Förgiftad av väst eller öst?

Om alla tänker lika, tänker ingen alls….
 Jag blir alltid misstänksam, när alla springer åt samma håll. Hela västvärlden fördömer nu unisont Ryssland för att ligga bakom giftattacken på dubbelagenten Skripol och hans dotter i England den 4 mars.

Att giftet har Ryssland som den ursprungliga hemvisten, torde vara faktum. Men om landet var ansvarig för själva utförandet finns det många tvivel om.
Här gäller visst inte ”ställt utom alla tvivel”?
Vilket praktiseras med råge när det gäller straff för återvändande IS – krigare, om det så skulle droppa blod från mördade otrogna från deras händer.
Vad skulle Ryssland tjäna på denna attack?

Masspsykos?
Det ligger ofta ngt lurt bakom ensidigt masspsykosagerande. Jag tänker på den treårige Alan Kurdis död på en strandkant i Medelhavet som kablades ut över världen, när kritik mot massmigrationen höll på att formas. Därefter slogs västvärldens dörrar upp på vid gavel för migrantanstormningen, oavsett skyddsskäl. Att det senare framkom att det var pojkens pappa som körde båten och sedan dömdes fick mycket begränsad spridningseffekt. Att sätta sig i en ranglig farkost över Medelhavet är faktiskt ett eget val, som har underlättats av främst EU:s locktoner, där Löfvens och Merkels röstvolymer varit och är ännu högst.

 Så här löd funderingarna från en gammal vän.
”.. Ikväll hörde vi ryske ambassadören intervjuas utanför UD. Jag fattar inte hur EU vågar vara så tvärsäkra på sin sak. Om, och i så fall när, sanningen kryper fram, så måste ju genansen hos Västblocket bli enorm.
Varför skulle Ryssland dra på sig ännu mera skam, än den som Väst redan har kletat på dem?
Väst låtsas ta för givet att det är ryska staten med Putin i spetsen som beordrat mordet.

Men det finns väl alla möjliga parallella grupper som kan driva egen agenda, utan att någon statsledning vet om det.  I varje fall borde en sån som Wallström tänka på den möjligheten.
Men hon är väl tvingad att blint följa EU och Nato.
Nato-lobbyn ligger inte på latsidan. Varken i Krim-frågan, Syrien-frågan eller vad
heter dirigenten för detta kampanjande? Soros?

Birger Sclaug skrev på sin blogg för en tid sedan, att det vore lättare att tro på London i giftfrågan, ifall England inte varit delaktig i USA:s präktiga lögn om Irak, för att få en anledning att anfalla landet. Väst verkar alltjämt vara mästare på att rigga händelser som ska se ut att komma från Öst. ”

Dödliga fiender
Jag tror att kampen om makten i Mellanöstern, västs låtsas-demokrati-export för att få inflytande över naturtillgångar, som olja/gas är motorn i många konflikter och attacker. Konflikten mellan Saudiarabien och Iran, med sina allierade dominerar världens händelser. Men dessa ”dödliga fiender” har andra, som sköter själva krigsföringen.

Där Saudiarabien, USA, Israel finns på ena sidan och Iran, Ryssland, Syriens regim på den andra. Båda blocken har ju både nu och då stöttat terror grupper i hopp om hjälp/destabillisering.

Jag har tappat räkningen på alla turer för länge sedan. Den ständiga konflikten mellan shia- och sunnimuslimer gör mig yr i huvudet. Efter den förnedrande avrättningen av Saddam i Irak, tog sunnimuslimer hämnd och hatet mot USA växte.

Ilskan mot Ryssland är mycket stor hos väst för Putins framgångsrika flygräder, som hjälpt Assad kvar vid makten.
Det kan ju lika gärna, vara ngn terror cell, som har utfört dådet med stöd av hemlig polis från väst.
Oligarkerna gillar ju krig, så att deras krigsindustri ständigt blomstrar

När det gäller Mellanösterns historia och nutida konfliktområden, är jag ute på tunn is. Det enda jag är säker på är,  att de förtryckta blir de nya förtryckarna. Fler tvivlare höjer nu rösten. Men jag är tacksam och vill gärna få era åsikter i kommentatorsfältet.

Källor:
https://newsvoice.se/2018/03/27/sergej-skripal-spion-nato/#comment-283054

https://nyadagbladet.se/kronikor/var-giftattacken-i-england-ett-verk-av-mossad/

5 tankar kring ”Förgiftad av väst eller öst?

  1. Den ursprungliga hemvisten för giftgasen var inte Ryssland utan det var Sovjetunionen.

      1. Någon, jag tror det var Putin, som sa att giftet i sig är så starkt, att om det hade använts så hade han och hans dotter dött knall fall. Hur som helst att vara dubbelspion är inte en bekväm sits

Kommentarer är stängda.