Politikermål: Information skall styras av staten

Jenny Piper och Olle Ljunbeck protesterar båda mot regeringens nätcensur. Utgångspunkten är denna artikel.

http://www.friatider.se/regeringen-kr-ver-att-google-lyder-bonniers-censurkrav-annars-blir-det-lagstiftning

Först Jenny Piper från ett inlägg på  Facebook:
”Som en golgatavandring fortsätter Sverige fram mot stupet där vi kommer att stöpas om från demokrati till diktatur och vi närmar oss för varje dag som går! Utöver det illavarslande faktumet att regeringen vill ändra grundlagen och täppa till yttrandefriheten – något som samtliga partier utom SD ställt sig bakom trots massiv kritik från olika instanser – går man nu även Bonnier-koncernens ärenden.

Det handlar om den Bonnierägda tidningen Expressen som kosta vad det kosta vill försöker få sin vilja igenom och det ser ut att lyckas tack vare att regeringen griper in.

Man har tidigare till exempel lyckats förmå Google att radera ”antisemitiska” sidor från sina sökresultat, där likheten med en diktatur är slående i och med att otillåten information plötsligt försvinner och är omöjliga att hitta via söktjänsten. Det rör sig framförallt om en sida som pekat ut Bonniers makt som ett ”hot” mot Sverige, där Bonnier svarade genom att använda sin makt för att få bort hemsidan från Google. Efter Expressens hets har Google även censurerat sökförslag om att ”förintelsen är en lögn”.

Utöver detta har även Expressen och DN lyckats få Youtube att radera fyra års journalistiskt arbete från Granskning Sverige trots att ingen domstol hade dömt ut deras material som olagligt. Expressen har dessutom försökt få Youtube att ta bort historiskt material som Adolf Hitlers tal, trots att Bonnier själva säljer det i tryckt form via nätbokhandeln Adlibris.

Värt att nämnas i sammanhanget är att den kommunistiska diktaturen Kina år 2006 erbjöds en censurerad version av Googles sökmotor, något som alltså sker i Sverige nu med den skillnaden att Bonnier har undsluppit kritik för sin censurkampanj.

Bonniers makt har visat sig vara så stor att regeringen nu har lovat att agera för att forma internet enligt mediejättens censurönskemål. Idag kallades således Google, Facebook och andra IT-bolag till ett möte med regeringen den 13 april, där justitieminister Morgan Johansson kommer att kräva att bolagen ska ta bort så kallat ”hat” från sina tjänster.
-”I ett första skede vill jag se en dialog och en självsanering. Det är ju så vi har löst det för de traditionella medierna, men om det inte går är jag inte främmande för att gå fram med lagstiftning, antingen på nationell nivå eller på EU-nivå.”
Mötet är enligt TT ett resultat av Expressens ”granskning”, som riktat sig mot ”nazistisk propaganda”.

När man gick i skolan läste man bland annat om Östtyskland, Sovjetunionen och Nordkorea, men jag hade aldrig kunnat gissa att jag över 20 år senare skulle känna sådana vindar blåsa i Sverige och att mina barn riskerar att växa upp i en diktatur med censur som en del av vardagen. Yttrandefriheten sägs vara vår viktigaste grundlag, men tydligen har vi nu gått in i en ny era med ett slutet samhälle och total kontroll som mål!

Våra barn uppmanas att tänka källkritiskt i skolan och att söka upp information har aldrig varit enklare, men vad är poängen om all information styrs av staten?!”

Här kommer Olle Ljungbecks gästinlägg om:

”Statsministerns nya manipuleringsgrepp.
Regeringen Löfven kallar nätbolagen som Facebook, Google och Twitter m fl till överläggningar om ”hatvideor” mm.
Om detta är ett led i förhärligande av sig själva som den humanistiska stormakten och den enda feministiska regeringen låter jag vara osagt
Men eftersom ingen tror på Löfvens självförhävelse längre, måste han pröva nya grepp för att manipulera de som ännu går att göra det med. Nu är det hatet han skall göra till en stor sak (inte de enorma fysiska lidanden massinvandringen är en konsekvens av) för att dölja sitt eget tillkortakommande och råhet.

Olika acceptanshat
Det förvånande ur många synpunkter är att han uppehåller sig kring hat – en form av mental, tankemässig icke fysiska uttryckssätt. Medan han däremot helt nonchalerar, ignorerar ja förminskar det fysiska våldet, som mord, våldtäkter, rån, terror, kvinnlig könsstympning, barn- och tvångsäktenskap, materiell förstörelse av egendom när den utförs av individer invandrade från stater utanför Europa.

Islamister undantagna
Varför kallar han inte även till sig de ledande islamister som tagit över förorterna och gjort dem till parallell/klansamhällen, men som även tagit i från kvinnorna i dessa samhällen allt självbestämmande oc, att han endast kallar nätbolagen och inte kallar islamska företrädare som imamer etc eftersom dessa ofta ger uttryck för hat i moskéerna mot judar och andra som är medlemmar i andra religionssamfund än Islam.

Självklart är det en sund reaktion att hata individer som orsakar sitt folk en sådan fruktansvärd katastrof och så enormt mycket lidande av de som beslutat om eller stött besluten om massinvandringen.  Kanske dessa ansvariga för alltid raserat och förstört Sverige som en trygg och stabil stat att leva i?

Empatistörning eller kallt beräknande för att få sitta kvar?
För personer som Stefan Löfven och hans likasinnade är hatet allvarligare än mord, våldtäkter, rån, otrygghet etc. En person som resonerar så, när han är vållande till tusentals våldtäkter, mord, rån etc måste vara känslokall och avtrubba, varför det inte finns någon anledning att ta sådana på allvar eller tro att de äger empatisk förmåga. Största drivkraften är fortsatt maktinnehav.

Råd för landets framtid
Men de som nu av helt förklarliga och mänskliga skäl hatar de som bär ansvar för massinvandringen och dess katastrofala konsekvenser, måste materialisera sitt hat till något ”fruktbart” som leder till befrielse av Sveriges folk.

En sådan befrielse kan endast nås om Sveriges folk inte röstar fram sjuklövern i september. En sådan handling innebär i så fall att dina barn och barnbarn Svensson återigen kan känna hopp och framtidstro.

Med Stefan Löfven och hans likasinnade har Sveriges folk ingen framtid.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”
……………………………………………………………………………………….

Vad regeringen vill ha är lögner i stor skala från sina närmaste supportrar, här representerad av Anders Lindberg, vars uttalanden Tomas Gur samlat i ett träffande collage. Anders Lindberg borde omgående få vård och hjälp för sin verklighetsfrånvändhet.

 

Länkar:

4 tankar kring ”Politikermål: Information skall styras av staten

  1. Algoritmen är en usel redaktör skrev en journalist och syftade på Google. Förstår inte liknelsen med redaktör. En redaktör jobbar med journalistik och producerar tidningar och liknande produkter. Google är en sökmotor och är snarare mer lik en bibliotekarie.
    En bibliotekaries jobb är att ta fram de böcker som berör det ämne man är intresserad av. Mej veterligen ingår det inte i en bibliotekaries arbetsuppgifter att censurera urvalet efter vad som är politiskt korrekt.

    1. Tack! Jag har också uppfattat Goggle enbart som en plattform, för medborgares olika åsikter, sedan får var och en sortera efter eget huvud, med sin erfarenhet och kunskap. Att börja censurera nätets omfångsrika alster ger frågan av vem/vilka och för vilkas intressen? Wikipedia åker väl då också ut?

  2. Men nu backar Alliansen och kräver ny utredning om tidigare förslag att reducera yttrandefriheten i grundlagen (Svegot.se 27/3).
    Trycket från sociala medier blev för stort, röster kan ju ryka, vilket känns bra, för då är alla protester på sociala medier inte förgäves.

Kommentarer är stängda.