
Företagarna kunde säga, nu betalar vi varken  in skatt eller sociala avgifter, så länge som Ni inte följer folkviljan och öppet deklarerar era planer.

Skrämmande trolöshet mot folket,  uppdragsgivarna
Stratskottet skedde riksdagen redan 1975, då folkvalda politiker klubbade beslutet om landets omvandling till en mångkulturell oas, som nu förvandlats till en kaos-stat. Frågan fördes aldrig ut till folket, för deras megafoner, pressen sov (Detta svek behöver ständigt upprepas).
Ansvariga politiker förnekar kaos, några utmaningar kan de sträcka sig till, eftersom de sett till att eget boende, arbete, umgänge och fritid är segregerat från den övriga befolkningens. Integration skulle nog vara mer nyttigt för den politiska adeln, än för förortens folk.

Deras destruktiva politik ger skjuts åt karriären, där EU och FN är målet och de som är kvar hemmavid kan lätt bli miljonärer inom flykting- dvs godhetsindustrin. Där S:märkta politiker visat stor framgång.

Inte nog med detta svindleri, från sina skyddade reservat predikar de för oss andra, som tvingas dra lasset, om hur berikande mångkulturen är och klämmer fram klädsamma tårar över falska flyktingar (de riktiga blir kvar i lägren) och gödslar sina angivare på nätet med skattepengar, som förföljer sanningssägare, gärna pensionärer.

Vänstereliten genomskådas
Jag förstår att många strävsamma invandrare i förorten nu genomskådat bidragsgivarna och röstar på SD, liksom gamla som lurats i sitt hem, äldre kvinnor, som fått halskedjor avryckta utomhus, flickor, kvinnor som våldtagits, alla som rånats på mobiler, märkesjackor, bankkort, koder och alla som fått sin egendom förstörd av dessa element, som vi tvingas försörja med bidrag och förturer och som dessutom får lov att sprida Allahs budskap genom offentliga böneutrop.
Biskop Eva Brunne tar nog priset med sitt tidigare förslag att alla kristna symboler skulle plockas ner i Svenska sjömanskyrkor, för att inte såra de med annan tro. Inte konstigt att de som har tro lämnar hennes vänsterockuperade kyrka.

Då borde även de mest indoktrinerade förstå hur landets företrädare övergivit sina landsmän och försökt sudda bort Sveriges religion, kultur och tradition!

Förklaringar till ” Det frivilliga slaveriet”
Mina förklaringar är vänsterns indoktrinering sedan slutet av 60-talet, rädsla för att stigmatiseras, stötas ut ur gemenskapen, värnandet om godhetskarriären och feghet med dålig moral.

”Det frivilliga slaveriet”
Patrik Engellau
ger en historisk förklaring i sin artikel om ”Det frivilliga slaveriet” från den 16 juli i ”Det Goda Samhället.”

Han citerar bl.a en fransk tänkare Boétie från 1500-talet, som säger ”att folkens lydnad är en anomali eftersom det vore så lätt att strunta i härskarna. Härskarna är en mycket liten grupp, kanske – Boétie gör långa utflykter i historien – bara en enda tyrann, och folket är stort och potentiellt mäktigt. Det skulle räcka med att folket bara negligerade härskarna för att härskarna skulle falla”
https://detgodasamhallet.com/2018/07/16/det-frivilliga-slaveriet/#more-12724

Min förhoppning är att fler medborgare vaknar och vill rensa ut politiker, höga chefer, generaldirektörer för organisationer, statliga verk/myndigheter och mediehus för att frigöra sig från vänsterlobbyns järngrepp.
Nu är dessa låtsasdemokrater tillsammans med den globala finanseliten mycket oroliga för att det kalla kriget mellan Ryssland och Väst är över, den insikten kan fördärva profiten för krigsindustrin.
Därför tävlar väst i svartmålning och nedvärdering  av Trumps möten med Kim Jong-Un och Putin. Avspänning och fred pratar EU:s politiker enbart om i teorin. I praktiken gör de allt för att öka dessa önskemål och vad värre är, så blundar denna elit för ländernas islamisering, som kan leda till inbördeskrig.
Ledarna i Polen, Ungern, Slovenien och Tjeckien, som Stefan Löfven öser skällsord över, skyddar sin befolkning från muslimsk invasion.
Valet i september är oerhört viktigt för att förhindra vänsterliberala politikers färdplaner och stoppa den pågående  islamiseringen.

7 tankar kring ”Varför gör inte folket uppror mot sina härskare?

 1. De enda politikerna har respekt för är när företagen tillsammans RYTER till, eller hur politiker. Därför är det företagens gemensamma plikt att trycka ned politikerna med att se till att Tjänstemannaansvaret återinförs. Detta är inget som M eller någon annan som kan dra fördel av det p.g.a. av de är ju själva delaktiga i skapandet av den politiska diktaturen som nu styr Sverige, precis som dom vill! Till alla Företag: Inser NI inte att en ”samhällsfarlig politik” (de inkommande) ska och kommer att betalas av er, förutom alla andra. som en konsekvens av att NI låtit politikerna härjat fritt då de hitintills tjänat era syften. De kan t.o.m. begå LANDSFÖRRÄDERI mot det Svenska folket utan att behöva stå juridiskt till svars! Har vi inte då fått en etablerad Diktatur? Nej, sa en i KU bara för att det finns en ”liten” öppning som gör att man kan åtala en riksdagsman. Nämligen 5/6 av all i Riksdagen ska vara för ett åtal för att ett sådant skall verkställas! Kommer aldrig att hända p.g.a. att vi har ”blockpolitik”. Hoppas att det kommande valet presenteras från vad folket anser vore bra för det svenska samhället.

 2. Tillståndet i vårt land förklaras delvis av socialdemokraternas omfamnande av
  muslimerna , särskilt Sveriges Muslimska Råd SMR ´s samarbete och överenskommelse från 1998 med dåvarande Broderskapsrörelsen (Sveriges kristna socialdemokrater) .
  Efter valet 1994 uppvaktade SMR ”rörelsen” för att visa intresse för politiken och ett förhoppningsvis fruktbart samarbete inför kommande val (till att börja med) – valboskap-!!!
  Ett fyrårigt samarbete med fyra seminarium mynnar ut i en rapport ”Delaktighet -Identitet & integration” (Rapport 4/99) – värt att nämna är att SMR bildade en politisk organisation Politisk Islamisk Samling PIS, hört talas om ??

  Några ex. på vikriga punkter : Politisk introduktion,politisk integration man lyfter fram
  att det fortfarande saknas självklara lösningar för ex. moske´byggen,skolor,halaslakt,
  arbetslöshet, ledighet för fredagsbön , muslimska helgdagar. (Obs ca tjugo år sedan,
  några hundra tusen individer)

  Informationen som ledarsidorna.se har bjudit på senaste månaderna gällande det rödgröna (S,MP,V) Sveriges kopplingar till det s.k. muslimska civilsamhället är hisnande -skrämmande – föraktet kan inte bli större.
  Anm. Bröd.skapsrörelsen heter numera Tro & Solidaritet med Ulf Bjereld som ordf.

  Uppmanar att ta del av till denna viktiga information – ett måste !!
  https://ledarsidorna.se/2018/07/andra-vagens-islamism-nar-socialismen-motte-islam-uppstod-nagot-mycket-obehagligt/

  1. Tack! Att se bakåt är att förstå nutiden och skaffa beredskap för framtiden. Då måste både regeringen och de mäktiga bakom bort, från Carin Jämtin till Pierre Schori. Vi har nu en enda chans i septembervalet och upplösa äktenskapet mellan socialismen/postmarxismen och islam. Tag den och rädda landets framtid!

  2. Tack, för det du skrivit. Jag trodde inte att det kunde vara så här illa.

 3. ”Varför gör inte folket uppror?”

  För att en majoritet av väljarna gillar vad som sker eller inte ogillar det så mycket att de avstår rösta på partier som driver politiken.

  1. Tyvärr är det nog den bistra sanningen, men när allt fler kommer in så kommer allt fler att drabbas av våld och brottslighet där MSM vägrar ange avsändare.

 4. Svensken är konflikträdd. Tycker att alting är bra arbete pengar bostad o.s.v.t För varje generation har svenskarna fått det bättre. Inte förrän man själv blir drabbad. Många har börjat vakna och se allvaret, därav ökar SD . Tror att dom blir det största partiet i valet i september.

Kommentarer är stängda.