Har snällism och sjukdomsvinst blockerat våra skyddsreflexer och förmåga till tillnyktring?

Det som oroar mig är att alltför många av värdlandets befolkning verkar ha blivit kroniskt sjuka av snällismen/godhetssyndromet. Trots att många tidningar inom MSM sfären, dagligen skriver om den ansvarslösa invandringens konsekvenser.

Nej, inte att problemen, politikernas uttjatade utmaningar, skulle bero på massinvandringen. Utan bara att problemen finns.
Men någon egen slutledningsförmåga borde väl finnas kvar i hjärnkontoret, även hos snällismens offer?
Varför kan väljarna inte reagera förrän de drabbats själva? Har jag och många andra Sverigevänliga  upprepat till leda.

Har godhetssyndromet/snällismen slagit ut alla skyddsreflexer?

Här kommer en tråkig upprepning av några artiklar från främst MSM under bara de två sista månaderna, som borde få varningsklockorna att ringa.

Citat: ”……. De här unga männen är i allt väsentligt folkvandrare som av starkt begripliga skäl vill komma in i den svenska välfärdsstaten. Av lika fullt begripliga skäl är det därför viktigt att välfärdsstaten inte slarvar utan strikt håller sig till en rättssäker asylprövning som om den avslutas med ett nej ska innebära att den sökande snabbt lämnar landet. Att politiker i riksdag och regering vill att just de här unga männen ska undantas från asylprövningen och ges uppehållstillstånd i grupp; det är däremot helt obegripligt.”

 • Bostadsrätter. Det är inte bara Nacka kommun som köper bostadsrätter åt nyanlända, det är nu vanligt i många kommuner. Här ett exempel från Hässleholm.

HÄSSLEHOLM 5,6 miljoner kronor. Så mycket har politiken avsatt för köp av bostadsrätter åt nyanlända i Hässleholms kommun.
http://www.nsk.se/2017/11/17/kommunen-koper-bostadsratter/

Här skaver alla lika värde lagen betänkligt, varför är nyanlända mer värdefulla än alla andra som i åratal stått i bostadskö? Regeln om att de efter två år själva skall ordna bostad är ett skämt, vilka rubriker skulle det inte få. När redan hjärtnupna journalister tycker att vinterbonade husvagnar är en skandal i Skåne.

 • I Göteborgsposten skriver en luttrad ungdomspedagog med lång erfarenhet av ensamkommande ”barn”: ”Viljan att vara god har överskuggat allt”

Citat: ”När vi precis fått en migrationspolitik som inte längre uppmuntrar lögner så tvärvänder regeringen, ger nya ihåliga löften, ännu längre väntan och skapar förvirring. I vår starka vilja att vara goda ville vi tidigare inte se problemen och i vissa fall de uppenbara lögnerna om åldern hos dem som utgav sig för att vara ensamkommande barn. Nu är vi där igen. Hur ska jag förklara och försvara detta system för mina ungdomar, skriver Jonas Andersson, ungdomspedagog.”
http://www.gp.se/nyheter/debatt/viljan-att-vara-god-har-%C3%B6verskuggat-allt-1.4884006

Mitt svar är att regeringen inte har tänkt alls, Löfven är endast uppfylld med att göra miljöpartiet till lags, för att undvika regeringskris och det går heller inte att utesluta att hans springpojksambitioner i EU skall ge framtida utdelning. Reinfeldt blev ju 22 miljoner rikare efter sin öppna hjärtans politik.

Men hon behöver inte vara orolig, när bostadsrätter köps in på löpande band, så länge stadens röda politiker har en skattekrona kvar

 • Sydsvenskan anser i en ledare, att Malmös röda kommun, en av landets mest generösa mot papperslösa, måste strama åt bidragen, men med 5 miljarder varje år i utjämningsbidrag från lojala Sthl politiker, så lär inget hända.

Tyvärr tror jag att gruppen socionomer har drabbats svårt av godhetssyndromet, därutöver är det andra faktorer, som förhindrar tillnyktring: Hot och rädsla.

Många har blivit varse att nekar de pengar till dessa företagssamma gossar, så kan bilens däck vara sönderskurna på parkeringen med små lappar på vindrutan med ”Vi vet var Du bor.”

Medan MP i regeringen klurar på hur man skall fylla på den utomeuropiska företagsamheten, nu måste alla klutar till så de inte trillar ur riksdagen.
https://www.sydsvenskan.se/2017-11-09/ja-malmo-behover-strama-at-for-de-papperslosa

 • Jag tar ändå med ett inlägg från Katerina Magasin (som inte tillhör MSM), där hon oförtrutet fortsätter att med offers berättelser avslöja haveriet mera öppet än vad MSM gör.

Åk för Guds skull inte till Ronneby! Dessvärre inte till många andra städer och samhällen heller.
http://katerinamagasin.se/next-stop-ronneby-det-ar-brak-med-kroksablar-svard-och-knivar/

I Katerinas sista krönika  den 10 januari, återges ett samtal med en gammal bekant. Lärare, liberal, men som nu förskräckt inser att han blivit förbannad på alla orättvisor, som drabbar skattebetalarna, tänk om jag är rasist undrar han.
Verkligheten är nog vår bästa vän!

 • Tänk att tom Expressen, nu skriver om rasismen mellan invandrare, kanske namnet på skribenten Federico Moreno förmildrar något, jämfört med en Svensson, Larsson, Karlsson.

Ni minns väl detta fall från Malmö, där media initialt försökte skuldbelägga svenskar för detta brott. Nordiska motståndsmän från Borlänge är ett tacksamt förövarobjekt.

Flera andra exempel på rasism mellan invandrargrupper redovisas i artikeln.

Jag själv har haft patienter med olika etnicitet, som inte kunnat sitta i samma väntrum!

Citat:Ett tiotal personer i ett invandrartätt område skrek rasistiska glåpord och försökte kasta honom från en bro. Allt inför ögonen på hans ettårige son.
Det var början på en mardröm som ännu pågår för gambianske Malmöbon Yaya.
Rasismen har förstört hans familj.
Nu vill han se krafttag mot rasism mellan minoriteter som enligt polisen frodas i en del
invandrartäta miljonprogram. ”

Krafttag mot regeringens röstboskap, hur skulle det nu gå till?

Men Annika Strandhälls favorituttalande om världsklass kanske syftar på ohanterliga köer, vårdskador, som enligt Socialstyrelsen >100.000 patienter drabbas av och att 3000 patienter varje år avlider pga av biverkningar, fallolyckor , infektioner och andra vårdskador. Men att ge förbud till alternativ, biverkningsfri medicin, finns det tid till!

 • ”Sverige går mot fattignation! ” NewsVoice,  Skriver Gunnar Sandelin och Karl-Olov Arnstberg, som tillhör våra mest respekterade banbrytare mot den förödande ”flykting”politiken.

Citat:”Politiker, journalister, akademiker och myndigheter mörklägger vad massinvandringen innebär och tom att den sker. Det handlar om ett ”folkbyte” vilket kommer att knäcka Sverige. Istället får vi ett klansamhälle. Sverige kommer att bli en fattig nation med mycket svartjobb och hög kriminalitet. Konflikterna mellan olika etniska och religiösa grupperingar kommer att eskalera i takt med att bidragen sinar, anser artikelförfattarna.”
Denna artikel har tidigare publicerats på Morklaggning.wordpress.com

För stor sjukdomsvinst
Oj, nu finns det nog inga läsare kvar längre som orkat hit och jag som har >20 artiklar kvar från främst MSM!
Men, så länge som inte orsaken nämns till Sveriges förfall, så finns ingen behandling för att stoppa och bota godhetssmittan. Sjukdomsvinsten är ännu för stor tack vare Reinfeldts och Löfvens EU fjäskande ”flykting”politik.
Lästips! ”Framtidsstaden” – Vem skall betala om Sverige blir som Malmö? av Lars Åberg.

2 tankar kring ”Har snällism och sjukdomsvinst blockerat våra skyddsreflexer och förmåga till tillnyktring?

 1. Tänker på sagan o Kejsarens nya kläder. Att detta sker är inget nytt. Men vad jag inte förstår att varenda barn förstår sagan. Vid vilken ålder försvinner det förståndet?

 2. Tror någon svensk att något annat lands kommun skulle köpa bostadsrätter åt svenska invandrare utan inkomst?
  Varför gör vi det?
  Varför röstar svenskar på partier som gör så här?

Kommentarer är stängda.