Har SD glömt eller tillfälligt gömt sin ideologi?

Bloggläsaren ”Sjömansson” ger här en historisk tillbakablick på partiers ideologi och dess anpassning till verkligheten för att maximera röster, som ger värdefull förklaring till SD:s gradvisa närmande till 7-klövern.
…………………………………………………………………………………………………

”Även om vi tycker att SD delvis har tappat stilen, så bör de få en smekmånad eller lite mer, om de nu hamnar i maktställning, vilket vi tror. Att Åkesson & Co har slipat av hörnen är väl för att locka de andra till förhandlingsbordet. Detsamma skulle antagligen AfS tvingas till, om de vore i samma sits. Men eftersom det ligger långt fram i tiden, så går det bra att idag hålla på idealen. Det är f.ö. precis vad SD gjorde, när de var små. 

SD kommer sannolikt att anpassa sin idealistiska aktivitet i förhållande till valresultatet.

Men jag har även i minnet, hur Socialdemokraterna gjorde, när de hade egen majoritet. De hade då makt att genomföra hela sitt ideologiska program, dvs att göra Sverige till en socialistisk stat. Det gjorde de inte. Det var väl tur för oss. Men även tur för kapitalismen som frodas gott i symbios med sossarna. I sak hade nog kommunisterna rätt, när de (något överdrivet) kallade SAP för ”arbetarklassens förrädare”. Det var för hundra år sedan 

som brytningen kom, då SSU fortsatt höll på Marx, medan moderpartiet SAP lämnade delar av Marxismen. SSU:are bildade eget parti, som efter ett antal namnändringar idag heter Vänsterpartiet.

AfS är som en kopia av V, vad gäller historiken. Liksom V är betydligt ”rundare” idag än förr, så kan även AfS bli avtrubbat på sikt. Även om historien upprepar sig, är det inte alltid så i detalj. 

Och vi lever i nuet, inväntande söndagskvällen 9 september.” 

Här är en länk för valsedlar från AfS för läsare som mer tror på SD:s glömska.
https://alternativforsverige.se/val/

5 tankar kring ”Har SD glömt eller tillfälligt gömt sin ideologi?

  1. TT och Staffan ni nämner sånt man inte får nämna. Ja vad står SD i denna fråga ?

  2. I dag på em i P1 studio ett – då jag körde min väl-konditionerade bil (bästa platsen)
    ett inslag om anti-semitism ang. en stor konferens efter en stor undersökning i Tyskland-
    SR-reporter givetvis på plats – men sedan gick bollen till Svante Weiler -tung man inom
    judendomen i Sverige – hur var då situationen här? – nämner att det idag finns nazister på gatorna som tar varje tillfälle att slå mot judarna -för att inte nämna på nätet – att det kan hetta till då pga vissa skeenden i Mell.östern – men han nämner inte med en bokstav islam/muslimerna ,inte en antydan – hur är det möjligt,? feghet, undfallenhet …..?

  3. Med tanke på ”Har SD glömt eller tillfälligt gömt sin ideologi?”. Som alla vet var Åkesson ”sjukskriven” i ungefär 6 månader. Förmodligen ”omskolades” han med tanke på att de sympatiserar med det sionistiska Israel. Åkesson, var han densamma efter sjukskrivningen som innan? Målet verkar vara nått då det nu gäller att vara tyst tills valet är över. De behöver bara sitta och vänta på att vara delaktiga i den svenska politiska framtiden. Vill det svenska folket att att partier som ska styra Sverige sympatiserar med det sionistiska styrda Israel? Svar, NEJ om alla får den IDEOLOGISKA undangömda vetskapen innan valet. Hur kan folk ställa sig bakom SD som öppet stödjer mördarstaten Israel. Vad blir nästa steg? Ska vi skicka svenska militärer till Israel som beskjuter Palestinierna? Tidigare skickade man militärer till Afghanistan, Mali, sydost om Afrika o.s.v. Varför får inte FOLKET ställa frågor LIVE till Politikerna?

Kommentarer är stängda.