Kan plakat och ett folkets #MeToo ge större effekt än länkar?

 

Valet närmar sig och årets kampanj kommer att bli smutsig, fylld med påhopp, lögner och svek. Något som kan stressa 7-klövern är att invandring, integration, brottslighet samt sjukvård ligger högst på prioriterade områden från väljarna. Men alla områden är kommunicerande kärl med samma grundorsak.

En för hög migration i förhållande till vad landet klarar av!

Orsaken är väl känd vid det här laget. Politiker, som sviket både medborgarna, grundlagen och regeringsformen i sin iver att göra EU och världens finanselit till lags. Allt under sken av humanitet och medmänsklighet, vars dolda drivkrafter är egoism och karriärambitioner, dvs. tappad moralisk kompass, som nu bara pekar mot EU.

Slutsatserna i en artikel i SvD den 10 januari av Johan Wennström, doktorand i statsvetenskap tycker jag ger en god sammanfattning av liberalismens förfall. Artikeln ingår i Svd.se serie om ”Vart är konservatismen på väg.”

https://www.svd.se/den-formenta-liberalismen-har-gjort-sverige-hardhjartat

Han skriver avslutningsvis

”- att vi behöver förvalta och skydda den nation och kultur som vi ärvt från tidigare generationer

– att skolans lärarauktoritet med kunskapsförmedling behöver återupprättas

– att samhället bygger på individer och ej på kategorier, som identitetspolitiker anser

– att den fattigdom och det utanförskap som är en bieffekt av öppna gränser inte är värdigt samhället. Den förmenta liberalismen har gjort Sverige hårdhjärtat.”

Länkinflation?
Men nu gör jag ju som otaliga andra bloggare, skickar länkar som utgångspunkt för egna synpunkter.

Finns det bättre sätt att nå ut med budskapet?

Försök har gjorts med ”Folkets demonstration” i Sthl, men som tycks ha runnit ut i sanden.
https://word.harrietsblogg.se/category/folkets-demonstration/

Mynttorgsaktivisterna i Stockholm och Olle Ljungbecks plakatprotest i Gävle kanske är effektivare vägar, för att nå ut?
https://word.harrietsblogg.se/2017/12/04/ljus-i-tunneln-med-mynttorgsaktivisterna-och-forelasningar-i-goteborg/

Bakgrund till mynttorgsaktivisterna
Bakgrunden till mynttorgsaktivisterna var att Janne från Piteå tyckte att nu får det vara nog, han textade ett plakat för enmansmanifestation och åkte ner till huvudstaden, där han snabbt fick snabbt sällskap av likasinnade vänner.

Nästa tysta manifestation äger rum i dag, den 13 januari 2018 kl. 15.00 i Sthl. 

Jenny Piper startade i fjol ett upprop för en hållbar migrationspolitik, men behöver upprepas i fler kanaler för att få större genomslagskraft.
https://word.harrietsblogg.se/2017/11/26/upprop-for-en-rattvis-och-hallbar-migrationspolitik/

Vänsterns högljudda aktivister har sannerligen fått genomslag till regeringens förkastliga förslag om amnesti åt afghaner som inte har skäl att vara här. Då borde även medborgares manifestationer mot förd politik också beröra politiker, förutsättning är att tillräckligt många praktiskt vågar visa vad de tycker.

SD har högst förtroende i invandringsfrågor
SD har enligt SOM undersökningar högst förtroende i invandringsfrågor.  Men flertalet av oss knyter ännu bara näven vid köksbordet, för protester utanför kan riskera jobbet, vänner och karriärmöjligheter. Den rädslan måste brytas även utanför valbåset.

Visst kan nätet med länkar och kunskapsfyllda böcker, (som många bibliotek rynkar på näsan åt,) bryta igenom värdegrundsindoktrineringen, som majoriteten av svenska folket ännu är drabbade av, i varje fall offentligt, men det behövs mer.

Privat, sjuder det i leden, när invandringens konsekvenser drabbar allt fler utan att politiker inser att de gjort fel, med sin gränslösa politik. De bara talar om fler poliser, som om det skulle hjälpa, när de vägrar stänga kranen.

Plakatdemonstration?
Jag vill tro att återkommande plakatdemonstrationer under ett par timmar en lördag på en central plats av enskilda medborgare i städer och samhällen kan ge effekt och minska rädslan för stigmatisering, men öka den hos korrekta politiker inför valet.

Endast korta och enkla budskap på plakat som ligger ”Svensson” varmt om hjärtat, för att visa att folket och politiker varken går i takt eller på samma väg. För säkerhets skull bör kontakt med polismyndighet tas, för bedömning att inte ordning, säkerhet och trafiksituationen påverkas. (Bilden kommer från mynttorgsaktivistrnas hemsida).

Ett Folkets #MeToo uppror?
En aktuell uppmaning om ett folkets #MeToo uppror finns från Karl-Olof Arnsberg på hans och Sandelins blogg ”Invandring och mörkläggning,” den 11 januari.

Han avslutar sin krönika med

 ”…..Jag ser framför mig en #metoo-rörelse där folket reser sig ur rädslan och anonymiteten och säger ”jag har också blivit lurad till att tro att massinvandringen är bra”. Denna rörelse kan inte startas av oss som redan slagit larm på många olika sätt, utan att lyckas med att nå de breda befolkningsskikten. Den måste starta med en resning ur anonymiteten, bland medborgare som säger att de inte längre vill vara tysta, att de inte längre kan acceptera det som händer. Så vilka startar den? Vilka reser sig och säger: ”Jag har också blivit bedragen! Nog nu!”
https://morklaggning.wordpress.com/2018/01/11/metoo-och-massinvandring/

Jag vill tro att många både kan och vill och törs.
Många skulle skriva på ett Folkets #MeToo protest mot rådande politik, andra kanske skulle lämna köksbordet för plakatdemonstration och några med mer kunskap, kanske vill titta på möjligheterna att ställa politiker till ansvar för deras orealistiska ”flykting” politik i en sanningskommission, som kan ge och sprida  väl underbyggda fakta om en politik, som sviket både medborgarna och riktiga flyktingar i lägren.

Mycket tacksam för Era kommentarer.

8 tankar kring ”Kan plakat och ett folkets #MeToo ge större effekt än länkar?

 1. Något off topic men jag hörde på radio och tv Arlanda tar emot 150tusen paket från Kina per dag och det är sådana transaktioner som göder den så kallade globalismen och det som kommer in genom Göteborgs hamn nämndes inte

 2. Tack Harriet. Bra beskrivning. Önskar få träffa någon politiker att gå i klinch med.Tyvärr är dom flesta man träffar uddlösa. Bara ja sägare. Många bekanta är fullt medvetna om vad som sker i landet. Förhoppningsvis ser vi det i valet, om det inte manipuleras. Vilket kan vara möjligt.

 3. I det ena efter det andra ser vi hur de gamla partierna har svikit oss.
  Hur ska vi då kunna påverka dem inifrån? Jo, genom att göra som marxisterna, gå med i partierna och påverka dem inifrån? Dvs att krypa in under drakens skinn och förvandla den till en god partner.
  Tja, kanske det. Men vem orkar?

  1. Intressant reflexion! Man blir som dom man är med. Det verkar som idologin blir vägen in och väl inne i värmen, så kastas den ut. Oftast är det vi pensionärer som vågar protestea, men ett problem är att kroppen inte är lika energifylld som knoppen. Men jag vill ändå tro att många missnöjda kan bidra med något, efter erfarenhet, kunskap, ork och tid. För det finns många utanför åsiktskorridoren. Det svåraste är att komma ut ur den garderoben.

 4. Tillhör de som inte tror på samma typ av aktiviteter som vänstern sysslar med. Vänstern har en mångårig tradition av att kunna samla ihop massorna till motaktioner och de har medias öron.

  Bättre att gå samman och påverka partierna internt, bli en majoritet som driver igenom frågor även om de går emot politikerelitens vilja.

  På samma sätt som trotskisterna/marxisterna infiltrerade S och SSU, och sedan drev igenom bland annat mångkulturen, religionsfriheten och statens skilsmässa från Kyrkan, i strid mot dåvarande partistyrelses vilja.

  Sysslar med spridning av fakta och ifrågasättande om den förda politiken, som får fler att vakna är vad jag försöker göra !

  Men så tillhör jag de som inte orkar fysiskt att demonstrera idag !

  Är inne i en period då jag börjar tappa hoppet !

  Min högsta önskan då det gäller politiken är att Ämbetsmannaansvaret återinförs och ansvariga ställs inför rätta !

  / Karin

  1. Då är vi två som önskar tjänstemanna ansvaret åter. Det kanske kan sätta stopp för de värsta galenskaparnas förslag och hittepå

 5. Alla förslagen är bra. En annan sak man kan göra är att skriva ut egna lappar med samhällsinformation och sprida i brevlådor; åtminstone i det egna grannskapet.

  1. Tack för ett enkelt förslag! I Karin Ferms tidigare gästinlägg om Sveriges svek mot FN:s konventioner finns mycket att hämta.
   Folkets protester kan ta sig många uttryck, enskilda aktioner eller i grupp. Jag tror också att det vore bra med ett forum där man kan få eller ge information om pågående manifestationer.
   Mycket för att visa att vi är många som inte accepterar rådande politik, oavsett vad vi röstar på den 9 sept.

Kommentarer är stängda.