Svensk skollag tillåter könsapartheid

I går nämnde signaturen ”Staffan” i sin kommentar till Jan Ivarssons inlägg, om Abdirizak Waberis politiska karriär inom moderaterna.
identitetpolitikens namn står dörren öppen in i partierna, där dubbla agendor  kan praktiseras, likt ett Janus ansikte, som tyvärr blir allt vanligare  inom politiken.

Här kommer en fortsättning, där Waberi helt ogenerat visar sitt rätta ansikte.

”Får en man med denna hållning leda en stor skola i Borås är högtidstalen i riksdag och regering om jämlikhet inte värda många ören.”

Skriver en ledarskribent i Borås Tidning, som anser att Borås politiker mer borde ha vässat argumenten i sin anmälan mot den muslimska friskolans blivande rektor, som under tidigare rektorskap i Göteborg, tillämpat könsapartheid.

http://www.bt.se/ledare/korantavlingar-och-kvinnor-kladda-efter-guds-onskan-nagot-ar-galet-med-skollagen/

Mannen är Abdirizak Waberi, som fått kammarättens ja till att starta en muslimsk friskola i Borås, som med all sannolikhet kommer att bryta mot Svea Rikes Lag och tillämpa diskriminering av flickor. Borås stad överklagade skolinspektionens godkännande, men förlorade i denna instans. Borås stads invändningar om risk för ökad segregation var inte tillräckligt konkreta för att skollagens skrivning skulle kunna grunda ett avslag, var kammarrättens svar. Nu ansöker staden om prövningstillstånd hos Högsta Förvaltningsdomstolen och ledarskribenten ger här tips om bättre argument för framgång.

Olle Ljungbeck har skrivit om Waberis tidigare rektorskap på Römosseskolan i Göteborg i gästinlägg. Där Waberi baserat utbildningen på islamistiska principer, med diskriminerande resultat. https://word.harrietsblogg.se/2018/02/27/floskelsvar-i-stallet-for-fakta-fran-fega-politiker/

(Länken till Borås tidning kom ursprungligen från en kommentar på nätet, av signaturen:
Björn Hson Bagge)

Citat från artikeln:
Borås stad kan även bifoga sin ansökan till domstolen vad Waberi, redan då rektor för Römosseskolan, sa i en intervju 2006 med RFSU:s tidning Ottar.

Reportern noterade att de undervisar om, att mannen enligt Koranen får ha flera hustrur. ”Ja, mannen kan ha fyra hustrur”, svarade Waberi.

”Men följer ni då värdegrunden för den svenska skolan?”, frågade reportern. ”Vad är värdegrunden?”, svarade Waberi.

På frågan ”varför får inte kvinnan gifta sig med fyra män?” svarade han: ”Gud har bestämt så och gud vet vad som är bäst för människan. Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor, men jag tror inte att kvinnan har den kärlek som krävs för att vara med fyra män. Dessutom – om kvinnan är med fyra män vet hon inte vem som är fader till barnen. Bara ett DNA-test kan ge svaret.”

Varför inte göra DNA-test som vi kan i vårt moderna samhälle?, replikerade reportern. Svaret: ”Vi kan inte göra om Koranen för att vi har fått DNA-test. Vi gör inte om Astrid Lindgrens böcker för att hon har dött heller.

Så där fortsatte intervjun.”

Löfvens feministiska regering blundar
Vår feministiska regering har hitintills inte lyft ett finger för att förändra skollagen, trots deras fagra tal om att skolan skall vara konfessionslös och ha ”grundläggande värderingar om jämlikhet.”
Våra värderingar är inte ens vatten värda av Waberi och hans muslimska bröder. Regeringens proklamerade värderingar är endast till för värdlandets befolkning.
Hur skall dessa värderingar och lika värde ”lagen” tränga igenom en religion, som är en statsideologi och som varken godkänner andra religioner eller landets lagbok, är för mig obegripligt.

Samtidigt har vi ett rättsväsende, som går på högvarv i multikulturell, dvs muslimsk förståelse. Bortförklaringar, förmildrande omständigheter, sänkta straff med utvisningstabun står som spön i backen, trots de grova brotten.

Näthatgranskare skördar framgångar
Men för några ovarsamma ord på nätet råder motsatsen, dryga böter delas generöst ut för ”hets mot folkgrupp,” ett begrepp som blir allt vidare. Där den EU betalda näthatgranskaren Tomas Åberg bidragit till 800 anmälningar, varav 13 % lett till åtal. Han menade att äldre inte är så observanta, som unga på nätets Fake News (Rapport 27/2).
Jag tror att det lika gärna kan vara tvärt om.
Skolminister Fridolin är vill absolut inte reta upp sina väljare, vars föreningar/förgreningar,  kulturministern har gödslat med skattepengar i mångkulturens namn. Hennes muslimska vänner inom brödraskapet var en viktig del i hennes karriär, vilket naturligtvis har återgäldats med råge.

Jag ställer samma fråga som Waberi: Vad är värdegrund?
Den verkar vara mycket instabil med stor flexibilitet , beroende på uttolkarens grad av korrekthet.

Min frustration bara växer över väljares oförmåga att upptäcka regeringens Janus ansikte, bakom de fagra orden, som nu sköljer över oss från deras valplattform.
Trygghetsparti, bättre sjukvård, bättre skola, bättre försvar, fler sjuksköterskor, fler poliser (som inte finns) etc.…ja, allt skall bli bättre och tryggare, men utan att stänga kranen till landets förfall.

Asylstopp och mur mot pågående islamisering, är det enda som kan bromsa Moder Svea i landets utförsbacke!

Men att göra finansmogulen Georg Soros besviken, det gör inte 7-klöverns politiker. Denne valutaspekulants aktiviteter borde granskas för undeminering av demokratin i EU:s nationalstater. Men västs media bara tittar åt höger, där Ryssland allena är den stora skurken. Läs Nya Tiders artikel v.9 ”Georg Soros försök att manipulera länder får mothugg”

4 tankar kring ”Svensk skollag tillåter könsapartheid

 1. Varför skriver inte MSM om denna företeelse – Barcelonadeklarationen från 1995, numera heter den UfM Union for Mediterian – unionen består av samtliga EU-nationer
  plus ! ca 15-tal MENA -länder – och vad är syftet ? Lyssna på denna video ca 7 min.
  Pres. E.Macron lär vara väldigt förtjust i denna union.

  http://snaphanen.dk/2018/03/01/the-fate-of-europe-was-decided-long-ago-2/

  Vi måste hjälpas åt att sprida vetskapen om denna försåtliga union.

  1. Tack för länken.
   Citat”…..Folket och nationen måste försvinna, det är syftet med invandringen, och EU:s syfte är också ganska tydligt: ​​Nationstaterna måste försvinna. Press och politiker ljuger när de kallar den invaderande ”flykten från krig och förtryck,” svensk journalisters favoritkliché. De är inte flyktingar i någon skriftlig mening av ordet……”
   Nej, flyktingar med asylskäl finns främst i flyktinglägren.
   Jag upprepar, inga företeelser sker i tomma intet, Avsändare finns alltid, dvs pengar, ägare av stora pengar…

 2. Varför finns inte den riktiga viljan hos alla tänkbara instanser att motarbeta islamiseringen i alla möjliga sammanhang i vårt samhälle – bara ett NEJ som gäller
  (önsketänkande ,jag vet) – vem är man rädd för – ska inte vi som nation kunna säga nej
  utan att få ”anmärkning” – från vem EU, FN, ? – då tar jag gärna många anmärkningar.
  (jag vet, religionsfriheten) men som vi många vet och är medvetna om så har rollen som ”humanitär stormakt” ett mycket högt pris .

  1. Ja, som betalas av medborgarna, främst de som finns längst ner på den sociala/ekonomiska stegen. Populära målgrupper är svårt sjuka barn, patienter i sjukvårdsköer, orkeslösa gamla och riktiga flyktingar i läger. Unga, friska, utomeuropeiska män utan asylskäl ligger högst upp på regeringens prioriteringslista, nästan jämnsides med deras egena förmåner. Denna grupp har monopol på offerrollen, oavsett vad de gör, bemöts de av vänsterliberalas gränslösa förståelse. Då förstår jag, att det inte blir något kvar för cancerdrabbade som dör i operationsköer.
   Läs gärna: Alice Teodorescus erfarenhet från sjukvårdsbesök med sin 4 månaders son.
   http://www.gp.se/ledare/teodorescu-måste-man-vara-frisk-för-att-vara-sjuk-1.5250561

Kommentarer är stängda.