Kraftiga reaktioner mot regeringens förslag om amnesti för afghaner

Några axplock från nätet med stor samstämmighet

Först ut:
–  Merit Wager, en oförtröttlig kämpe, gör här en imponerande sammanfattning av reaktioner på nätet och i media efter regeringens förkastliga förslag om amnesti just för afghaner.
Hon skriver  den 29 nov att ”Verkligheten börjar sjunka in hos allt fler. Men inte hos MP (MiniPartiet) och tyvärr inte heller hos S” och hur regeringen ”bortser från asylrätten och skapar orättvisa och felaktiga sidosystem för afghaner utan några som helst skäl att vara i landet över huvud taget.” 29 nov.

”Frågor utan svar om amnestin” skriver Rebecca Weidmo Uvell den 28 nov:

”…..En amnesti. En spade är en spade. Frångår man godtyckligt vårt asylsystem är det amnesti. Som bara gäller gruppen afghaner. Allt är en djupt orättvis soppa faktiskt….”

https://uvell.se/2017/11/28/fragor-utan-svar-om-amnestin/

Och det håller nog de flesta med förståndet i behåll, med om. Hon plockar fram gediget faktaunderlag till vad denna godhet kostar, med att skänka bort våra pengar till unga män, som har lämnat sina byar och saknar asylskäl.

Anledningen är ej förföljelse, utan gratis utbildning med extra stöd inklusive försörjning om det vill sig väl livet ut och möjlighet för anhöriga att komma efter, om denna regering får fortsätta att köra ner landet i botten, vilket förfaller troligt efter alliansens förfall.

På Facebook skriver Carl Lindstrand om regeringens förslag om ensamkommande:

”Här ett exempel på de ogenomtänkta och oklara formuleringar, som det offentliga Sverige envisas med att producera nuförtiden. I regeringens förslag beträffande ny möjlighet till uppehållstillstånd för de ensamkommande som sökt asyl före den 24 november 2015 anges att möjligheten omfattar den ”som inte begått brott”.

Rimligen har dock förslagsställaren snarare tänkt sig ”den som inte dömts för brott”. Men nu står det inte så, vilket i bästa fall uppfattas som hafsigt och i värsta fall spär på den generella förvirringen om vem som skall, eller inte skall, kunna göra en ansökan enligt det nya förslaget.

I sammanhanget kan vara värt att begrunda att den som medvetet ljuger inför en myndighet, exempelvis om sin ålder, i syfte att tillskansa sig otillbörliga fördelar torde, typiskt sett, göra sig skyldig till en brottslig gärning.
Så hur har regeringen tänkt sig att hantera de som (bevisligen och medvetet) uppgivit fel ålder i sin asylansökan? Omfattas de, eller omfattas de inte?
Och detta är bara ett frågetecken bland väldigt många omkring det, helt uppenbart, hafsigt hoptråcklade förslaget. Ärligt talat. Lagstiftning får inte tillkomma på så lösa boliner.”
http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/11/en-ny-mojlighet-till-uppehallstillstand-for-ensamkommande/

Om hur GP raderade Ann Heberleins debattartikel kan man läsa på Petterssons blogg.

Han skriver ”Ledaren plockades snabbt bort med motiveringen att det inte var meningen att den skulle publiceras och det tror jag inte ens redaktionen tror på.”

https://petterssonsblogg.se/2017/11/28/gp-se-raderade-ledare-av-ann-heberlein/

Ann Heberleins artikel tar avstamp från när hon tidigare passerade Medborgarplatsen, där vänsteraktivister tillsammans med afghaner protesterade mot utvisningar.

Hon blev genast fotograferad av detta gatans parlament och skriver:

”……. Åsiktsregistrering med åtföljande uthängning i grupper, som anar rasister i varje buske hänger ihop med den aktivistiska kontexten kring afghanerna.

Alla dessa grupper som nitiskt och hysteriskt påstår sig värna yttrandefrihet och människovärde genom att trakassera, förfölja och anmäla oss som dristat oss till att kritisera en vansinnig migrationspolitik och en misslyckad integrationspolitik.

Jag stod där i höstsolen och tänkte att detta vansinne måste få ett slut. Vi, som värnar både vårt land och asylrätten, måste mobilisera mot högröstade grupper, som utifrån egna intressen, driver att en specifik grupp ska särbehandlas av migrationsverket….”

 Att enbart agera på nätet räcker inte längre till, det är dags att återta gatan från vänsterns aktivism. Skillnaden är att vi ”som värnar om vårt land och asylrätten” kämpar för att Svea Rikets Lag skall följas. Ett paradoxalt agerande i ett demokratiskt land, där brottslingar belönas, medan medborgare straffas, som protesterar.

Gamla DDR och Sovjet i ett nötskal!

Men vem vågar hänga bjällran om halsen på katten, funderade de små mössen….. Vem vet kanske har regeringen med detta förödande förslag hängt bjällran om sin egen hals?

5 tankar kring ”Kraftiga reaktioner mot regeringens förslag om amnesti för afghaner

 1. Ja vi är okuperade av krigförande män. På ett mer raffinerat sätt. Tycka synd om syndromet. Både Afgahanistan och Somalia har hög analfabetism

  1. Ja och därutöver mycket av ”Helig vrede” med dålig impulskontroll genom ”giftiga ingiften” i generationer.
   Svårigheten för invandrarelever, både nyanlända och födda i Sverige har många orsaker, den minst sannolika är nog utanförskapet, vid djupare analyser.

 2. Under några år kom det många till Sverige. Bland dem fler än 35000 afganska män i krigförande ålder som kräver kräver mat, husrum, fickpengar, bostad och utbildning. Dessutom kräver de att kunna stanna kvar och sedan ta hit sina familjer.De har bara klivit över gränsen och blivit välkomnade.
  Om det kommit lika många ryssar med samma krav under samma tid hade det nog kallats invasion!
  Men vad är det för skillnad?

  1. Bakom eventuella ryssar finns den elake Putin, men bakom afghaner finns oljeschejker och de får man inte stöta sig med. För tom sjal tar våra feministiska ministrar på sig vid underdånigt besök, med en leende statsminister i täten.

 3. Från min syster:
  Jag tror inte Löven har tid med oss, han armkrokar nu med Macron, när det börjar blåsa kallt på Merkel. Vilka jäkla figurer vi har som bestämmer, lagar och avtal är bara att strunta i. Det gäller att hänga kvar för egen utdelnings skull! Svinaktigt beteende ger stora fallskärmar, eller bli vilde i riksdagen med lön och förmåner. Nej, rensa ut de som har misskött sig utan en krona, så gäller det för oss, det är ju allas lika värde! Landet äts upp hur mycket Svenne än jobbar! Jag är förbi Åkesson i tyckande, för vad finns det kvar till kommande generationer?

Kommentarer är stängda.